Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Σίτι: Τι θα έκαναν τα δεύτερα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με τη Σίτι; - Ξενέρωσε ο Φορτούνης - Ήθελε 11 Σουντανί!
Ποδόσφαιρο
| 2020-11-25 23:07:00

Τι θα έκαναν τα δεύτερα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με τη Σίτι; - Ξενέρωσε ο Φορτούνης - Ήθελε 11 Σουντανί!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Τι θα έκαναν τα δεύτερα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με τη Σίτι; - Ξενέρωσε ο Φορτούνης - Ήθελε 11 Σουντανί!

Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Σίτι: Με… σκυμμένο το κεφάλι έφυγε ο Ολυμπιακός από τις δύο μονομαχίες με τη Μάντσεστερ Σίτι, όπου γνώρισε ισάριθμες ήττες. Το ματς στο Γ. Καραϊσκάκης βέβαια δεν θύμιζε σε τίποτα αυτό του πρώτου γύρου στην Αγγλία, καθώς το βράδυ της Τετάρτης οι Πειραιώτες μπήκαν στο γήπεδο με μοναδικό στόχο να μην χάσουν.

Το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς ήταν εξ αρχής να μην δεχθεί γκολ και για αυτό μετά το 0-1, έμοιαζε αδύνατον να αλλάξει κάτι στο χορτάρι. Οι Πειραιώτες δημιούργησαν μόλις δύο ευκαιρίες σε όλο το ματς και αυτές μετά το 88’ με τους Φορτούνη και Σισέ, ενώ ήταν φανερό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο πως ήταν αδύνατον όχι να κυκλοφορήσουν μπάλα και να κάνουν το παιχνίδι τους, αλλά και να έχουν απλά την κατοχή.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός έχει πολλές δικαιολογίες για την εικόνα του, γιατί μπορεί ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Ζοσέ Σα να… κράτησε μόνος του το σκορ στο 0-1, όμως και ο Μαρτίνς από την πλευρά του δεν κυνηγούσε ένα, αλλά πολλά και μαζεμένα θαύματα για να πάρει αποτέλεσμα. Με τόσες απουσίες λόγω τραυματισμών και κορωνοϊού, ήταν αδύνατον όχι να κοντράρει μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, αλλά και να κατεβάσει απλά 11αδα. Ποια άλλη ελληνική ομάδα με τόσες ελλείψεις θα έχανε… τιμητικά με 1-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι; Θα μπορούσαν να κάνουν κάτι αντίστοιχοι οι Μάσιμο Καρέρα στην ΑΕΚ και Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ;

Ο Πορτογάλος κόουτς το πάλεψε, δοκίμασε για πρώτη φορά σύστημα με τρία στόπερ, στην επανάληψη έκανε νωρίς αλλαγές για να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική και παρότι δεν του βγήκε, το πάλεψε. Ακόμα και το τρικ με τον Σισέ στην κορυφή της επίθεσης στο φινάλε, ήταν ένα έξυπνο τρικ για να κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Από εκεί και πέρα, σίγουρα ο πιο… ξενερωμένος της βραδιάς στο Λιμάνι θα είναι ο Κώστας Φορτούνης. Ο Έλληνας άσος, που είχε χάσει το πρώτο ματς στην Αγγλία μεταξύ των δύο ομάδων, περίμενε όσο τίποτα να ξεκινήσει βασικός σε αυτό το παιχνίδι, ειδικά αφού έλειπε και ο Ματιέ Βαλμπουενά. Όμως η αναγκαστική χρησιμοποίησή του στην κορυφή της επίθεσης και αδυναμία να πάρει έστω και μία φορά την μπάλα σωστά, τον… εξαφάνισε. Ευτυχώς έκανε την ωραία ενέργεια και το σουτ στο φινάλε που έφυγε λίγο άουτ και δικαίωσε τον Πεπ Γκουαρδιόλα, που είχε δηλώσει ότι θέλει να τον δει να παίζει!

Πλέον, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σαν… τελικό το ματς της επόμενης αγωνιστικής με τη Μαρσέιγ εκτός έδρας, ενώ αν νικήσει στη Γαλλία, θα έχει ελπίδες ακόμα και για πρόκριση με την Πόρτο εντός. Αυτή τη στιγμή η Σίτι έχει 12 βαθμούς και οι Πειραιώτες τρεις, ενώ Πόρτο και Μαρσέιγ με ματς λιγότερο έξι και κανέναν αντίστοιχα.

ΥΓ. Ο ολυμπιακός έπαιξε για να μη χάσει και τελικά φεύγει με το 0-1 και χωρίς… μπελάδες. Γενικά δεν ξεχώρισε κάποιος παίκτης, πλην του φοβερού Σα και το καλού Καμαρά. Όμως σε αυτά τα παιχνίδια, ακόμα και στα δύσκολα, χρειάζεται και… πάθος. Και αυτό έδειξε ο Σουντανί μόλις μπήκε στο τέλος. Πάτησε χορτάρι και με το ματς στο 0-1, έτρεξε να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του. Ένα γκολ ήθελαν και έπρεπε να το κυνηγήσουν!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άφωνοι οι Άγγλοι με αυτόν από Ολυμπιακό - Έρχονται άμεσα στην Ελλάδα - Τα... σκάνε και τον αρπάζουν!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags