Δεν ξέρω αν πραγματικά στον Παναθηναϊκό συνειδητοποιούν τον τραγέλαφο στον οποίο εδώ και καιρό έχει καταλήξει ΚΑΙ η φετινή απόπειρα διεκδίκησης ενός πρωταθλήματος μετά από δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια.
 

Δεν ξέρω αν έχουν καταλάβει τι σημαίνει για μια ομάδα που διεκδικούσε σαν φαβορί κάποιες στιγμές το πρωτάθλημα, να έχει καταλήξει παντελώς αδιάφορη τρεις αγωνιστικές πριν την λήξη του.
 

Δεν ξέρω αν έχουν συνειδητοποιήσει ότι την μέρα του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα από τις τέσσερις διεκδικήτριες του πρωταθλήματος που ήταν αδιάφορη για ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ αποτέλεσμα στην Τούμπα ήταν ο Παναθηναϊκός.

Και δεν ξέρω τέλος, πόσοι ακριβώς από αυτόν τον οργανισμό, έχουν καταλάβει την εικόνα πλήρους διάλυσης, αποσύνθεσης και αδιαφορίας που εκπέμπει προς τα έξω ο σύλλογος, η ομάδα ακόμα και το "ρεπορτάζ" της.
 

Ο Παναθηναϊκός πάει αύριο να παίξει στην Τούμπα και πρακτικά το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ενδιαφέρον που έχει απ' αυτό το παιχνίδι, είναι αν πρώτον το αποτέλεσμά του θα ευνοήσει την... ΑΕΚ ή τον... ΠΑΟΚ, κάτι δηλαδή σαν τον ρόλο που έπαιζαν μέχρι τώρα στα πλέι-οφ ο Άρης και η Λαμία και δεύτερον αν θα είναι τέτοιο που θα... βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να αποφύγει την τέταρτη θέση και να μην έχει στον τελικό με τον Άρη την αγωνία για το αν θα βγει στην Ευρώπη στην νέα σεζόν.

Και την ίδια στιγμή, μιλάμε για ένα οργανισμό, στον οποίο ΚΑΝΕΊΣ δεν ξέρει αν θα είναι σ' αυτόν και στην νέα σεζόν,
Ούτε ο προπονητής, ούτε οι περισσότεροι παίκτες, ούτε τα περισσότερα στελέχη της ΠΑΕ, ούτε κανένας.


Και την ίδια στιγμή κερασάκι στην τούρτα το ριμέικ μιας αποτυχημένης και καταστροφικής "επιχείρησης άλωσης και διάλυσης της ΠΑΕ" πριν ΔΕΚΑΕΞΙ χρονια, την... προαναγγελία δηλαδή της καρικατούρας του "ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ" μετά... συλλαλητηρίου μάλιστα, ανήμερα του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο.
 

Και κάπου εκεί μέσα σ' όλα αυτά, το παντελώς θολωμένο "ρεπορτάζ"που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην εικονική πραγματικότητα που το ΙΔΙΟ έχει διαμορφώσει μέχρι τώρα για την εικόνα τις δυνατότητες και την πορεία αυτής της ομάδας από την μια και από το "στρίβειν δια του... διαλυμένου πια αρραβώνος" με όλο αυτό το πραγμα με το οποίο ήταν "αγκαλιά" και με σχέσεις... αλληλοπροστασίας και συμφερόντων για όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να... προλάβει να πηδήξει από το καράβι για να μην δεχθεί τα πυρά ευθυνών που καταλογίζονται κατά ριπας και προς κάθε κατεύθυνση από τον κόσμο του Παναθηναϊκού εδώ και κάμποσο καιρό.

Το παντελώς θολωμένο ρεπορτάζ, που προσπαθεί να βρει απελπισμένα πλέον μια.. άκρη για τις προθέσεις του Τερίμ και τα πλάνα του για τον αγώνα στην Τούμπα, ακροβατώντας στην πλήρη άγνοια από τον απίστευτα θωρακσιμένο από το προσωπικό επικοινωνιακό επιτελείο του Τούρκου που ο ίδιος έφερε μαζί του από την Τουρκία όταν ήρθε και το οποίο τον ενημερώνει για οτιδήποτε γράφεται, λέγεται και ακούγεται γι' αυτόν καθώς και το από ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ προέρχεται το κάθε τι από' αυτά.

Κάπως έτσι, όλοι θεωρούν φυσιολογικό το ο Ιωαννίδης την μια μέρα να είναι... προληπτικά εκτός προπονήσεων αφού πρώτα μάθαμε από τον ίδιο τον παίκτη στο ξεσπασμα του ότι παίζει με ενέσεις και στα όριά του εδώ και καιρό και από εκείνη την μέρα η... προληψη μα έχει εξελιχθεί σε μόνιμη απουσία και... πρόγνωση ότι δύσκολα θα προλάβει ΚΑΙ το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το να "μαθαίνουμε" από... διαρροές ότι μια σειρά παίκτες δεν πάνε στις προπονήσεις για... διάφορα προβλήματα, το ότι ο Αϊτορ στην φούρια πανω του φινάλε των πλέϊ οφ έφυγε ξαφνικά για την Ισπανία για προσωπικούς λόγους μετά τις... φήμες για άγριο επεισόδιο ανάμεσα σ' αυτόν και τον Τερίμ σε προπόνηση μετά την ήττα από τον Άρη και καπάκι το να πληροφορούμαστε για μεταγραφές τελειωμένες ήδη καθώς και για κινήσεις για μια σειρά άλλες μεταγραφές, χωρίς κανείς να ξέρει ποιος τις αποφασίζει αυτές τις μεταγραφές, σε ποιον και τίνος προπονητή πλάνο είναι ενταγμένες και ποιος τελικά θα τις διαχειριστεί στην νέα σεζόν.

Αυτή είναι δυστυχώς η εικόνα του Παναθηναϊκού σήμερα, όσο κι αν όλοι αυτοί που την "πέτυχαν" που την δημιούργησαν, που την ύμνησαν και την αποθέωναν όσο εξελισσόταν, αυτή την στιγμή κάνουν το παγώνι, την κρύβουν επιμελώς και προσπαθούν εναγωνίως και άγαρμπα πολλές φορές; να διαχωρίσουν την θέση τους απ' αυτήν.

Κι όποιος νομίζει ότι όλο αυτό το πράγμα, είναι αποτέλεσμα του ότι έφυγε ξαφνικά ο Γιοβάνοβις και ήρθε ο Τερίμ που έκανε παλαβομάρες, είναι πολύ γελασμένος.

Ο Τερίμ πράγματι έκανε παλαβομάρες άσχετα αν όλοι αυτοί που τώρα τον ξεφωνίζουν ήταν οι πρώτοι που στήριζαν και αποθέωναν αυτές τις παλαβομάρες, πράγματι τα διέλυσε όλα, πράγματι ότι θέλει να πει ο οποιοσδήποτε, αλλά αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Η ουσία είναι μια και μοναδική διαχρονικά όλα αυτά τα χρόνια.

Και είναι η τρόπος και τα πρόσωπα με τα οποία ο Αλαφούζος λειτουργεί τον οργανισμό όλα αυτά τα χρόνια, είναι οι μετριότητες στην καλύτερη περίπτωση των ατόμων που στελεχώνουν αυτή την ομάδα σε ΟΛΑ ΤΗΣ τα επίπεδα, από το προπονητικό, το παικτικό, το επικοινωνιακό μέχρι και το οπαδικό, όλα αυτά τα χρόνια και οι οποίες μετριότητες αποθέωναν η μία την άλλη με μοναδικό σκοπό να διατηρήσουν τις θέσεις τους, να αποδείξουν ότι καλά έκαναν και διέλυσαν τον Παναθηναϊκό πριν δέκα και βάλε χρόνια, να δίνουν συνεχώς μια εντελώς ΨΕΎΤΙΚΗ εικόνα και τις δυνατότητες αυτής της ομάδας διαχρονικά και τέλος  ει δυνατόν ταυτοχρονα με όλα αυτά να επωφεληθούν από το... τερπνόν μετά του ωφελίμου και να ξεκοκαλλήσουν τα απίστευτα εκατομμύρια που έριξε ο Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό.

Έτσι και δυστυχώς ΜΌΝΟ ΈΤΣΙ έχουν τα πράγματα αυτή την στιγμή αλλά και εδώ και πολλά χρόνια, στον Παναθηναϊκό.

Τώρα το πως και αν τελικά σώζεται ή αλλάζει ριζικά αυτό το πράγμα, είναι άλλη κουβέντα, ή για την ακρίβεια, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ κουβέντα που έχει τελικά νόημα στον Παναθηναϊκό σήμερα.

Και η οποία όσο ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ σε όλα της τα επίπεδα και στην προς τα έξω εικόνα της,. οι μετριότητες στην καλύτερα και τα λαμόγια στην χειρότερη που έχουν αναλάβει εργολαβικά και κατ΄αποκλεισιτκότητα αυτό το πράγμα, ΠΟΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν θα μπορέσει να γίνει ειλικρινά, ουσιαστικά και αποτελεσματικά.

Καθώς μιλάμε πια για ένα πραγματικά ΟΜΗΡΟ Παναθηναϊκό, στα χέρια αυτών που υποτίθεται κατσικώθηκαν στον σβέρκο του για να τον... απελευθερώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βινίσιους για ΠΑΟ, τον κυνηγάει ο Ολυμπιακός - Πώληση 17 εκατ. από Νάπολι!