Facebook Pixel Την κατάλληλη ώρα το γκολ του Σπόραρ - Αλλάζει τα πάντα ο Αράο
| 2024-04-07 23:51:00

Χάλασε το μυαλό του ΠΑΟ ο διαιτητής - Την κατάλληλη ώρα ο Σπόραρ, αλλάζει τα πάντα ο Αράο - Μήνυμα σε Τερίμ

Του Μιχάλη Σοφιανού

Ο Σλοβένος που "χτύπησε" στο κατάλληλο σημείο και μπορεί να κάνει τη διαφορά, ο Βραζιλιάνος που αλλάζει τα πάντα με την παρουσία του σαν στόπερ και το... καμπανάκι που άκουσε ο Τούρκος τεχνικός στο φινάλε του Βικελίδης και οφείλει να βρει... λύσεις.

Παναθηναϊκός: Πολύ… σκληρός για πεθάνει έδειξε ότι είναι ο Παναθηναϊκός, που σε έναν αγώνα που δεν έδειχνε να πατάει καλά, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να «φωνάξει» σε όλους ότι δεν πρόκειται να κάνει το… χατίρι κανενός και θα πάει μέχρι το φινάλε παλεύοντας για το πρωτάθλημα, που ακόμα όμως χρειάζονται αρκετές υπερβάσεις για να κατακτήσει. Το πιο σημαντικό, ακόμα και από τους τρεις βαθμούς, βέβαια για τους Πράσινους είναι η εικόνα… δίψας που έχουν, κάτι που έρχεται σαν συνέχεια από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τους ποδοσφαιριστές του Τερίμ να δαγκώνουν… σίδερα, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος του ματς στο Βικελίδης, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί κλειδί στη συνέχεια.

Οι ποδοσφαιριστές του Τερίμ μπορεί, και όχι άδικα, να ήταν εκτός εαυτού με τα σφυρίγματα του Σκοπιανού διαιτητή, κάτι που τους έκανε να μην έχουν καθαρό μυαλό και να μην μπορούν να απειλήσουν παρά τη υπεροχή τους, όμως στην επανάληψη, μέχρι να βρουν δίχτυα, μετέτρεψαν τα… νεύρα σε θέληση αλλάζοντας πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού. Βέβαια για να συμβεί αυτό προηγήθηκε ακόμα μια πολύ σημαντική απόφαση του Τούρκου τεχνικού, που άλλαξε το σύστημα και αποφάσισε όχι απλά να περάσει τον Σπόραρ στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να βάλει ξανά σε θέση στόπερ τον Αράο, κίνηση που αποδείχθηκε… ματ.

Ο Βραζιλιάνος στο πρώτο 45λεπτο στη Θεσσαλονίκη έδειξε έξω από τα… νερά του, όντας «χαμένος» ανάμεσα σε Μπακασέτα, Τσέριν, την ίδια στιγμή που Ακαϊντίν, Γεντβάι έδειχναν να έχουν προβλήματα με τον Μορόν, που είχε τουλάχιστον τρεις καλές στιγμές. Τα πάντα βέβαια άλλαξαν, όταν ο Αράο πέρασε σαν τρίτος κεντρικός αμυντικός, με τον ίδιο να… εξαφανίζει τον Ισπανό, την ίδια στιγμή που έβγαζε με ασφάλεια την μπάλα από τα μετόπισθεν, ενώ παράλληλα γλίτωσε μια κίνηση του Τερίμ από τον πάγκο, όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ανσαριφάρντ. Γενικότερα ο τρόπος που αγωνίζεται σαν στόπερ ο Αράο μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική και ενόψει καλοκαιριού, μιας και ο Τερίμ βλέπει τον Βραζιλιάνο να κάνει άψογα τη δουλειά στο κέντρο της άμυνας και έχοντας σαν δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα αναζητούσε στόπερ, ίσως δούμε ανατροπές.

Στα αγωνιστικά ξανά δεν πρέπει να αφήσουμε στην άκρη και την εμφάνιση του Σπόραρ και όχι απλά γιατί έβαλε ένα γκολ βγαλμένο από… playstation, αλλά για το ότι μπορεί η εμφάνισή του στο Βικελίδης να αλλάξει το Τριφύλλι. Ο Σλοβένος ήταν κάτι παραπάνω από φανερό ότι ήταν αρκετά αγχωμένος που πεσμένος ψυχολογικά, όχι γιατί πλέον δεν είναι πρώτη επιλογή στην επίθεση, αλλά για το γεγονός ότι δεν έχει την ίδια απόδοση με παλιότερα, κάτι που φαινόταν σε όλες τις κινήσεις του. Αυτό άλλαξε άρδην στο ματς με τον Άρη καθώς μετά τη… γκολάρα που πέτυχε ο Σπόραρ έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες, βοηθώντας τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, φωνάζοντας ότι είναι παρών. Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Σλοβένος ξέχασε την… μπάλα και το ψυχολογικό boost έρχεται το καλύτερο σημείο και για τον ίδιο, όσο και για τους Πράσινους.

Όσον αφορά τη συνέχεια ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να κάνει το 2 στα 2 στους αγώνες κόντρα στη Λαμία που ακολουθούν ξέροντας ότι το σύνολο του Μάντζιου θα… σκιστεί απέναντί τους, κάτι που έγινε και στα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας. H ομάδα της Φθιώτιδας μπορεί να έχει δεχθεί μέχρι τώρα 15 γκολ σε 4 ματς των play off όμως είναι δεδομένο πως θέλει να κάνει τη… ζημιά κάπου και το Τριφύλλι την έχει πατήσει ήδη μια φορά, κάτι που θα πρέπει να χτυπήσει σαν… καμπανάκι και για τον Φατίχ Τερίμ. Παράλληλα αυτό που οφείλει να προσέξει ο Τούρκος τεχνικός είναι η κούραση, που έχει αρχίσει να φαίνεται στους ποδοσφαιριστές των Πρασίνων και διαχείρισή τους θα παίξει τεράστια λόγο στα ματς που έρχονται. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ο Μπερνάρ που κόντρα στον Άρη φαινόταν… σκασμένος από την αρχή, μην έχοντας την εικόνα των προηγούμενων παιχνιδιών και σίγουρα ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια να χάσει παίκτες που του κάνουν τη διαφορά ειδικά σε αυτό το σημείο της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λάθος με Γιόβετιτς, κέρδος ο Άμπι - Φωνές Μεντιλίμπαρ σε Μάρτινς να γίνει… Φορτούνης - Είδηση για Μασούρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags