Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιάννης Αλαφούζος: Ύπουλη και ανέντιμη απόλυση Γιοβάνοβιτς - Ίδια ευθύνη Αλαφούζου και κόσμου - Τώρα μοιράζουν σανό για Τερίμ!
| 2023-12-27 13:34:00

Ύπουλη και ανέντιμη απόλυση Γιοβάνοβιτς - Ίδια ευθύνη Αλαφούζου και κόσμου - Τώρα μοιράζουν σανό για Τερίμ!

του Κώστα Γκόντζου
Ύπουλη και ανέντιμη απόλυση Γιοβάνοβιτς - Ίδια ευθύνη Αλαφούζου και κόσμου - Τώρα μοιράζουν σανό για Τερίμ!

Ο Σέρβος ήταν ο βασικός ένοχος από το καλοκαίρι στον ΠΑΟ. Οι τύποι είναι τόσο καλά εκπαιδευμένοι και φαίνεται ότι έχουν τόσο του χεριού τους τον Αλαφούζο, που, είναι πάντα έτοιμοι για κάθε εξέλιξη. Ο Κώστας Γκόντζος σχολιάζει τις εξελίξεις στο Τριφύλλι...

Και ξαφνικά λοιπόν... το αναμενόμενο.
Και όταν λέμε αναμενόμενο δεν εννοούμε την απομάκρυνση με εντελώς ανέντιμο και ύπουλο τρόπο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Αλλά το αναμενόμενο είναι ότι για μια ακόμα φορά, δεν φταίει κανείς απ' αυτούς που βρίσκονται δώδεκα χρόνια και παραπάνω στα κουμάντα του Παναθηναϊκού σε όλα τα πόστα, αλλά φταίει και πάλι.... αυτός για τον οποίο όλοι αυτοί έσκιζαν τα ιμάτιά τους αν έκανες την παραμικρή κριτική και υποτίθεται τον.... προστατευαν μέχρι τελικής πτώσεως.
Και μην ψάχνετε παραλογισμούς, λογικές και άλλα τέτοια σαν κι αυτά που από χθες γράφονται και λέγονται  για την απόφαση του Αλαφούζου σχετικά με Γιοβάνοβιτς και Τερίμ.
Τίποτε παράλογο δεν υπάρχει.
Όλα λογικότατα και... σταθερά διαχρονικά είναι.

Το ζητούμενο είναι ΈΝΑ και φυσικά το ζητούμενο αυτό επιτυγχάνεται με συνέπεια τα τελευταία χρόνια ανεξαρτήτως κατάστασης της ομάδας και επιτυχίας στους στόχους της.
Κι αυτό είναι ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΤΙς ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ και να συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα όποια... οφέλη τους, όλοι αυτοί οι "γνωστοί-άγνωστοι" που επί της ουσίας είναι και αυτοί που παίρνουν αποφάσεις και υπαγορεύουν επιλογές και "λύσεις".

Όσο για τον Αλαφούζο;
Κι αυτός έχει την ίδια ακριβώς ευθύνη με αυτή που με το συμπάθιο έχει και ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου του Παναθηναϊκού.
Γιατί όπως όλα σ' αυτή την ζωή, από την κοινωνία, την πολιτική μέχρι και το ποδόσφαιρο, για να μπορούν να γίνονται χρειάζεται να υπάρχει και το αντίστοιχο... ακροατήριο που να τα... δέχεται και να τα καταπίνει αμάσητα.
Και με το συμπάθιο επίσης, ας μην γκρινιάζουν και παραπονιούνται σήμερα μια σειρά φίλοι του Παναθηναϊκού.
Έχουν ακριβώς την αντιμετώπιση που τους...αξίζει.
Όσο συνεχίζουν σαν χάπατα να περιμένουν με το στόμα ανοιχτό το... σανό που τους σερβίρεται από τους ίδιους ανθρώπους εδώ και δεκαπέντε χρόνια σχεδόν, όσο.... δέχονται αδιαμαρτύρητα να τους παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα και αυτοι την αποδέχονται και με... ευχαρίστηση κιόλας, άξιοι της μοίρας τους είναι.

Από κει και πέρα δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να πεις.
Σ' αυτό το θέατρο της... λογικής "εμείς να είμαστε καλά και στις θεσουλες μας και οι... άλλοι μαζί τους και η ομάδα να πάνε να... αν στραβώσει κάτι" όλα όσα γίνονται είναι φυσιολογικοτατα.
Κι από σήμερα θα αρχίσει κανονικά και με τον νόμο η... αναδιανομή του σανού στα... αμετανόητα χάπατα, που θα περιλαμβάνει σε... δόσεις για να μην εκτεθούμε και ανεπανόρθωτα κιόλας, όλα όσα τους λέγαμε από εδώ κάτι μηνες τώρα και η απάντηση τους (μαζί και με αρκετών... χάπατων επίσης) ήταν η... κλασσική.
"Τα λες γιατί ήσουν με τον... τα λες γιατί δουλεύεις στον... εσύ δεν είσαι τέτοιος... εσύ είσαι αλλιώς και με τους άλλους... κάνεις πόλεμο" και τα γνωστά.
Θα δείτε λοιπόν που σιγά σιγά θα αρχισουν να ανακαλύπτουν ότι τελικά δεν ήταν και τόσο πετυχημένη η περυσινή χρονιά, παρ' ότι όταν τολμούσες να πεις ότι δεν μπορεί να πανηγυρίζετε ρε παιδιά και να θεωρείτε επιτυχημένη μια χρονιά στην οποία ήμουν οκτώ και δώδεκα βαθμούς μπροστά και τελικά έχασα το πρωτάθλημα, η απάντηση ήταν... "πονάς;" με ολίγον από...Μίτου, Ραγκουέλ και τα συναφή.

Θα δείτε να λένε πως εδώ και... καιρό υπήρχε πρόβλημα, αλλά... δεν τόλεγαν ρε παιδάκι μου, για να μην ...χαλάσει το κλίμα στην ομάδα.
Το οποίο φυσικά όπως θα λένε πια, ήταν ήδη... χαλασμένο.
Θα δείτε να ψελίζουν ότι τελικά ίσως και να μην ήταν αρκετό το ότι η ομάδα.... έβγαζε αντίδραση αλλά έχανε τα ντέρμπι και τα ματς στην Ευρώπη, που όταν τολμούσες να το πεις πριν λίγες μέρες ακολουθούσε και πάλι το ποιηματάκι τηςορυφιανιάς "τα λες γιατί ήσουν με τον... γιατί δουλεύεις στον,... γιατί δεν είσαι τέτοιος γνήσιος..." και τα λοιπά.
Θα δείτε πολλά λοιπόν. Που όλα σχεδόν τα έχετε ακούσει, τα έχετε διαβάσει εδώ πέρα εδώ και καιρό.
Και που εντελώς ξεδιάντροπα και με την σιγουριά ότι απευθύνονται σε χάπατα που και πάλι θα καταπιούν το σανό, θα τας σερβίρουν ομαδικώς και κατά ριπάς.
Δεν τρέχει και τίποτα.
Έτσι κι αλλιώς εσείς τους έχετε δώσει το δικαίωμα.
Να σας θεωρούν και σίγουρος και... εύκολους.
Καλοφάγωτη λοιπόν και η νέα παρτίδα.
Σανό...

Όσο για την ουσία.
Τα πράγματα είναι απλά.
Από το καλοκαίρι ο Γιοβάνοβιτς είχε επιλεχθεί σαν ο βασικός ένοχος αν και πάλι στράβωνε η κατάσταση και δεν πήγαινε καλά η ιστορία.
Οι τύποι είναι τόσο καλά εκπαιδευμένοι και φαίνεται ότι έχουν τόσο του χεριού τους τον Αλαφούζο, που, είναι πάντα έτοιμοι για κάθε εξέλιξη.
Φορέσανε λοιπόν αρχικά καπέλο στον Γιοβάνοβιτς τεχνικό διευθυντή, ο οποίος παρεμπιπτόντως ποτέ από την μέρα που ανέλαβε δεν μάθαμε τι ακριβώς αρμοδιότητες έχει και ποιος ο ρόλος του.
Στην συνέχεια την έπεσαν πιεστικά δίπλα στον Γιοβάνοβιτς, μετατρέποντάς τον ουσιαστικά σε ένα εντελώς διαφορετικό άνθρωπο και προπονητή απ αυτόν που γνωρίσαμε μέχρι το καλοκαίρι δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Κι όταν όσα έλεγαν ότι θα... γίνουν τελικά δεν έγιναν, τα πράγματα ήταν... μονόδρομος.
Τέλος ο... ένοχος που μέχρι προχθές ήταν ο φοβερός, ο Ιβάναρος, ο αναμορφωτής, ο μοναδικός και καλύτερος που πέρασε τα τελευταία... ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ (Ναι το άκουσα και αυτό χθες από τον σταθμό του προέδρου του Παναθηναϊκού), αλλά τον... διώχνουμε τελικά.
Γιατί;
Τι σημασία έχει το γιατί.
Η επόμενη παρτίδα σανό είναι έτοιμη.
Μέρες Φατίχ Τερίμ από σήμερα στον Παναθηναϊκό.
Και κατι τελευταιο.
Ακούω από προχθές ότι η απόφαση ήταν του Γιάννη Αλαφούζου προσωπικά.
Και πάλι εγώ ο αφελής θα ρωτήσω.
Στο Αλαφούζο εισηγήθηκε κάποιος ή κάποιοι σχετικά;

Του πρότειναν ή του πρότεινε κάποιος αρμόδιος τον Τερίμ ή κι αυτόν έκατσε και τον... επέλεξε ο Αλαφούζος σαν άριστος γνώστης προφανώς του παγκόσμιου ευρωπαϊκού χάρτη και του... παζαριού προπονητών.
Κι αν έτσι έγινε, ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ κύριος Παπαδημητρίου, τελικά έπαιξε ρόλο σ' αυτή την απόφαση.
Εισηγήθηκε
 δηλαδή ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ που είναι και ο καθ' ύλην αρμόδιος την απομάκρυνση του Γιοβανοβιτς, την αποδέχθηκε ο Αλαφούζος και του είπε βρες μου προπονητή και αυτός βρήκε τον Τερίμ;

Και κάτι τελευταίο.
Την προηγούμενη φορά, η απόλυση του Δώνη στάλθηκε βράδυ στο σπίτι του με τον... οδηγό του Γιάννη Αλαφούζου.
Αυτή την φορά και επειδή προφανώς πρώτα βρήκαμε τον Τερίμ και μετά ανακοινώσαμε την απόλυση του Γιοβάνοβιτς, ο έρμος ο Ιβάν την... μονομερή όπως λέει η ΠΑΕ απόλυσή του, την έμαθε από κάποιον υπεύθυνο της ομάδας, από κάποιον απ' αυτούς που τον... αγκάλιαζαν και τον έδειχναν στην... Θ.13 μετά από κάτι νίκες της συμφοράς, από κάποιον από τους πολλους άσχετους που στρογγυλοκαθόντουσαν στον πάγκο δίπλα του, ή απλά το έμαθε από το... σάιτ του ραδιοφώνου του προέδρου του Παναθηναϊκού;


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγαλύτερο... μπαμ και από Χεζόνια - Συμβόλαιο 3.5 εκατ. ο Γιαννακόπουλος - Δεν φεύγει μόνο ο Γκάι από ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags