Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι... Αγγελάρας - Το μεγαλύτερο όπλο για τη ρεβάνς - Εντυπωσιακό αυτό που κάνει ο Ιωαννίδης
| 2023-08-10 15:13:00

Ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι... Αγγελάρας - Το μεγαλύτερο όπλο για τη ρεβάνς - Εντυπωσιακό αυτό που κάνει ο Ιωαννίδης

του Κώστα Γκόντζου
Ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι... Αγγελάρας - Το μεγαλύτερο όπλο για τη ρεβάνς - Εντυπωσιακό αυτό που κάνει ο Ιωαννίδης

Ομοιογένεια, πάθος, ταχύτητα και δύναμη σε υπέρατο βαθμό. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο πρώτο παιχνίδι με τη Μαρσέι στη Λεωφόρο και το ίδιο πρέπει να κάνει και στη ρεβάνς. Ο Σέρβος προπονητής αποτελεί άλλωστε εγγύηση για το παιχνίδι στις 15.8!

Και τι ζητάει νομίζετε πια ο Παναθηναϊκός; Τι ζητάει για... μια ευκαιρία στον παράδεισο να πάει;

Απλά πράγματα.

Μια βραδια στις 15 του μηνα ίδια με την χθεσινή στην Λεωφόρο.

Μια βραδιά δικιά του ίδια με την χθεσινή και μια βραδιά της Μαρσέιγ επίσης, ίδια με την δική της χθεσινή.

Κι αν για την Μαρσέιγ δεν μπορούμε να... πάρουμε όρκο καθώς λογικά θα είναι πιο ψυλιασμένη, πιο έτοιμη και πιο απαιτητική, για τον Παναθηναϊκό αυτό έτσι όπως τον έχει προετοιμάσει και φτιάξει ο Γιοβάνοβιτς μπορούμε να πούμε σε μεγάλο βαθμό βεβαιότητας, ότι μπορεί σε μια εβδομάδα στην Μασσαλία να είναι έτσι όπως ήταν και στην Λεωφόρο.

Καθώς αυτό ήταν και πάλι το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού στην τεράστια νίκη που πέτυχε επί των Γάλλων.

Η ομοιογένεια, το πάθος, η ταχύτητα και η δύναμη και όλα αυτά στον υπέρτατο βαθμό όσο οι σωματικές και πνευματικές δυνάμεις των ποδοσφαιριστών μπορούν να τα υποστηρίξουν.

Και το εντυπωσιακό στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ήταν αυτό ακριβώς.

Η ταχύτητα και οι αστείρευτες δυνάμεις των παικτών του Παναθηναϊκού.

Δυνάμεις που τους επέτρεψαν κόντρα στα προγνωστικά και στις συνθήκες ενός απαιτητικού αγώνα αρχές Αυγούστου, να κάνουν ένα δεύτερο ημίχρονο ακόμα πιο δυνατό, γρήγορο και αποφασιστικό και από το πρώτο.

Εκεί δηλαδή που περίμενες λογικά, να πέφτει μια ομάδα που είχε ξεκινήσει τούρμπο από το πρώτο λεπτό, όχι μόνο να μην δείχνει τέτοια σημάδια, αλλά αντίθετα να αυξάνει ταχύτητα, να πατάει γκάζι και να κάνει τους Γάλλους που ξαφνικά άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι πετάει το πουλάκι, να μην μπορούν ουσιαστικά να αντιδράσουν.

Βέβαια για τον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς, αυτό δεν είναι έκπληξη.

Έτσι ακριβώς ξεκίνησε και έτσι ακριβώς μας συστήθηκε και στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν, άσχετα με την τελική κατάληξή της.

Απλά εδώ η μεγάλη διαφορά ήταν, ότι απέναντί της δεν είχε ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά μια από τις κορυφαίες και πιο ιστορικές ομάδες της Γαλλίας.

Από κει και πέρα, ένα σημαντικό ρόλο σ' αυτή την γεμάτη διάθεση και αυτοπεποίθηση εμφάνιση του Παναθηναϊκού, έπαιξε αυτή η ιδιόμορφη αίσθηση του δικαίου στις επιλογές, που έχει περάσει στο μεδούλι αυτής της ομάδας και στην κοινή γνώμη ο Γιοβάνοβιτς.

Με αλλαγές στην ενδεκάδα που 'ηταν σαν... απαίτηση των μέχρι τώρα εμφανίσεων της ομάδας και συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών της, που όχι απλά βγήκαν στο χορτάρι, αλλά πρόσθεσαν ταυτόχρονα και δύναμη και διαφορετική συμπεριφορά και ποιότητα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Κι αν μάλιστα ο Τζούρισιτς είχε μπορέσει να ενσωματωθεί ακόμα περισσότερο σ' αυτό το... απότομο ανέβασμα ποιότητας, δύναμης, ταχύτητας και αντοχών που παρουσίασε η συντριπτική πλειοψηφία των συμπαικτών του, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμα καλύτερα για τον Παναθηναϊκό.

Και κάτι ακόμα.

Όχι πως αν πάρουμε ατομικά τον κάθε παίκτη του έπαιξε χθες στην Λεωφόρο θα βρούμε κάποιον που να υστέρησε, αλλά αυτό το πράγμα με τον Ιωαννίδη που συνεχίζει ακριβώς από εκεί που σταμάτησε πέρυσι, να μπαίνει δηλαδή και να κάνει την "μια ενέργεια" που δίνει την λύση και ξεκλειδώνει την υπόθεση γκολ για τον Παναθηναϊκό, είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Καθώς η αστραπιαία και υψηλής ποιότητας σαν έμπνευση και εκτέλεση κίνηση και πάσα εν κινήσει που κάνει στον Μπερναρ στην φάση του γκολ, είναι πραγματικά ενέργεια σαν κι αυτες που λέμε ότι κάνουν παίκτες κλάσης που "με μια ενέργεια" σου δίνουν μια νίκη.

Από κει και πέρα, ο δρόμος φυσικά για του ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ Είναι αρκετά μακρύς ακόμα.

Με πρώτη στάση την ρεβάνς στη Μασσαλία στις 15 Αυγούστου.

Κι αν είχαμε τον... Αγγελάρα στον πάγκο, άντε να λεγαμε πως... η Παναγιά θα μας στείλει την χάρη της μέρα που είναι, να κάναμε τον σταυρό μας και να πηγαίναμε εκεί με... βάρκα την ελπίδα.

Όμως στον πάγκο ο Παναθηναϊκός έχει τον Γιοβάνοβιτς. Ένα άνθρωπο που δεν ξέρω πόσο καλή σχέση έχει με τα... Θεία, αλλά που έχει αποδείξει ήδη και πολλές φορές μάλιστα, πως έχει την γνώση, τον τρόπο και την σεμνότητα πάνω απ όλα να στηρίζει τις προσπάθειες του στην λογική, την συνέπεια, την εργατικότητα και το πείσμα του.

Και αυτό είναι το καλύτερο όπλο με το οποίο ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάει στην Γαλλία και να διεκδικήσει να είναι η χθεσινή βραδιά και νίκη ένα πραγματικό βήμα πρόκρισης και όχι απλά μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά που έτσι κι αλλιώς ήταν και είναι μετά την εμφάνιση και νίκη του επί της Μαρσέιγ. 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη-σοκ: Γνωστός οπαδός του ΠΑΟ ύποπτος για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη - Συνελήφθη! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags