Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Άρης: ΟΜΑΔΑ για πρωτάθλημα ο ΠΑΟ - Μαρτίνς ο Γιοβάνοβιτς - Ο παίκτης-μεταγραφή που θα καλύψει τον Αϊτόρ
| 2022-10-24 10:00:00

ΟΜΑΔΑ για πρωτάθλημα ο ΠΑΟ - Μαρτίνς ο Γιοβάνοβιτς - Ο παίκτης-μεταγραφή που θα καλύψει τον Αϊτόρ

του Ευάγγελου Μίχου
ΟΜΑΔΑ για πρωτάθλημα ο ΠΑΟ - Μαρτίνς ο Γιοβάνοβιτς - Ο παίκτης-μεταγραφή που θα καλύψει τον Αϊτόρ

Πώς θα βγάλουν νόκ-άουτ τον Ολυμπιακό και γιατί οι Πράσινοι εφόσον πάρουν τον φετινό τίτλο θα το αξίζουν και δεν θα τους τον έχουν... χαρίσει!

Ομάδα που στην Super League καθοδηγείται από... σοφό κόουτς (Γιοβάνοβιτς)κάνει σερί νικών με ένα γκολ διαφορά (αγαπημένο της το 1-0), στηρίζεται στο να μην δέχεται γκολ και φάσεις (μόλις 2 γκολ παθητικό), είναι πολύ δυνατή πνευματικά, διαθέτει γκολκίπερ (Μπρινιόλι) και κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Σέκεφελντ/Μάγκνουσον) που μπορούν να "σβήσουν" την πίεση του αντιπάλου και συγχρόνως να ξεκινήσουν το build up, βρήκε σέντερ φορ (Σπόραρ) με προσωπικά γκολ/βαθμούς, αποτελεί τον ορισμό του γκρουπ, έχει ισχυρό δέσιμο με τον κόσμο της (το "πράσινο" πάρτι θυμίζει το... πάρτι του Λουκιανού στην Βουλιαγμένη)βγάζει πάθος και το... 150%,  πέτυχε σε όλες σχεδόν τις μεταγραφές βασικών... είναι ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΊΡΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ με την αξία της και όχι γιατί της το "προσφέρουν" τα... άστρα, ο Μητσοτάκης και λοιποί!!

Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει τον 12λογο της χθεσινής "καρυδάτης" νίκης του Παναθηναϊκού επί του Άρη (που έκανε την πιο πλήρη/ισορροπημένη φετινή του εμφάνιση), για  τον Γιοβάνοβιτς που θυμίζει... Πέδρο Μαρτίνς (!!!) το ενδεχόμενο +13 το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου που θα βγάλει νοκ άουτ τον Ολυμπιακό ενω... αποκαλύπτει τον παίκτη - μεταγραφή που μπορεί να αντικαταστήσει τον τραυματία Αϊτόρ, εκτός του Βέρμπιτς!!!

1. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε και έκανε το (ιστορικό, ισοφαρίζοντας την επίδοση της ομάδας του Ρότσα) 9 στα 9 με την γνωστή του... συνταγή. Δηλαδή χωρίς να δεχτεί γκολ, για 7ο ματς σε 9 αγωνιστικές. Και με το αγαπημένο του σκορ, ειδικά στην Λεωφόρο, το 1-0! Μετράει μέχρι τώρα τέσσερα 1-0, όλα εντός έδρας (με Ιωνικό, Λεβαδειακό, Αστέρα τα υπόλοιπα). Τα δυο κερδισμένα ματς που... άλλαξε σκορ ήταν με την ΑΕΚ (2-1) και τον ΠΑΣ (3-0)!

2. Ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς δεν είναι θεαματικός/φαντεζί αλλά είναι 100% αξιόπιστος/αποτελεσματικός/σταθερός/έτοιμος.  Έχει κερδίσει 6 από τα 9 παιχνίδια του στο γκολ διαφορά. Έπαιξε με τους 3 της Big 5 και τους κέρδισε. Τους δυο "δικεφάλους" με ανατροπή, τον Άρη με γκολ στο 92'! Πέρσι ήταν όντως μια soft ομάδα, φέτος είναι ομάδα με μέταλλο εν δυνάμει πρωταθλήτριας!

 3. Για τον Παναθηναϊκό των 9 πρώτων αγωνιστικών έχουν γραφτεί πολλά. Πως κερδίζει μόνο με... πέναλτι. Πως κερδίζει μόνο όταν παίζει ο Αϊτόρ και ...χάρη σε αυτόν. Πως κερδίζει επειδή... γεννάνε και τα κοκκόρια του. Πως τον σπρώχνουν για να πάρει το πρωτάθλημα ΟΛΟΙ, απο τον... Μητσοτάκη και τον Αυγενάκη μέχρι και τον... Μαρινάκη (εφόσον ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα)!! Κουλουπου, κουλουπου, κουλουπου... Με τον Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του μέχρι τώρα να... διαψεύδουν τους συνωμοσιολόγους της πλάκας  και να ...καταρρίπτουν όλα τα επιχειρήματα του κώλου. Γιατί πολύ απλά  συμπτώσεις επαναλαμβανόμενες παύουν να είναι συμπτώσεις...

4. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα ...σοφό (όχι μόνο καλό/σοβαρό/κανονικό) προπονητή, είναι μακράν η πιο ομάδα/ το γκρουπ με την πιο ισχυρή σύνδεση από όλες της Big 5, οι παίκτες του παίζουν με πάθος και δίνουν το 150% των δυνατοτήτων τους κι ενώ υπάρχει φοβερό δέσιμο με τον κόσμο. Το είδαμε και χθες κόντρα στον Άρη, τόσο στην διάρκεια του αγώνα με το πως η "Λεωφόρος" έσπρωξε την ομάδα σε γκολ στα ... χασομέρια, όσο και μετά την λήξη, με όσα ακολούθησαν.

5. Όλα αυτά που συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον για την ώρα, παραπέμπουν πραγματικά σε ένα όμορφο πάρτυ! Κι αν το πάρτι στην Βουλιαγμένη, του Λουκιανού  Κηλαηδόνη έγινε μια νύχτα Ιουλίου με πανσέληνο, το μακρινό 1983, το ποδοσφαιρικό πάρτι του Παναθηναϊκού για την σεζόν 2022-23 θα δοκιμαστεί σε μεγάλο βαθμό την βραδιά της 6ης Νοεμβρίου, που θα φιλοξενήσουν τον Ολυμπιακό. Αν ο Παναθηναϊκός περάσει πρώτα από τον φορμαρισμένο Βόλο του Μπέου και μετά κάνει το 11 στα 11 κόντρα στον Ολυμπιακό, μετα θα πρέπει να προσφέρεται με ... απόδοση 1, 35 για να πάρει το πρωτάθλημα. Γιατί το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός την 11η αγωνιστική να βρεθεί στο +13 από τον αιώνιο αντίπαλό του, θα σημαίνει πως ο Ολυμπιακός βγήκε νοκ άουτ για τον τίτλο!!

6. Τι κι αν του ακυρώθηκε το γκολ του Μπερνάρ, σε μια τουλάχιστον αμφισβητούμενη υπόδειξη του VAR, εκεί  που ο θυμός και το αίσθημα της αδικίας μπορούσε να αποσυντονίσει τους "πράσινους". Τι κι αν ακολούθησε το σοκ με τον MVP του Αϊτόρ που μπήκε στο ματς για να κάνει την διαφορά και βγήκε στα καπάκια σοβαρά τραυματίας. Τι κι αν ο Άρης έκανε μακράν την καλύτερη εμφάνισή του φετος στο ανασταλτικό (μεσοαμυντικό) κομμάτι... Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε τον προσανατολισμό του, λειτούργησε ως γκρουπ που πιστεύει σε αυτό που παίζουν κι από την στιγμή που δεν δέχεται γκολ θα βρεί την... λεπτομέρεια, το ένα στημένο, το... λάθος της αντίπαλης άμυνας για να σκοράρει και να κερδίσει. Το έκανε και χθες στις καθυστερήσεις made in Σλοβενία. Ο Βέρμπιτς σέρβιρε ιδανικά (το φάουλ) στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Σπόραρ εκτέλεσε τέλεια (με το κεφάλι).

7. Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος, έχοντας κάνει το απόλυτο, όχι γιατί έχει άστρο αλλά γιατί ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΔΥΝΑΤΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΆ! Και έτσι ... χαμογελάει στην τύχη του, η οποία δεν τον εγκαταλείπει (το αντίθετο) Για αυτό κέρδισε και τον Άρη με γκολ στο 92'!  Αυτό που γίνεται στον φετινό Παναθηναϊκό με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς μου θυμίζει έντονα τον Πέδρο Μαρτίνς του Ολυμπιακού

8. Για μένα το γκολ του Μπερνάρ έπρεπε να μετρήσει, με την έννοια πως δεν γίνεται να... μπασκετοποιήσουμε στις επαφές το ποδόσφαιρο...

9. Γκολάρα ο Σπόραρ! Σημαδεύει με το κεφάλι, από τον αέρα και σε πολύ δύσκολη γωνία έστω κι αμαρκάριστος. Λες και πέρναγε την μπάλα από το...μάτι της βελόνας! Ο Ιωαννίδης πολύ αμφιβάλω (για να μη δηλώσω σιγουριά) πως θα κατάφερνε το ίδιο με τον Σπόραρ. Βέβαια για αυτό το καλοκαίρι ο Αλαφούζος έσκασε 3.500.000 ευρώ και τον αγόρασε απο την Σπόρτινγκ, στην οποία είχε κοστίσει 6.000.000 πριν από 2,5 χρόνια! Στην περίπτωση του Σλοβένου ισχύει στο 100%... ό,τι πληρώνεις παίρνεις!!

10. Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν ο Βέρμπιτς! Δηλαδή ο παίκτης που αντικατέστησε τον Αϊτόρ κι αυτό είναι το θετικό μήνυμα στην "μαυρίλα" από τον σοβαρό τραυματισμό του Ισπανού. Ισως ένας ακόμη οιωνός τίτλου για τον φετινό Παναθηναϊκό, εκεί δηλαδή που χάνει τον κορυφαίο παίκτη του φορμαρίζεται και βγαίνει μπροστά μια καλοκαιρινή ποιοτική μεταγραφή του και ένα συμβόλαιο εκατομμυρίου. Γιατί ο Βέρμπιτς έχει και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την εμπειρία για να καλύψει το κενό του Αϊτόρ! Δεν είναι τυχαίο πως στο πρώτο του 90λεπτο με τον Παναθηναϊκό, έκανε την καλύτερη του εμφάνιση. Είναι εμφανές πως έχει βρει ρυθμό και σε αυτό  ασφαλώς βοήθησε και η διαχείριση του από τον Γιοβάνοβιτς.

11. Μεγάλη απώλεια ο Αϊτορ αλλά μην ξεχνάμε πως κανονικά ακραίος στην σπουδαία καριέρα του ήταν ο Μπερνάρ. Ο Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό, όπου είχε 3 πρωτοκλασάτους, τους Παλάσιος/Αϊτόρ/Βέρμπιτς, για 2 θέσεις, έβαλε/έκανε τον Μπερνάρ "10άρι"! Να μην ξεχνιόμαστε, εεε...

12. Όλο το μυστικό στον φετινό Παναθηναϊκό, στο να "ξεκλειδώνει" την πίεση του αντιπάλου, είναι ο Ρούμπεν Πέρεθ. Και είναι άξιο απορίας πως οι αντίπαλοι προπονητές όταν παίζουν με τον Παναθηναϊκό δεν βάζουν παίκτη πάνω στον Ισπανό μέσο...

ΥΓ. Ο Ετεμπό ήταν ο αμυντικός μέσος που έλειπε στον φετινό Άρη. Με σωστά τρεξίματα, με κλεψίματα, agressivve και άνετος στις πάσες. Ο Άρης είχε υστερήσαντες 4 παίκτες, τον Νταμπό (το 8άρι του) και τους 3 μπροστινούς. Ιτούρμπε/Ματέο/Ζερβίνιο έπαιζαν για την... πάρτη τους. Για να βάλουν γκολ αυτοί και όχι για να κερδίσει η ομάδα τους.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξύπνησε ο γίγαντας ΠΑΟ - Σκάνδαλο αυτό που έγινε στη Λεωφόρο - Ξύλο, διαιτησία και… κυνήγι! 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags