Facebook Pixel ΑΕΚ: Come back! Οι τρεις παίκτες που μπορούν να την οδηγήσουν στο νταμπλ
| 2023-04-05 22:05:00

Come back! Οι τρεις παίκτες που μπορούν να οδηγήσουν την ΑΕΚ στο νταμπλ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Come back! Οι τρεις παίκτες που μπορούν να οδηγήσουν την ΑΕΚ στο νταμπλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ένας τρέχει, μαρκάρει, τρώει ξύλο. Ο άλλος διακρίνεται για την τεχνική και την εκρηκτικότητά του. Ο τρίτος ήταν και πάντα θα είναι αρχηγός.

Στην Τούμπα ήταν ο άνθρωπος που καθόρισε το αποτέλεσμα υπέρ της ΑΕΚ! Είχε να σκοράρει από το 2-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, σε μία χρονιά που ξεκίνησε πολύ δυνατά, με δύο γκολ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στη Λαμία. Στη συνέχεια όμως ο Σέρχιο Αραούχο προβλημάτισε για τη συχνότητα που έβρισκε δίχτυα.

Σκόραρε με τον Ιωνικό στο πρώτο παιχνίδι της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 19 χρόνια, βρήκε δίχτυα στην ήττα από τα Γιάννινα και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Στις περισσότερες ποδοσφαιρικές συζητήσεις που γίνονται υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά, ότι ο ρόλος που του έχει αποδοθεί τον έχει αγχώσει. Άλλοι υποστηρίζουν, ότι το βάρος οφείλεται στο περιβραχιόνιο. Ο Αλμέιδα υπολογίζει τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης, αφήνοντας τον συμπατριώτη του πίσω από τον παίκτη από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο.

Ο Αραούχο σε κάθε ματς εμφανίζεται πολύ φιλότιμος. Τρέχει, μαρκάρει, τρώει ξύλο, φτιάχνει γκολ σε συμπαίκτες του. Εννέα ασίστ έχει από το ξεκίνημα της σεζόν. Δεν τις λες και λίγες Αλλά είχε καταφέρει να προβληματίσει τον κόσμο με τη δυστοκία του.

Έχανε γκολ που κανείς δεν φανταζόταν ότι μπορούσε να χάσει. Στα ντέρμπι ήταν σαν εξαφανισμένος. Όλα αυτά μέχρι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Η γκολάρα που έβαλε έφερε την ομάδα του στην πρώτη θέση, ενώ την είχαν ξεγραμμένη, μετά την ήττα με τον Ολυμπιακό και την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Τα χαμόγελα επέστρεψαν.

 

Και πλέον άπαντες υπολογίζουν ξανά στον ηγέτη Αραούχο που μπορεί να σκοράρει τα πιο απίθανα γκολ και να δώσει νίκες στην ομάδα του. Ο κόσμος έχει δεθεί μαζί του. Στον Βόλο υπήρξε και πανό με μήνυμα προς τον ίδιο και τον Αλμέιδα. «Για πάντα στην ΑΕΚ», έγραφε μεταφέροντας μία επιθυμία που δεν νομίζω να υπάρχει οπαδός που να την αμφισβητεί.

 

Στο ίδιο γήπεδο είδαμε την επιστροφή και του Όρμπελιν Πινέδα στο σκοράρισμα. Ο Μεξικανός αγνοείτο από τις 29 Ιανουαρίου 2023. Ήταν στη νίκη με 3-0 εναντίον του Άρη, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από εκείνο το παιχνίδι και μετά δεν ήταν ο ίδιος Πινέδα.

 

Αδιάφορο δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις, αλλά λιγάκι μαγκωμένο. Κάθε παίκτης όμως κάνει την κοιλιά του κατά τη διάρκεια μίας αγωνιστικής περιόδου. Ειδικά αν στο μυαλό του υπάρχουν σκέψεις για το μέλλον του. Και ο Πινέδα σίγουρα πρέπει να υπολογίζει πολλά πράγματα, καθότι παίζει δανεικός στην ΑΕΚ από τη Θέλτα.

 

Ο ίδιος ήρθε στην Ελλάδα για χάρη του Αλμέιδα. Σίριαλ είχε γίνει η μεταγραφή του. Ο ίδιος ήθελε να έρθει γιατί γνώριζε τον «Πελλάδο» από τη Γουαδαλαχάρα και ήταν σίγουρος, ότι υπό τις οδηγίες του θα λάμψει και πάλι και θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία, για να απογειώσει ξανά την καριέρα του.

 

Η ποιότητά του φάνηκε από τα πρώτα παιχνίδια στην ΑΕΚ. Είναι ένας παίκτης τεχνίτης, που μιλάει στη μπάλα και συνδυασμό με την εκρηκτικότητά του προσφέρει όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές στον κόσμο. Στο Πανθεσσαλικό το πλασέ του ήταν τόσο άψογο, γιατί ακόμα και ο τερματοφύλακας ήξερε ότι θα τη στείλει στην αριστερή γωνία και πάλι όμως είχε τόση μαεστρία η εκτέλεση που δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πορεία της προς τα δίχτυα. Επίσης οι κινήσεις του μέσα στο γήπεδο προκαλούσαν ενθουσιασμό.

 

 

Έβλεπες έναν παίκτη που το έψαχνε συνεχώς. Θα μπορούσε να πετύχει ένα ακόμα γκολ. Είχε τις ευκαιρίες του. Το σημαντικότερο όμως, ότι όπως ο Αραούχο, έτσι και ο Πινέδα ξεμπλόκαρε και μπορεί να αναδειχθεί σημαντικός παράγων για την ΑΕΚ στη διαδικασία των πλέι οφ. Συνολικά έφτασε στα 9 γκολ φέτος, έχοντας παράλληλα 3 ασίστ.

 

Αλλά να μην ξεχνάμε και τον Μάνταλο! Το τι έχει ακούσει στην ΑΕΚ αυτό το παιδί δεν λέγεται. Στο τέλος της περσινής σεζόν άκουσε τα εξ αμάξης σε σημείο να θέλει να φύγει, αναλαμβάνοντας όλο το βάρος των «κιτρινόμαυρων» αποτυχιών. Ο Μελισσανίδης τον κράτησε γιατί τον πίστευε, τον πιστεύει και θα τον πιστεύει. Γιατί ήρθε στην Ένωση της Β’Εθνικής, ενώ είχε προτάσεις από μεγάλους συλλόγους, λαβώθηκε για την ομάδα (δύο χιαστούς έχει κάνει), σήκωσε Κύπελλο, πρωτάθλημα, αυτούς τους δύο τίτλους, τους οποίους φώναζε και στον Βόλο ο κόσμος, ότι τους επιθυμεί φέτος. Και μπορεί και αυτός φέτος να συνδράμει τα μάλα στην επίτευξη του νταμπλ. 

 

Στην Τούμπα ήταν αυτός που έδωσε τη μαγική ασίστ στον Αραούχο για το νικητήριο γκολ. Κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να βγάλει αυτήν τη μπαλιά στον «Τσίνο». Μόνο αυτός. Η πάσα του ήταν αρχηγική και ας μην φορούσε το περιβραχιόνιο. Και ο Αλμέιδα τον αντάμειψε, δίνοντας του φανέλα βασικού στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής. Είχε ευκαιρίες να το κάνει πριν τα πλέι οφ. Ίσως να δίστασε, ίσως και να τον ετοίμαζε για τα δύσκολα που έρχονται. Γιατί μην ξεχνάμε, ότι η ΑΕΚ είναι για δεύτερη αγωνιστική στην πρώτη θέση, αλλά όπως δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αυτό το πρωτάθλημα θα κριθεί στο τελευταίο λεπτό του τελευταίου παιχνιδιού της χρονιάς.

 

Και ο Γκαρσία επέστρεψε στο αρχικό σχήμα! Φαίνεται όμως ακόμα επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, αν και είχε συμμετοχή στο γκολ του Πινέδα. Σίγουρα θα περιμένει και από αυτόν κάτι παραπάνω ο Αλμέιδα, όπως και από τον Γκατσίνοβιτς, αλλά και τον Ελίασον.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags