Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Η νύχτα που έμεινε στην αιωνιότητα - Γιατί όχι και τελικό;
| 2024-03-16 21:00:00

Η νύχτα που γεννήθηκαν νέα ΠΑΟΚτσάκια και έμεινε στην αιωνιότητα - Γιατί όχι και τελικό;

Εύα Σαράντη
Η νύχτα που γεννήθηκαν νέα ΠΑΟΚτσάκια και έμεινε στην αιωνιότητα - Γιατί όχι και τελικό;

Στην αγκαλιά Κεντζιόρα-Ζίφκοβιτς, είχαν τελειώσει όλα! Η Εύα Σαράντη γράφει στο sportdog.gr για τον Δικέφαλο που ξέρει να αντιδράει στα δύσκολα, για την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και την ευρωπαϊκή του συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε «δέσμιος» των δικών του λαθών στο Ζάγκρεμπ, πλήρωσε ακριβά τις λανθασμένες του αποφάσεις, πυροβόλησε τα... πόδια του όπως ευστόχως τοποθετήθηκε ο Ράχμαν Μπάμπα, στριμώχτηκε στον τοίχο ενόψει ρεβάνς με ένα όχι και τόσο ευμετάβλητο σκορ, ψάχνοντας εναγωνίως αντίδραση ενόσω έπρεπε να συμφιλιωθεί με την πρώτη χαμένη του ευκαιρία κατά την πρώτη μάχη με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών και το γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου προσέφερε άφθονα στο άκρως διαβασμένο κροατικό κλαμπ δεδομένου πως με δύο φθηνά αμυντικά λάθη καρπώθηκε μία υπερπολύτιμη νίκη.   

Όταν δίνεις δικαιώματα, πρέπει να συμφιλιωθείς και με τις συνέπειες... Υπό συνθήκες έντονης αμφισβήτησης, όμως, και σε μία πολύ δύσκολη ψυχολογική εβδομάδα για τον ΠΑΟΚ που έπρεπε οπωσδήποτε να δώσει απαντήσεις εντός αγωνιστικού χώρου, ειδάλλως, θα έβγαλε τα μάτια με τα χέρια του, παρήγαγε ονειρικό ποδόσφαιρο ενδεχομένως ότι καλύτερο έχει επιδείξει τη φετινή αγωνιστική περίοδο, επικυρώνοντας την παρουσία του στους 8 του UEFA Europa Conference League. Ο ΠΑΟΚ λειτουργεί υπό πίεση, βγάζει αντίδραση, του... πάει, δείχνει πως ανταποκρίνεται με τεράστιο απόθεμα ενέργειας και ψυχισμού υπό συνθήκες που τον είχαν... τελειωμένο προ ρεβάνς! 

Ναι, ο ΠΑΟΚ πυροβόλησε τα πόδια του αλλά δεν αποκλείστηκε στην Κροατία έχοντας καταθέσει δύο εντελώς διαφορετικές εικόνες, πριν το γκολ του Μπρούνο Πέτκοβιτς όταν είχε εκκινήσει ιδανικά το ματς δεδομένου πως ήταν προσεκτικός, ο ρυθμός προμήνυε πως ζυγίζει τους Κροάτες με στόχο να τους φέρει στα μέτρα του και σταδιακά να ψάξει τις στιγμές του. Μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε, ψυχολογικά... κλάταρε, έσβηνε με το πέρασμα του χρόνου, οι επιλογές στην τελική πάσα κάθε άλλο παρά καλές ήταν και σε γενικές γραμμές επιδόθηκε σε ένα παιχνίδι λαθών και συνεπώς έμενε να φανεί στην Τούμπα ποια από τα δύο πρόσωπα του ΠΑΟΚ ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. 

Επιβεβαιώνοντας υποδειγματικά το πρώτο, το γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν ψυχωμένο, πανέτοιμο για «μάχη» και πρόκριση κάτι που είχε αντανάκλαση και στα πρόσωπα όσων επιστράτευσε ο Ρουμάνος τεχνικός. Χαρακτηριστική είναι μία φάση στα... άδυτα του φακού με τον Τόμας Κεντζιόρα που φαντάζει χαμηλών τόνων να αποτρέπει εκδήλωση επίθεσης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και να αγκαλιάζεται με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς κάτω από συνθήκες έντονης πίεσης. Η πρόκριση ανήκε στον ΠΑΟΚ.  

 

Εμφανώς πιο ορεξάτος και εκρηκτικός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Δικέφαλος είχε λουστεί με το έλαιο της ανατροπής. Έχοντας απωλέσει αρκετές ευκαιρίες στον επιθετικό μονόλογο του α΄ μέρους ήταν σαφές πως αναζητούσε εναγωνίως το γκολ και από τη στιγμή που οι φάσεις που δημιούργησε του χαμογέλασαν όλα πήραν το δρόμο τους. Πεισμωμένος Ράχμαν Μπάμπα με τρομερά ανεβάσματα, καλύψεις και βοήθεια στους συμπαίκτες του, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης από άλλο... πλανήτη εκτελώντας δις τους Κροάτες σε ματς καριέρας και ένας εκπληκτικός Αντρίγια Ζίβκοβιτς χάρισαν στον ΠΑΟΚ την πολυπόθητη πρόκριση σε μία βραδιά που δεν υστέρησε κανείς. 

«Αυτή η πρόκριση είναι μια απάντηση στα όσα έχουμε περάσει τις τελευταίες δυο εβδομάδες συνολικά. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας, ευχαριστημένος από την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης γιατί θέλαμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και το δείξαμε στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό», επισημάνθηκε όλο νόημα διά στόματος του Αντελίνο Βιεϊρίνια και διευκρινίζοντας εκ νέου τα τεράστια αποθέματα που διαθέτει ο ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας. 

Απεναντίας, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ναι μεν φάνταζε καλή στο αμυντικό transition και εν γένει ως ένα σύνολο με ένταση και διάρκεια στα τρεξίματά της, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχε την ποιότητα του ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά. Εξ ου και η δυσκολία της με την «τριπλέτα» των Τάισον, Γιάννη Κωνσταντέλια και Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Εξαρχής άλλωστε ήταν σαφές πως φάνταζε κατώτερη των κυβικών του ΠΑΟΚ υπό την έννοια πως στο πρώτο ματς έπαιξε με το μυαλό των «ασπρόμαυρων», δημιούργησε ευκαιρίες εξαιτίας των λαθών του ΠΑΟΚ και με την ατομική της ποιότητα πλήγωσε τους Θεσσαλονικείς. 

Αναλώθηκε περισσότερο στο να απενεργοποιήσει τα ατού του ΠΑΟΚ, απέφυγε να ανεβάσει γραμμές και σε συνδυασμό με την κακή μέρα των ασπρόμαυρων επωφελήθηκε στο έπακρο τα λάθη του βρίσκοντάς τα... σκούρα στη Θεσσαλονίκη. Πόσω μάλλον αν αναλογιστεί κανείς πως έμεινε τρομαγμένη από τόσο από την εικόνα του ΠΑΟΚ όσο και από την ατμόσφαιρα της Τούμπας, γνωρίζοντας καλά πως είναι αδύνατο να κοντράρει το γκρουπ του Ράζβαν Λουτσέσκου σε μία νύχτα μαγική. 

Μια νύχτα που θα γεννήσει νέα ΠΑΟΚτσάκια και θα μπει στην… αιωνιότητα. Κόσμος και παίκτες τα έδωσαν όλα και ενωμένοι προκρίθηκαν όλοι μαζί στα προημιτελικά, έχοντας να αντιμετωπίσουν προσεχώς το εμπόδιο της Μπριζ προκειμένου να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους για μία θέση στην ημιτελική φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. «Και γιατί όχι και τον τελικό;» όπως τόνισε ο Ρουμάνος τεχνικός σε πρόσφατες δηλώσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ανακοίνωσε ο Σαββίδης στην Τούμπα - 30 εκατομμύρια για τον… Λιβάι του ΠΑΟΚ - Ξεπερνάει Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags