Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Φατίχ Τερίμ: Δεν έχει... τολμήσει να το κάνει σε άλλη ομάδα ο "δάσκαλος" Τερίμ - Καμία λογική στον Παναθηναϊκό!
| 2024-01-25 12:52:00

Δεν έχει... τολμήσει να το κάνει σε άλλη ομάδα ο "δάσκαλος" Τερίμ - Καμία λογική στον Παναθηναϊκό!

του Κώστα Γκόντζου
Δεν έχει... τολμήσει να το κάνει σε άλλη ομάδα ο "δάσκαλος" Τερίμ - Καμία λογική στον Παναθηναϊκό!

Ούτε... ιθαγενείς είμαστε ούτε στερημένοι ποδοσφαιρικά! Κι μεταξύ μας, στον Παναθηναϊκό ειδικά αν έχουμε δει και δεν έχουμε δει πραγματικούς παικταράδες και πραγματικά αστέρια του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου, έστω κι αν έχουν περάσει αρκετά χρόνια από' αυτό. Γράφει ο Κώστας Γκόντζος

Μιλάμε, πραγματικά... ό,τι νάναι.
Έτσι ακριβώς.
Ό,τι νάναι.
Όσο κι αν έψαξα, άλλη λέξη ή φράση για να μιλήσουμε για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο δεν βρήκα.
Και πως να βρεις εδώ που τα λέμε κάτι... ποδοσφαιρικό να πεις για ένα παιχνίδι, που δεν είχε καμιά σχέση με την απλή ποδοσφαιρική λογική και έμοιαζε περισσότερο με μια... δοκιμή της στιγμής ή κάποια αντίστοιχη... έμπνευση, ή με ένα φιλικό... επίδειξης νέων προσώπων και μιας... καινοτόμου πραγματικά επιχείρησης να παίξει μια ποδοσφαιρική ομάδα μπάλα χωρίς κανένα σύστημα, περιορισμό, ρόλο και φιλοσοφία στο παιχνίδι της.

Κι εντάξει δεν τρέχει και τίποτα εδώ που τα λέμε.
Ήθελε ο "δάσκαλος" να δοκιμάσει και αυτό το πράγμα στην καριέρα του, καθώς φαντάζομαι σε καμία ομάδα απ' όσες 'ήταν μέχρι τώρα δεν είχε... αποτολμησει τέτοιο εγχείρημα, τόκανε, δεν ήρθε δα και η συντέλεια του κόσμου.
Θα μπορούσε κι έτσι ακόμα να κερδίσει το παιχνίδι ή να μην το χάσει ο Παναθηναϊκός, όπως φυσικά μπορεί και τώρα και μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα να πάει στο Περιστέρι και να πάρει εκεί την πρόκριση.
Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

Και ξέρετε κάτι;
Δεν λέω ότι είμαστε το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, ούτε φυσικά ότι έχουμε την ευκαιρία σαν ελληνικό ποδόσφαιρο να βλέπουμε κάθε Κυριακή και κάθε Τετάρτη κάποια μεγάλα αστέρια του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Αλλά ρε γαμώτο, δεν είμαστε πια και εντελώς... ιθαγενείς της ζούγκλας ποδοσφαιρικά, να μας δείχνουν... χάντρες και καθρεφτάκια για να εντυπωσιαστούμε.
Γιατί εμένα, αυτό το εγχείρημα στην Λεωφόρο αυτό που θύμισε.

Κοιτάξτε δώ να δείτε τι παιχταραδες σας έφερα και σας τους βάζω με την μια για να τους δείτε.
Κι μεταξύ μας, στον Παναθηναϊκό ειδικά αν έχουμε δει και δεν έχουμε δει πραγματικούς παικταράδες και πραγματικά αστέρια του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου, έστω κι αν έχουν περάσει αρκετά χρόνια από' αυτό, για να μείνουμε με ανοιχτό το στόμα και να εντυπωσιαστουμε επειδή θα δούμε με τα πράσινα τον Μπακασέτα ή το στόπερ από την Μπαϊα, ή τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της Σπέτσια.
Δεν ξέρω ακριβώς τι του έχουν πει του Τερίμ αυτοί οι τύποι που τον υποδέχτηκαν και τον περιτριγυρίζουν από την ΠΑΕ για τον Παναθηναϊκό, εντάξει... έχουμε τις στερήσεις και από πλευράς... οφθαλμών τα τελευταία χρόνια, αλλά τόσο... νηστικοί και διψασμένοι δεν είμαστε.

Και τα λέω όλα αυτά, γιατί ειλικρινά όσο κι αν ψάχνω την λογική και το νόημα αυτής της ξαφνικής εμφάνισης σε ένα παιχνίδι νοκ-άουτ τόσων νέων παικτών που μερικοί από' αυτούς ούτε προπόνηση δεν είχαν προλάβει να κάνουν, άλλη σκοπιμότητα από τον... εντυπωσιασμό του... κοινού δεν βρήκα.
Και αυτό αποκλείεται να μην το ξέρει ή να μην το είχε καταλάβει ο Τερίμ.

Οπότε πραγματικά δεν βρίσκω κανένα άλλο λόγο εκτός από τον παραπάνω ή κι εκείνον τον... ξώφαλτσο που ανέφερα και στην αρχή, ότι το είχε απωθημένο να το δοκιμάσει κάποια στιγμή και αυτό ο Τερίμ, στις άλλες ομάδες που ήταν... δεν τον έπαιρνε φαίνεται να το επιχειρήσει, οπότε βρήκε εδώ πρόσφορο έδαφος και την ευκαιρία και το δοκίμασε κι αυτό.
Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, πραγματικά ποδοσφαιρική κουβέντα ή οποιαδήποτε κριτική -και θετική και αρνητική -δεν μπορεί να γίνει.
Καθώς εδώ μιλάμε ότι ο μόνος παίκτης από την αρχική ενδεκάδα αλλά και από τις αλλαγές που μπήκαν, που είμαστε σίγουροι και για την θέση που έπαιζε και για τον ρόλο που είχε μέσα στο παιχνίδι, ήταν ο... τερματοφύλακας.

Όλοι οι υπόλοιποι, ανάθεμα κι αν ήξεραν κι οι ίδιοι που έπαιζαν, τι ρόλο καια αποστολή είχαν μέσα στο παιχνίδι, τι τακτική έπρεπε να ακολουθήσουν και όλα τα συναφή.
Από... ενστικτο και όσα θυμόντουσαν... εκ των προηγουμένων κινήθηκαν όσο έπαιζε ο καθένας τους και κάπως έτσι κύλησε και το παιχνίδι.
Τώρα, πως από ένα τέτοιο παιχνίδι και με αυτές τις συνθήκες, κάποιοι... όχι μόνο... πρόλαβαν, αλλά... κατάλαβαν κιόλας ότι... ο Μπακασέτας 'εκανε με την μία τον Παναθηναϊκό πιο γρήγορο, ότι... ο Παναθηναϊκός μετά τις αλλαγές του Τερίμ ήταν... καταιγιστικός, έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και μόνο η...ατυχία του στέρησε την... ισοπαλία, εγώ ειλικρινά δεν μπόρεσα να τα δω.

Αν μαζί... μ' αυτούς που τα ειπαν και τα έγραψαν, είστε κάποιοι που μπορέσατε και εσείς να τα... δείτε, τότε χαλάλι σας και κανονικά σ'αυτήν την περίπτωση η διεύθυνση του σάιτ εδώ θα έπρεπε σ' αυτή την περίπτωση να καλέσει εσάς να... αρθρογραφείτε εδώ και να βάλει εμένα δίκην... τιμωρίας, να σας διαβάζω μπας και ξεστραβωθώ και μάθω...έστω και αργά λίγη μπάλα.

Το ξαναλέω πάντως τελειώνοντας, ότι στην τελική δεν έγινε πραγματικά τίποτα.
Άλλωστε εδώ που τα λέμε και αυτό ήταν... μια εμπειρία.
Ζήσαμε τόσα και τόσα τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό και με τον Παναθηναϊκό, ε... αξιζε τον κόπο να το ζήσουμε... και αυτό.
Κατά τα άλλα, όλα ανοιχτά είναι και για την πρόκριση και για το πρωτάθλημα φυσικά, που είναι και ο πρώτος και σε σημασία αλλά και χρονικά στόχος με δεδομένο ότι έρχεται το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη, πριν την ρεβάνς με τον Ατρόμητο την ερχόμενη Τετάρτη για το κύπελλο.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφωνία Μπρινιόλι με μεγάλη ελληνική ομάδα - Τερματοφύλακας 8 εκατομμυρίων για ΑΕΚ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags