Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιώργος Δώνης: Τι αποκάλυψε ο Δώνης - Χοντρά προβλήματα
| 2020-05-03 16:16:00

Τι αποκάλυψε ο Δώνης - Χοντρά προβλήματα - Το θεωρώ απίθανο - Ξέρετε την απόφαση Αλαφούζου;

του Κώστα Γκόντζου
Τι αποκάλυψε ο Δώνης - Χοντρά προβλήματα - Το θεωρώ απίθανο - Ξέρετε την απόφαση Αλαφούζου;

Παναθηναϊκός - Γιώργος Δώνης: Ήταν κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικός ο Γιώργος Δώνης, στις πρόσφατες δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα, αυτό που επεσήμανε, ότι αν το πρωτάθλημα αρχίσει αρχές Ιούνη, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί ξαφνικά να αγωνίζεται με δεκαπέντε σχεδόν παίκτες των οποίων τα συμβόλαια θα λήγουν το πολύ μέχρι τα μέσα αυτού του μήνα, δείχνει ανάγλυφα το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την  στιγμή ο Παναθηναϊκός στο αγωνιστικό σκέλος του.

Είναι φανερό φαντάζομαι στο καθένα, ότι οι δυσκολίες για να συγκροτήσεις ένα αξιόμαχο κορμό και να επενδύσεις κιόλας σ' αυτόν εν όψει της νέας σεζόν -όποτε αυτή αρχίσει- όταν ένα τόσο μεγάλο κομμάτι των ποδοσφαιριστών σου δεν ξέρει το μέλλον του στην ομάδα, είναι τεράστιες.

Πόσο μάλλον που μιλάμε για μια κατάσταση που έτσι όπως έχει διαμορφωθεί λόγω των ιδιόμορφων συνθηκών που επικρατούν γενικότερα στο ποδόσφαιρο λόγω της πανδημίας και εν μέσω της οποίας κανείς δεν ξέρει με σιγουριά τι θα γίνει, κάνει ακόμα δυσκολότερο το πρόβλημα.

Κι εδώ δεν μιλάμε απλά για το αν και πόσο γρήγορα θα είναι σε θέση να μπορεί να παίξει η ομάδα.

Εδώ μιλάμε για τη διάθεση, την όρεξη και τη σιγουριά των ποδοσφαιριστών σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους, καθώς οι περισσότεροι θα κληθούν να παίξουν χωρίς να ξέρουν κυριολεκτικά αν σε λίγες μέρες θα είναι ή όχι στην ομάδα.

Και ταυτόχρονα, εδώ μιλάμε για έναν προπονητή, που θα πρέπει να μπει στη διαδικασία να επιλέξει ένα κορμό ενδεκάδας, παίρνοντας αναγκαστικά υπ' όψν του, όχι μόνο το ποιοι είναι πιο ετοιμοπόλεμοι και στην καλύτερη κατάσταση, αλλά και το ποιοι από τους παίκτες του είναι ψυχολογικά έτοιμοι να παίξουν σαν να είναι και να πρόκειται να είναι μέλη αυτής της ομάδας.

Πιθανότατα έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, αυτό να είναι ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίζουν και μια σειρά άλλες ομάδες.

Αυτό όμως δεν αλλάζει την σοβαρότητα του προβλήματος για τον Παναθηναϊκό, καθώς γι' αυτόν μιλάμε στη δεδομένη περίσταση και σ' αυτό το σημείωμα.



Όλη αυτή η κατάσταση πάντως, δείχνει και δύο ακόμα πράγματα.

Το πρώτο πως όταν μιλάς για μια τέτοια κατάσταση, δεν μπορείς ταυτόχρονα να μιλήσεις και για τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό.

Δεν γίνεται το έμψυχο υλικό σου να έχει διαμορφωθεί έτσι, που ξαφνικά σε μια μεταγραφική περίοδο να έχεις να κάνεις με τόσο μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών σε σχέση με το μέλλον τους στην ομάδα και να διαχειριστείς μαζεμένες όλες αυτές τις περιπτώσεις ταυτόχρονα.

