Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Βοτανικός: Επιτέλους σταματήστε! Έχετε φτιάξει 30 γήπεδα στον ΠΑΟ - Μόνο η ΚΑΕ... - Θέλουμε υπογραφές!
| 2020-11-19 18:04:00

Επιτέλους σταματήστε! Έχετε φτιάξει 30 γήπεδα στον ΠΑΟ - Μόνο η ΚΑΕ... - Θέλουμε υπογραφές!

του Κώστα Γκόντζου
Επιτέλους σταματήστε! Έχετε φτιάξει 30 γήπεδα στον ΠΑΟ - Μόνο η ΚΑΕ... - Θέλουμε υπογραφές!

Παναθηναϊκός - Βοτανικός: Ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο, ότι στη διακοπή του πρωταθλήματος θα έσκαγε κάτι και για το γηπεδικό στον Παναθηναϊκό.

Άλλωστε το γηπεδικό στον Παναθηναϊκό, σχεδόν πάντα κάπως έτσι κύλαγε.

Είχαμε μια σειρά άλλα θέματα, κι όποτε ξεμέναμε απ' αυτά, έπεφτε και ολίγον από γήπεδο μέσα για να ξεχνιόμαστε και να περνάει η ώρα μας.

Από όταν είχε γίνει το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης και το οποίο τόσο πολεμήθηκε από την πρώτη στιγμή και ειδικά από όταν είχαν ολοκληρωθεί τα πάντα και όλα ήταν έτοιμα να ξεκινήσει, κάπως έτσι πήγαινε η δουλειά.

Κι αν στην αρχή ήταν οι κορμοράνοι, μετά πήραν την σκυτάλη και οι "Παναθηναϊκές πράσινες καρδιές".

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι η μοναδική ΕΠΙΣΗΜΗ πρόταση να ματαιωθεί η Διπλή Ανάπλαση και να μην ξεκινήσει η κατασκευή νέου γηπέδου για τον Παναθηναϊκό, είχε γίνει από τον... Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, όταν αυτός βρισκόταν στα χέρια των οργανωμένων με πρόεδρο τον Μιχαλαριά.

Τέλος πάντων, από τότε κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι για να φτάσουμε μέχρι το πιο πρόσφατο επεισόδιο, αυτό που είχαμε λίγες μέρες πριν με την "είδηση" περί οριστικής συμφωνίας του Δήμου με την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη και ένα σχετικό αριθμό λεπτομερειών σχετικά με τα επί μέρους αυτής της συμφωνίας.

Επί της ουσίας όμως, δεν νομίζω ότι πήγε η ιστορία ούτε ένα βήμα παρακάτω.

Κι αυτό γιατί τέτοιου είδους "γήπεδα", από ρεπορτάζ δηλαδή και από μακέτες, ο Παναθηναϊκός έχει φτιάξει καμιά... τριανταριά τα τελευταία χρόνια, εκ των οποίων τα.... είκοσι περίπου έχουν γίνει στη Λεωφόρο.

Δυστυχώς όσο και αν κάθε φορά που ακούμε κάτι για το γήπεδο στον Παναθηναϊκό, οι ελπίδες ότι ίσως αυτή τη φορά η ταλαιπωρία να φτάνει στο τέλος της και ο σύλλογος να μπει επιτέλους στη διαδικασία απόκτησης δικής του στέγης, η πραγματικότητα λέει πως γήπεδο με... ρεπορτάζ και πληροφορίες δεν γίνεται.

Γήπεδο γίνεται μόνο όταν εμφανιστούν επισήμως υπογραφές για τις όποιες συμφωνίες υπάρχουν και κυρίως υπαρκτοί χρηματοδότες οι οποίοι θα πουν οι ΙΔΙΟΙ ότι "ναι εμείς είμαστε, τόσα θα βάλουμε, αυτά θα πάρουμε, αυτά συμφωνήσαμε" και όχι "πληροφορίες" και... σίγουρα ρεπορτάζ.

Όχι πως ότι γράφτηκε ακούστηκε αυτές τις μέρες δεν έχει βάση, αλλά με το συγνώμη, μετά τα... τριάντα γήπεδα που έχουμε φτιάξει με αυτή τη "μέθοδο" τα τελευταία χρόνια, ας περιμένουμε μια φορά τον... κανονικό δρόμο για να είμαστε σίγουροι ότι αυτή τη φορά πραγματικά πρέπει να χαρούμε και όχι να φάμε ένα ακόμα ξενέρωμα ολκής.

Πόσο μάλλον, όταν η πρώτη ημιεπίσημη αντίδραση σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από πλευράς Παναθηναϊκού, ήταν αρνητική.

Καθώς ούτε η ΠΑΕ, ούτε ο Ερασιτέχνης τοποθετήθηκαν επιβεβαιώνοντας ή διαψεύδοντας τις σχετικές πληροφορίες, τοποθετήθηκε όμως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία όχι μόνο δήλωσε πλήρη άγνοια για όλα αυτά, αλλά έβγαλε και τη δυσαρέσκειά της, πρώτον γιατί όπως είπε κανένας δεν την είχε ενημερώσει ή ρωτήσει για το οτιδήποτε και κατά δεύτερον γιατί προφανώς είναι κάθετα αρνητική στο πλάνο κατασκευής γηπέδου μπάσκετ εκτός Διπλής Ανάπλασης.

Επικουρικά στις όποιες αμφιβολίες για το πόσο κοντά είναι αυτή τη φορά το όνειρο του γηπέδου για τον Παναθηναϊκό, ήρθε να προστεθεί και ο τρόπος με τον οποίο εμφανίστηκε το όλο θέμα.

Καθώς περισσότερο έμοιαζε με μια... αστραπή που φώτισε τον ουρανό για μιάμιση μέρα περίπου και μετά... μην το είδατε μη το απαντήσατε το πρότζεκτ.

Σαν να μην έγινε τίποτα, σαν να μιλούσαμε για μια... μεταγραφή, που μάθαμε κάτι, μπορεί να γίνει, μπορεί και να μη γίνει, εν πάσει περιπτώση δεν είναι και της... στιγμής, οπότε το είπαμε και πάμε παρακάτω.

Καμία συνέχεια, καμία αντίδραση από τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς και ξανά πλήρης σιγή ιχθύος.

Μακάρι λοιπόν, όλα αυτά να είναι απλά αποτελέσματα μια προχειρότητας στον τρόπο "ενημέρωσης" του κόσμου σχετικά με το τεράστιο θέμα του γηπέδου στον Παναθηναϊκό και παρασκηνιακά όλα να προχωράνε κανονικά και να πλησιάζει η στιγμή που θα πάρει σάρκα και οστά το πρότζεκτ της απόκτησης γηπέδου και εγκαταστάσεων από τον Παναθηναϊκό.

Όμως ο... πρότερος βίος, μας κάνει αναγκαστικά να είμαστε επιφυλακτικοί.

Ειδικά όταν ακόμα και οι "τελευταίες πληροφορίες" ουσιαστικά δεν πρόσθεσαν κάτι νέο σε όσα ξέραμε και ουσιαστικά ήταν απλά μια πιο λεπτομερής εξειδίκευση των όσων προβλεπόντουσαν από την πρώτη σύμβαση που είχε υπογραφεί για τη Διπλή Ανάπλαση.

Εν αναμονή λοιπόν και με πλήρη επίγνωση, πως για το γηπεδικό στον Παναθηναϊκό, νόημα και ουσία θα έχει να ασχοληθούμε, μόνο όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βγουν και πουν επισήμως "συμφωνήσαμε", παρουσιάσουν τις υπογραφές και κυρίως τους χρηματοδότες και όλες τις σχετικές λεπτομέρειες με τη βούλα όμως πια και όχι με... ρεπορτάζ και πληροφορίες. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ατάκα ΣΟΚ Μάνου: "Μου είπαν φύγε από τον ΠΑΟ γιατί αλλιώς θα σε πάρουν στα τέσσερα"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags