Facebook Pixel Sportdog.gr | Το «στάθηκε στο ύψος της» δεν είναι αρκετό - Θέλει πολλά ψωμιά ακόμα ο Ουζουνίδης
Ποδόσφαιρο
| 2018-12-13 00:28:00

Το «στάθηκε στο ύψος της» δεν είναι αρκετό - Θέλει πολλά ψωμιά ακόμα ο Ουζουνίδης

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Το «στάθηκε στο ύψος της» δεν είναι αρκετό - Θέλει πολλά ψωμιά ακόμα ο Ουζουνίδης

Χρειάζεται αυστηρή κριτική η ΑΕΚ για την παρουσία της στο CL.

Η αποστολή της δεν ήταν εύκολη αλλά ούτε και πολύ δύσκολη. Γιατί η Μπενφίκα δεν είχε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση και με καπαρωμένο το εισιτήριο για τους 32 του Europa League θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κανείς και αδιάφορη. Η ΑΕΚ στάθηκε στο ύψος της στον αγωνιστικό χώρο, δυστυχώς όμως και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό.

Η Ένωση δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα στο Ντα Λουζ. Άντεξε για 87 λεπτά, μέχρι να αποβληθεί ο Γαλανόπουλος και να ανοίξει το σκορ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Γκριμάλντο. Μέχρι σε εκείνο το σημείο το θεωρούσαμε δεδομένο εδώ στο γραφείο, ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο και η ελληνική ομάδα θα έφευγε με έναν βαθμό από τη διοργάνωση. Φευ... Οι Πορτογάλοι είχαν πάλι την απάντηση, όπως με τον Σεμέδο στο ΟΑΚΑ.

Και τώρα τι;

Μετά από έναν αποκλεισμό σε κάθε ομάδα πρέπει να γίνεται κριτική, για να διορθωθούν τα λάθη και να χαράξει πλάνο για το μέλλον. Από τη φετινή ευρωπαϊκή εξόρμηση της ΑΕΚ δεν πρέπει να ξεχνάμε τέσσερα πράγματα:

- Η ΑΕΚ επέστρεψε μετά από 12 χρόνια στους ομίλους του Champions League έχοντας δώσει μάχες στα προκριματικά με Σέλτικ και Βίντι και της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Απ' ότι φαίνεται όμως η Ένωση είχε φέτος στόχο να μπει στους ομίλους. Για το μετά δεν μερίμνησε καθόλου, γι'αυτό και ήλθαν ανεπιτυχή αποτελέσματα.

- Η έλλειψη ποιότητας ήταν καταφανέστατη σε κάθε αναμέτρηση της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League. Γιατί επειδή η διοίκηση δεν φρόντισε να καλύψει σε θέσεις κλειδιά τα κενά της, τα οποία γιγαντώθηκαν με τις τιμωρίες των Λιβάγια-Λόπες.

- Γιατί τις ήττες δεν έχει μόνο ευθύνη η διοίκηση. Παρατηρήθηκαν πολλά λάθη ποδοσφαιριστών. Δδεδομένα δεν φταίνε για όλα τα στραβά οι παίκτες, αλλά είναι επαγγελματίες και σε αυτό το επίπεδο τα σφάλματα πληρώνονται.

- Φυσικά λάθη πιστώνονται και στον προπονητή που πολλές φορές χρησιμοποίησε λάθος τακτική και έδειχνε να μην έχει διαβάσει όπως πρέπει κάποια παιχνίδια, έτσι ώστε να διεκδικήσει αποτέλεσμα. Γενικά ο Ουζουνίδης σε αυτό το επίπεδο φάνηκε ότι θέλει πολλά ψωμιά ακόμα να φάει για να αποκτήσει εμπειρίες. Δεν κοούτσαρε καλά την ομάδα κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών σε σχέση με τον προκάτοχό του που έβγαζε τρέλα μεν με τις αντιδράσεις του, οι κινήσεις του όμως απέφεραν καρπούς.

Στο ποδόσφαιρο παίζει ρόλο φυσικά και η τύχη, την οποία στερήθηκε η ΑΕΚ απέναντι στα μεγαθήρια με τα οποία κληρώθηκε. Ο Ουζουνίδης μπορεί να πει, ότι αν η Ένωση δεν έχανε, έτσι όπως έχασε, από τη Μπενφίκα στο πρώτο ματς, η πορεία της ομάδας ίσως ήταν διαφορετική στη συνέχεια. Η κρίση όμως γίνεται βάσει αποτελεσμάτων και όχι υποθέσεων...

Κοντολογίς από τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ κρατάμε την προσπάθειά της στα προκριματικά και την είσοδο στους ομίλους, όπου καλείται να επιστρέψει ξανά του χρόνου.

Γιατί μόνο έτσι μεγαλώνει μία ομάδα, με συχνή παρουσία στην κορυφαία διοργάνωση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags