Facebook Pixel Στημένα και Αλμέιδα έφεραν τα πάνω κάτω! Εξιλεώθηκε ο Μουκουντί - Πού είναι ο Πόνσε;
| 2023-09-04 00:15:00

Στημένα και Αλμέιδα κέρδισαν την παρτίδα! Εξιλεώθηκε ο Μουκουντί, πού είναι ο Πόνσε; - Άμεσα μεταγραφή!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Στημένα και Αλμέιδα κέρδισαν την παρτίδα! Εξιλεώθηκε ο Μουκουντί, πού είναι ο Πόνσε; - Άμεσα μεταγραφή!

Ψυχωμένη εμφάνιση στον Βόλο για την Ένωση! Οι κινήσεις που οδήγησαν τους "κιτρινόμαυρους" στη νίκη. Ποιό είναι το στατιστικό που προβληματίζει.

Η ΑΕΚ έκανε μία ψυχωμένη εμφάνιση στον Βόλο, όπου πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Μάνταλου στο 24’. Σίγουρα όμως ήταν μία εμφάνιση που έδειξε, ότι η πρωταθλήτρια Ελλάδας έχει κάποια θεματάκια, τα οποία προκαλούν προβληματισμό.

Καταρχάς ήταν το έκτο φετινό παιχνίδι που η Ένωση δέχτηκε πρώτη γκολ.

Με τη Ντιναμό έμεινε πίσω στο σκορ με το φάουλ του Μπούλατ και το γύρισε με γκολ των Τσούμπερ-Γαλανόπουλου. Στον επαναληπτικό δέχτηκε δύο γκολ, για να ισοφαρίσει με γκολ των Αραούχο-Βίντα και να πάρει επική πρόκριση στις καθυστερήσεις.

Στην Αμβέρσα δέχτηκε ξανά γκολ και παρότι είχε αριθμητικό πλεονέκτημα δεν μπόρεσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα, κάτι που της στοίχισε στη ρεβάνς, όπου και πάλι δέχτηκε πρώτη γκολ. Σημειωτέον, ότι είχε μεσολαβήσει το ματς με τον Πανσερραϊκό, ο οποίος προηγήθηκε με το καλησπέρα, στη σέντρα της αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής εξαναγκάζοντας την Ένωση στην πρώτη της βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα.

Στον Βόλο είδαμε το ίδιο έργο!

Το λάθος του Μουκουντί στο 8’ φανέρωσε ξανά την επήρεια των «κιτρινόμαυρων» στις επιπολαιότητες, με τον Ντέλετιτς να την πληγώνει ξανά και μάλιστα δύο φορές, όπως είχε κάνει και πέρσι με γκολ που οδήγησε σε ήττα (σε εντός έδρας ματς) στη Ριζούπολη, την Ένωση, λες και έχει βάλει σκοπό να την τιμωρεί για το γεγονός ότι φόρεσε μόνο 9 φορές τη φανέλα της κατά τη διάρκεια της «κιτρινόμαυρης» θητείας του.

Ο Αλμέιδα που είναι προπονητής με επίγνωση της ψυχολογίας του ποδοσφαιριστή προσπάθησε να ενθαρρύνει τον Μουκουντί για το λάθος και έτσι δεν τον πήρε από κάτω. Ο Καμερουνέζος ανέβαινε χωρίς φόβο στην επίθεση, για να απειλήσει και ήταν μάλιστα ο άνθρωπος που κέρδισε το πέναλτι, απ’ όπου η ΑΕΚ πήρε το τρίποντο. Κατά κάποιον τρόπο εξιλεώθηκε δηλαδή, σε ένα παιχνίδι που η αθηναϊκή ομάδα κατάφερε να τουμπάρει και αν στράβωνε θα γιγάντωνε τον προβληματισμό που υπάρχει για το μουδιασμένο ξεκίνημα της.

Ο Αργεντινός τεχνικός έκανε τις κατάλληλες κινήσεις από τον πάγκο. Πινέδα, Άμραμπατ και Αραούχο είχαν καθοριστικό ρόλο. Μεξικανός και Μαροκινός δυνάμωσαν αισθητά τη δεξιά πλευρά, ενώ ένα επίσης αξιοσημείωτο γεγονός είναι, ότι η ΑΕΚ βρήκε γκολ από στατικές φάσεις, στο 1-1 με το γκολ του Γιόνσον και στο 1-2 με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσούμπερ.

Ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει να αναφερθεί είναι, ότι ο Πόνσε δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι, που σημαίνει, ότι ακόμα δεν έχει βρει τη χημεία που πρέπει. Ίσως χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμα για τον Αργεντινό, για να εγκλιματστεί. Κατά τα άλλα είναι περιττό να αναφερθεί ξανά, ότι απαιτείται ενίσχυση στην άμυνα με στόπερ και κάποιο μπακ. Οι μεταγραφές για ελεύθερους κλείνουν στις 11 του μηνός, χρόνος υπάρχει δεν είναι εύκολο να βρεις περιπτώσεις που να «κουμπώνουν».


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φορτούνης για… 30 γκολ, έβαλε τις φωνές σε Μασούρα - Βρήκε Τσιμίκα, Ομάρ - Καμπανάκι σε Μαρτίνεθ για ΑΕΚ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags