Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Δεν… γερο-ξεκούτιανε ο Τερίμ - Πιο πολύ φταίει ο Γιοβάνοβιτς - Αλαζονεία Ιωαννίδη, την είδε... παικταράς!
| 2024-01-25 19:06:00

Δεν… γερο-ξεκούτιανε ο Τερίμ - Πιο πολύ φταίει ο Γιοβάνοβιτς - Αλαζονεία Ιωαννίδη, την είδε... παικταράς!

του Ευάγγελου Μίχου
Δεν… γερο-ξεκούτιανε ο Τερίμ - Πιο πολύ φταίει ο Γιοβάνοβιτς - Αλαζονεία Ιωαννίδη, την είδε... παικταράς!

Γιατί πήρε... ακραίες αποφάσεις και ο "μικρός Αλμέιδα". Ο Ευάγγελος Μίχος εξηγεί γιατί ο Τούρκος προπονητής ήταν υποχρεωμένος να επιλέξει αυτή την 11αδα απέναντι στον Ατρόμητο, δεν ξεγράφει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και αποκαλύπτει τι ακούγεται για τον Έλληνα επιθετικό στο Κορωπί

Να ξεκινήσω από το πιο βασικό: στην "Λεωφόρο" χθες βράδυ δεν έχασε ο Παναθηναϊκός (κι ας έχασε το πέναλτι στο 90' ο Ιωαννίδης), κέρδισε ο Ατρόμητος του σπουδαίου Σέρβου προπονητή Σάσα Ίλιτς (ο τρίτος "υπεύθυνος" μετά Αλαφούζο και... Μπρινιόλι για την απόλυση Γιοβάνοβιτς)! Το ότι βέβαια γνώρισε την ήττα δεν σημαίνει κιόλας πως αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός, για μένα (όπως και για τον Ίλιτς άλλωστε) παραμένει το φαβορί του ζευγαριού!!

Ο Τερίμ μπορεί να θεωρηθεί... αλχημιστής (Κώτσιρας αμυντικός χαφ, Ακαιντίν σέντερ φορ κλπ), μπορεί να είναι ρισκαδόρος (βάζει χθές μια καινούργια άμυνα κατά τα 4/5 της, με 3 καινούργιους κι άλλον δεξιό μπακ), μπορεί να χαρακτηριστεί... βερμπαλιστής (δεν βάζεις ποτέ κεντρικό αμυντικό δίδυμο Ακαιντίν & Ούγκο που ούτε στη προπόνηση δεν πρόλαβαν να παίξουν μαζί για να "κουμπώσουν", όταν μάλιστα επιλέγεις ως προπονητής να παίζεις άμυνα σε ψηλά μέτρα και λογικά δεν γίνεται να το κάνεις έτσι αποτελεσματικά), μπορείς να πεις ότι ο Τούρκος ("Αυτοκράτορας" γαρ), δεν βλέπει κανέναν αλλά ούτε... γερο-ξεκούτιανε, ούτε τρελάθηκε!!!

Η... ακραία απόφαση του Τερίμ - με τόσες απουσίες ακόμη αλλά και με πολλούς κουρασμένους ή όχι 100% έτοιμους βασικούς παίκτες - να ξεκινήσουν στην 11άδα του Παναθηναϊκού Μπακασέτας /Ακαιντίν / Ούγκο/ Ντραγκόφσκι είχε ποδοσφαιρική εξήγηση! Με συνεχόμενα ματς ανά τρεις ημέρες και με το τριφύλλι να έχει μπροστά του ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και ενδιάμεσα την κυπελλική ρεβάνς στο Περιστέρι, ο Τούρκος προπονητής από την στιγμή που δεν υπάρχουν επαρκείς ημέρες για προπονήσεις, έπρεπε να τσεκάρει σε επίσημο ματς ποια από τα 4 μεταγραφικά του αποκτήματα μπορούν να τον βοηθήσουν - και πόσο - στα μεγάλα ντέρμπι που ακολουθούν. Και κάποιοι να (ξανά) βρούν ρυθμό ή να "γνωριστούν"/δέσουν μέσα στο γήπεδο με τους συμπαίκτες τους!

Και δεν υπήρχε άλλο παιχνίδι, εκτός από το χθεσινό, για να τους δει αγωνιζόμενος ο Τερίμ. Συγχρόνως φρόντισε και να μοιράσει τους χρόνους συμμετοχής των υπολοίπων αφού οι αλλαγές που θα γινόντουσαν ήταν προγραμματισμένες από πριν, δεν προέκυψαν δηλαδή λόγω του σε βάρος του σκορ... 

Για να το κλείσω: ο Τερίμ δεν ... θυσιάζει το κύπελλο, ούτε θα παραιτηθεί μετά την χθεσινή ήττα, προφανώς και πιστεύει στην ανατροπή, στην ρεβάνς. Για μένα όμως, η προτεραιότητα του Τερίμ στην χθεσινή πρώτη αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, ήταν να τσεκάρει την ετοιμότητα/κατάσταση των νεοαποκτηθέντων αλλά και των προερχόμενων από τραυματισμούς, Ιωαννίδη και Τζούρισιτς!!!

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα γιατί οι Μαντσίνι, Αιτορ, Μπερνάρ και Ιωαννίδης -σε δυο χρόνους στο τέλος, στην φάση του πέναλτι που του έβγαλε ισάριθμα ΣΤΟΠ ο Τσιντώτας - δεν κατάφεραν να σκοράρουν! Και δέχθηκε το δεύτερο γκολ της ήττας γιατί ο Ατρόμητος έχει παίκτες που είναι πολύ καλοί στις μεταβάσεις αλλά και ο ΠΑΟ από εποχής Γιοβάνοβιτς έχει... δομικό πρόβλημα στις μεταβάσεις όταν παίζει 8άρι ο Βιλένα και 10άρι ο Τζούρισιτς ή ο Μπακασέτας (χθες).

Και κάτι τελευταίο για τον Ιωαννίδη: ο τρόπος που εκτελεί το πέναλτι στο 90' κι ενώ χάνει ο Παναθηναϊκός με μια... τζούφια αλά Πανένκα εκτέλεση, επιβεβαιώνει αυτό που ακούγεται το τελευταίο 2μηνο στο Κορωπί, πως ο "Φωτάρας" κάπου την έχει δει "παικταράς" και ότι παίζει περισσότερο για τον εαυτό του, για την χρηματιστηριακή του αξία, για να προσελκύσει το καλοκαίρι κι άλλες ομάδες ενδιαφερόμενες από το εξωτερικό. Ήταν μια εκτέλεση του Ιωαννίδη που έβγαλε αλαζονεία κι αυτό είναι πολύ χειρότερο κι από το ότι έχασε το πέναλτι...

ΥΓ. Στο Περιστέρι αποκαλούν ήδη τον Σάσα Ιλιτς... "μικρό Αλμέιδα"! Δεν αλλάζει την διαχείρισή του είτε κερδίζει τον Παναθηναϊκό, είτε τρώει 5άρα από την ΑΕΚ. Στο Περιστέρι πήγε για 7 μήνες και δεν θα ανανεώσει το καλοκαίρι. Πρόβλεψη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν έχει... τολμήσει να το κάνει σε άλλη ομάδα ο "δάσκαλος" Τερίμ - Καμία λογική στον Παναθηναϊκό!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags