Η ΑΕΚ βρίσκεται σε μία διαδικασία συζητήσεων, επαφών και ολοκλήρωση των αποφάσεων που έχουν παρθεί. Γιατί έχουν παρθεί αποφάσεις από τον Ματίας Αλμέιδα όσον αφορά το ρόστερ της επόμενης περιόδου, με τη διοίκηση να προχωρά στην υλοποίηση αυτών. Απλώς όπως συμβαίνει συνήθως τα καλοκαίρια είναι πολύ πιθανό να προκύψουν ευκαιρίες στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά και να προκύψουν πωλήσεις ή αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών που ούτε καν πάει το μυαλό πολλών… 

Ο Σέρχιο Αραούχο αποτελεί, αν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή, παρελθόν από την ΑΕΚ. Μία εξέλιξη η οποία μπορεί σε αρκετό κόσμο να προκάλεσε «έκπληξη». Στην πραγματικότητα ωστόσο δεν ήταν, για πολλούς λόγους… Έκπληξη πλέον θα είναι αν συνεχίσει! Από εκεί και πέρα μπορεί να υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις από την ΑΕΚ! Προσοχή: Δεν μιλάμε για παίκτες των οποίων τα συμβόλαια τελειώνουν, όπως για παράδειγμα των Σιντιμπέ, Φαν Βέερτ, οι οποίοι δεν θα ανανεώσουν.

Μιλάμε για παίκτες που ναι μεν έχουν συμβόλαιο, αλλά που ίσως δεν βρεθούν στο ρόστερ της ΑΕΚ την επόμενη χρονιά. 

Ίσως μάλιστα προκύψει αποχώρηση παίκτη που θεωρείται ακόμα και «βασικός» από αρκετό κόσμο και ο οποίος τη φετινή σεζόν δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. 

Γενικά υπάρχουν παίκτες της ΑΕΚ που έχουν προσελκύσει ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό. Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ενήμερος για όλα. Για κάποιους ποδοσφαιριστές είναι ξεκάθαρος πως δεν θέλει να αποχωρήσουν κι αυτό θα συμβεί. Υπάρχουν όμως και κάποιοι για τους οποίους δεν έχει κανένα απολύτως θέμα αν έρθει πρόταση γι’ αυτούς να πωληθούν. Το βασικό φυσικά για τον προπονητή είναι να αντικατασταθούν. 

Η διοίκηση σαφώς και είναι ενήμερη για όλα τα «θέλω» του Αλμέιδα και προετοιμασμένη εφόσον υπάρξει κάποια πώληση ποδοσφαιριστή να τον αντικαταστήσει. Και κάτι τελευταίο επί του θέματος: δεν έχει γίνει και δεν θα γίνει καμία κίνηση, είτε αποχώρηση, είτε προσθήκη, πριν πει το τελικό «οκ» ο προπονητής. Δηλαδή ακόμα και να πωληθεί ποδοσφαιριστής που θεωρείται «βασικός» πριν συμβεί θα έχει δώσει τη συγκατάθεσή του ο Αλμέιδα και θα υπάρξει άμεση αντικατάστασή του με μεταγραφή…