Πόσο μάλλον, που λογικά, αρκετές απ' αυτές, θα είναι και... αλληλοεξαρτώμενες η μία από την άλλη.

Το τι θα γίνει για παράδειγμα με ένα μέσο σου που τελειώνει το συμβόλαιό του, θα επηρεάζει αντικειμενικά και ανάλογα με τις προτεραιότητές σου, το τι θα κάνεις και μένα ή και δύο ακόμα που παίζουν στην ίδια θέση απ' αυτούς που έχεις στο ρόστερ σου και για τους οποίους σε σχετικά σύντομο -και κυρίως "ταυτόχρονο"- χρονικό διάστημα, θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα μείνουν ή να φύγουν.

Απ' την άλλη, μάλλον γίνεται φανερό, πως μια ομάδα που έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει τόσα μαζεμένα προβλήματα, είναι κομματάκι δύσκολο να κινείται ταυτόχρονα και μεταγραφικά, όπως ακούμε και διαβάζουμε όλο αυτό το καιρό ότι κάνει ο Παναθηναϊκός.

Δεν λέω φυσικά ότι όσα ακούμε και διαβάζουμε είναι ψέματα ή ότι αυτοί που τα γράφουν και τα λένε, λόγω των ημερών δεν έχουν τι να κάνουν και τα βγάζουν απ' το μυαλό τους.

Απλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο και στα όρια του... απίθανου, να μπορεί μια ομάδα να έχει μεταγραφικά πλάνα και να κάνει αντίστοιχες κινήσεις, όταν αυτή τη στιγμή δεν έχει το παραμικρό δεδομένο στα χέρια της και τι λεφτά θα έχει στη διάθεσή της και το πότε και με ποιες συνθήκες θα αρχίσει τον σχεδιασμό της και πάνω απ' όλα, όταν δεν έχει την παραμικρή εικόνα αυτή τη στιγμή, το τι θα γίνει με ένα τόσο μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών της, των οποίων λήγουν τα συμβόλαια.

Για παράδειγμα, αν... λέω  αν, δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες να τελειώσει ο Παναθηναϊκός με παίκτες τους οποίους αυτή τη στιγμή θέλει να κρατήσει, ή ακόμα κι αν δεν μπορεί αντικειμενικά να έχει αυτή τη στιγμή εικόνα για το πόσα χρήματα θα χρειασθεί για να τους κρατήσει, πώς θα ξέρει και σε ποιές θέσεις θα κάνει ήδη τις μεταγραφικές του κρούσεις και το πόσο λεφτά θα διαθέτει γι' αυτές;

Δεν έχει να κάνει αυτό που λέω, ούτε με πληροφορίες, ούτε με ρεπορτάζ, ούτε με τίποτα σχετικό.

Είναι απλά λογικά ερωτήματα, που προκύπτουν αντικειμενικά από τις συνθήκες που υπάρχουν και τα δεδομένα που επικρατούν αυτήν τη στιγμή στον Παναθηναϊκό.

Επομένως, δεν λέω, καλό και... ξεκούραστο ταυτόχρονα για τις μέρες που περνάμε, είναι να διαβάζουμε και να ακούμε για πιθανούς μεταγραφικούς στόχους του Παναθηναϊκού και ανάλογες κινήσεις που -υποτίθεται- γίνονται, αλλά μάλλον θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα κουμπωμένοι μπροστά σε όλα αυτά.

Εκτός κι αν ο καθένας κάτι ότι θέλει και λειτουργεί στα τυφλά και χωρίς να έχει κανένα δεδομένο στα χέρια του -ούτε καν την ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Γιάννη Αλαφούζου για το πώς θα κινηθεί και με τι μπάτζετ ο Παναθηναϊκός στο άμεσο μέλλον- και από κει και πέρα... ό,τι ήθελε προκύψει.

Πράγμα που -θέλω να πιστεύω ότι- λογικά δεν ισχύει.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags