Facebook Pixel Θα το πάει μέχρι… τέλους! Διπλό χρυσάφι για ΠΑΟ κόντρα σε Άρη
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-07 21:33:00

Θα το πάει μέχρι… τέλους! Διπλό χρυσάφι για ΠΑΟ κόντρα σε Άρη με γκολάρα Σπόραρ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Οι Πράσινοι πέρασαν δια πυρός και… σιδήρου από το «Κλ. Βικελίδης» πετυχαίνοντας την δεύτερη σερί τους νίκη, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και έδειξαν ότι θα κυνηγήσουν και τον φετινό τίτλο μέχρι το φινάλε των play off.

Άρης – Παναθηναϊκός: Νικών συνέχεια για τους Πράσινους, που μετά την επικράτηση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ πέρασε με 0-2 και από την έδρα των Κίτρινων, με σκόρερ τον Σπόραρ και αυτογκόλ του Μπράμπετς και έδειξαν σε όλους ότι θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητές τους για τον τίτλο. Οι παίκτες του Τερίμ κατάφεραν να πάρουν ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα σε μια καυτή έδρα και σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και πλέον βάζουν στόχο το 2 στα 2 στα παιχνίδια με τη Λαμία, που ακολουθούν, ώστε να περιμένουν και τα αποτελέσματα των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για να δουν αν καταφέρουν να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή.

Το ματς:

Ο αγώνας στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει με τις δύο ομάδες να μην έχουν ρυθμό στο παιχνίδι τους, κάτι που είχε να κάνει και από τις πολλές διακοπές, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 12’ από πλευράς Κίτρινων, όταν ο Μορόν θα κάνει ένα ξαφνικό σουτ, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ. Στη συνέχεια της φάσης οι Πράσινοι θα «απαντήσουν» όμως η προσπάθεια του Ιωαννίδη θα έχει την ίδια κατάληξη με αυτή του Ισπανού. Στο 16’ ο Μπακασέτας θα δει την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, μετά από δική του εκτέλεση φάουλ από μακριά ενώ στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι, θα χάσουν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς.

Μετά από βαθιά πάσα του Νταρίντα, ο Μορόν απέναντι από τον Ντραγκόφσκι θα πιάσει το γυριστό, όμως ο Πολωνός τερματοφύλακας θα αποκρούσει εντυπωσιακά κρατώντας την ομάδα του. Το Τριφύλλι είχε την κατοχή της μπάλας και την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, όμως χωρίς να μπορεί να βρει ρυθμό κάτι που δεν του έδινε τη δυνατότητα να δημιουργήσει φάσεις στην εστία του Κουέστα. Μάλιστα ο Άρης θα είναι αυτός που απειλήσει ξανά, κόντρα στη ροή του αγώνα, όταν στο 33’ ο Φαμπιάνο θα εκτελέσει απευθείας φάουλ, με τον Ντρακγόφσκι να αποκρούει, ενώ ο Πολωνός θα αντιδράσει σωστά σε πλασέ του Μορόν από κοντά σε φάση διαρκείας, δύο λεπτά μετά.

Ο Φατίχ Τερίμ θα αποφασίσει να «ανακατέψει» την τράπουλα και στην αρχή του δεύτερου μέρους θα θελήσει να κάνει τον Παναθηναϊκό πιο επιθετικό, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Σπόραρ και βάζοντας στόπερ τον Αράο, αλλάζοντας το σύστημα σε 3-5-2. Παρόλα αυτά ο Άρης ήταν αυτός που έχει την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, με τον Σουλεϊμάνοφ, στο 55’, να σουτάρει από πλάγια θέση, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ. Έξι λεπτά μετά οι Πράσινοι θα έχουν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Σπόραρ δεν προλάβει με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, μετά από γύρισμα του Ιωαννίδξ, όμως ένα λεπτό μετά ο Σλοβένος θα πάρει… ρεβάνς.

Στο 62’ ο Μπερνάρ θα κλέψει στο κέντρο μετά από λάθος του Μπράμπετς και θα πασάρει στον Σπόραρ, που μετά από ατομική ενέργεια θα κάνει ένα εκπληκτικό πλασέ και θα νικήσει τον Κουέστα κάνοντας το 0-1 για τους Πράσινους. Οι Κίτρινοι θα προσπαθήσουν να απαντήσουν, αλλά αρχικά ένα σουτ από τον Νταρίντα, στο 70', θα περάσει πολύ ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Νταγκόφσκι, ενώ δύο λεπτά μετά από αντεπίθεση, η προσπάθεια του Γκαρθία θα περάσει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πολωνού γκολκίπερ. Οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν ξανά στο 78' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπράμπετς θα πάρει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα κοντράρει και θα περάσει λίγο έξω από την εστία, σε κόρνερ.

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός μετά το γκολ του Σπόραρ είχε στόχο να διατηρήσει το σκορ, έχοντας στο μυαλό του τις αντεπιθέσεις, κάτι που έδινε χώρο στους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 85' λίγο έλλειψε ο Γεντβάι να σκοράρει στα δίχτυα της ομάδας του, όταν σε προσπάθειά του να διώξει, δεν υπολόγισε καλά, όμως ξανά ο Ντραγκόφσκι ήταν στο σωστό σημείο και απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ. Ο Άρης θα χάσει την μεγαλύτερη  ευκαιρία του να φτάσει στην ισοφάριση στο 90' όταν μετά από γέμισμα ο Ανσαριφάρντ θα πάρει την κεφαλιά, με τον Γεντβάι να διώχνει πάνω στη γραμμή και σαν μην έφτανε αυτό το Τριφύλλι δύο λεπτά θα καταφέρει να "τελειώσει" το ματς. Οι παίκτες του Τερίμ θα βγουν στην αντεπίθεση με τον Μλαντένοβιτς να κάνει το γύρισμα, από τα αριστερά, ο Τζούρισιτς θα κάνει την προβολή με την μπάλα να κοντράρει πάνω στον Μπράμπετς και να καταλήγει στα δίχτυα, κάνοντας έτσι το 0-2, που ήταν και το τελικό σκορ.

Σκόρερ: 62’ Σπόραρ, 90+2' Μπράμπετς (αυτ)

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Φεράρι, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ζουλ (59’ Βερστράτε), Νταρίντα (73' Τζούρασεκ), Μάνου Γκαρθία (73' Φετφατζίδης), Σαβέριο (73' Ανσαριφάρντ), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (77' Μλαντένοβιτς), Γέντβαϊ, Ακαϊντίν, Μπακασέτας (88' Μαντσίνι), Μπερνάρ (77' Τζούρισιτς), Τσέριν, Παλάσιος (46’ Σπόραρ), Αράο, Ιωαννίδης (90+1' Βέρμπιτς).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags