Θανάσης Σκουρτόπουλος - Εθνική Ελλάδας: Η Εθνική ήταν μαγευτική στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αλλά από κει και πέρα δεν έπαιξε μπάσκετ της προκοπής και δίκαια έχασε από τους Βραζιλιάνους.

Ετσι πρέπει πλέον να νικήσει την Πέμπτη την Νέα Ζηλανδία, ώστε να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αν χάσει, αποκλείεται και αυτό βέβαια θα είναι τεράστια καταστροφή για μία ομάδα, από την οποία έχουμε απαίτηση για μετάλλιο.

Τι δεν πήγε καλά και η Εθνική τα θαλάσσωσε; Οταν προηγήθηκε με 17 πόντους, νόμιζε ότι το ματς τελείωσε. Οι έμπειροι Βραζιλιάνοι, όμως, είχαν διαφορετική άποψη. Με μπροστάρη τον 37χρονο Αντερσον Βαρεζάο δεν άργησαν να ανατρέψουν την κατάσταση, μπαίνοντας στην τελική ευθεία του παιχνιδιού με σαφές προβάδισμα για την επικράτηση. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Εθνικής να αντεπιτεθεί. Με μαγικό τρόπο και τρίποντο τρελό του Πρίντεζη, κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο τέλος και ενώ το ματς έδειχνε να έχει χαθεί, ο Σλούκας είχε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στη παράταση. Δεν αξιοποίησε, όμως, το δώρο των Βραζιλιάνων, που έκαναν φάουλ στο τρίποντο, καθώς έχασε την τελευταία βολή.

Πολλοί είναι εκείνοι, που τα έχουν βάλει με τον Θανάση Σκουρτόπουλο. Οτι, δηλαδή, δεν έκανε καλή διαχείριση του παιχνιδιού και κυρίως στο κομμάτι, που η ομάδα είχε προηγηθεί με 40-23. Του φορτώνουν επίσης ότι δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην αντιμετώπιση του Βαρεζάο, ενώ έχει και Παπαγιάννη και Μπουρούση και Αντετοκούνμπο. Ο Βαρεζάο έκανε εμφάνιση καριέρας με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Το πλέον κακό είναι ότι η Εθνική, αν περάσει, κουβαλάει την ήττα από τους Βραζιλιάνους. Αυτό, που θέλουμε επίσης είναι στο τελευταίο ματς να χάσει η Βραζιλία από το Μαυροβούνιο, ώστε να κουβαλάει και αυτή μία ήττα.