Δεν είναι ώρα δυστυχώς να επαναλάβουμε ακριβώς και κατά λέξη όσα είπαμε και για τα προηγούμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού.
Ναι για εκείνα που ο Παναθηναϊκός, ο Νίστρουπ και οι παίκτες του γνώρισαν την... αποθέωση για τις... ηρωικές προκρίσεις με τα μεγαθήρια, με την μία στο παρά πέντε και με την άλλη στην παράταση.
Φαινεται, δυστυχώς επίσης, πως και ο Παναθηναϊκός συνολικά σαν οργανισμός και ο Νίστρουπ και οι συνεργάτες του στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αφέθηκαν για ένα ακόμα καλοκαίρι στον πειρασμό της "επικοινωνιακής αγκαλιάς" που με τόσο κόπο έστησε για μια ακόμα σεζόν ο Γιάννης Αλαφούζος με κορωνίδα του αυτή την φορά την τηλεοπτική μετάδοση και την αντίστοιχη περιγραφή και σχολιασμό από το καναλι του το ΣΚΑΙ.
Διαβάστε επίσης...
Λέγαμε από το πρώτο παιχνίδι με την Πάκσι πως αν ο Νίστρουπ και όλοι στον Παναθηναϊκό, δεν κατάλαβαν πως έγιναν "δύο" παιχνίδια, ένα δηλαδή το... πραγματικό στο χορτάρι και ένα... άλλο που μετέδιδε το ΣΚΑΙ, είναι θέμα χρόνου να βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.
Και που το λέγαμε;
Μια ζωή τι είχες Γιάννη μ' τι είχα πάντα.
Στου κουφού την πόρτα με λίγα λόγια.
Και δυστυχώς, ξανά δυστυχώς για τρίτη φορά από την αρχή του κειμένου, το πράγμα χειροτερεύει.
Αφού οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί είδαν αρχικά φοβερό και τρομερό Παναθηναϊκό (εντάξει για... 70 λεπτά αυτή την φορά), αφού είδαν ότι έκανε το... καλύτερο μέχρι τώρα παιχνίδι του και το φοβερό είναι ότι την ίδια διαπίστωση έκανε και ο Νίστρουπ, αφού αποφάσισαν ότι ήταν... άτυχες στιγμές τα δύο γκολ σε πέντε λεπτά (από μια ομάδα που ούτε για φιλικό προετοιμασίας δεν θα την επέλεγε ένας κανονικός Παναθηναϊκός), ο Νίνης και ο σχολιαστής του ΣΚΑΙ, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα σήμερα νωρίς-νωρίς.
Άκυρα, λεει, και τα δύο γκολ της Χράντετς.
Μάλιστα.
Ξανά η... διαιτησία που στήριξε το... μεγαθήριο και μας έσφαξε.
Αλλά αν είναι έτσι ρε παιδιά, τότε... κανένα πρόβλημα.
Ο Παναθηναϊκός ήταν... καλύτερος από κάθε άλλο παιχνίδι, οι Τσέχοι ισοφάρισαν από... ατυχία αρχικά και λόγω διαιτησίας την επόμενη, επομένως ουσιαστικά τεράστια νίκη με 2-0 και προβάδισμα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό.
Τότε γιατί τόσος... οδυρμός και ανάθεμα από χθες το βράδυ;
Προς τι οι κραυγές αγωνίας για.... τελικό στην Τσεχία την άλλη Πέμπτη.
Κανένα απολύτως πρόβλημα.
Ας πάει ο Παναθηναϊκός την ερχόμενη Πέμπτη στην Τσεχία και προς Θεού μην αλλάξει τίποτα απ όσα έκανε χθες στο ΟΑΚΑ στο πρώτο παιχνίδι.
Ας ξαναπαίξει το ίδιο... καλά, ας συμπεριφερθεί αγωνιστικά το ίδιο... αποτελεσματικά και θεαματικά, ας χειριστεί την σύνθεση, το παιχνίδι, την τακτική και κυρίως τις... αλλαγές με το ίδιο σκεπτικό και φιλοσοφία ο Νίστρουπ και όλα καλά και άγια.
Πρόκριση εξασφαλισμένη έχουμε, ε... κι αν στραβώσει κάτι, προφανώς και αυτό το καλοκαίρι θα είναι αποτέλεσμα της... ύπουλης ΟΥΕΦΑ και του... Θεοδωρίδη, που ξημεροβραδιαζονται εκεί στα γραφεία τους, για το πως θα εμποδίσουν την πορεία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, πως θα του.. στήσουν τις πιο δύσκολες κληρώσεις με μεγαθήρια σαν την Πάκσι, την ΤΣΣΚΑ 1900τόσα και την Χραντετς Κράλοβετς.
Το κακό είναι ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι πλάκα.
Τα λένε σοβαρά τα επιτελεία και δυστυχώς -ξανά δυστυχώς- υπάρχουν ακόμα αφελείς που τα πιστεύουν.
Τώρα αν έχετε όρεξη να πούμε και τίποτα σοβαρό για το παιχνίδι, να το... επιχειρήσουμε κι αυτό, αν και εδώ και χρόνια σοβαρές και ποδοσφαιρικές κουβεντες, είναι μαλωμένες με τον... Παναθηναϊκό, με το... ρεπορτάζ του, με τα επικοινωνιακά επιτελεία της συμφοράς και το χειρότερο και με μια αρκετά μεγάλη ακόμα μερίδα κόσμου.
Η ουσία λοιπόν είναι μία.
Πως αν ο Παναθηναϊκός των σπουδαίων μεταγραφών που με τόσο εκπληκτικό τρόπο έκανε ο Κοτσόλης, του νέου προπονητή που θα τα αλλάξει όλα και που από την προετοιμασία άρχισε να δείχνει τα... νέα στοιχεία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, με τα... παιδιά του Παναθηναϊκού στον πάγκο όπως ο Ζέκα -αλήθεια εκτός από την... διαδοχή του Τζαβέλλα στο να ορμάει με το πρώτο αναποδο αράουτ στον τέταρτο διαιτητή τι ακριβώς άλλο κάνει στον πάγκο ο Ζεκα;- έπεφτε με καμιά σοβαρή ομάδα στα προκριματικά όπως για παράδειγμα εκείνη η Λανς που είχε πέσει σε εκείνο τον έρμο τον... Αλόνσο, η ομάδα που έχουμε δει μέχρι τώρα ακόμα... γκολ θα μέτραγε.
Γιατί εδώ δεν μιλάμε για ένα κακό παιχνίδι χθες, άσε που μεταξύ μας κανείς δεν μιλάει και για... κακό παιχνίδι.
Φοβερό και τρομερό το είδαν -ξανά- όλοι με εξαίρεση, λέει, είκοσι λεπτά στο τέλος.
Που κι αυτό όμως, όπως λένε οι ειδικοί του ποδοσφαίρου, είναι... φυσιολογικό, γιατί ειμαστε ακομα στην... αρχή της προετοιμασίας.
Προφανώς μόνο ο Παναθηναϊκός είναι στην αρχή της προετοιμασίας, οι άλλες ομάδες στην Ευρώπη και ειδικά τα μεγαθήρια που έφερε η άτιμη η ΟΥΕΦΑ στον δρόμο μας, έκαναν... κρυφές προετοιμασίες από τα... τέλη Μάρτη της προηγούμενης σεζόν.
Τώρα το ότι μετά από ένα γκολ αλά-Κώστα Βουτσά που έβαλε ο Ντέσερς στην Σόφια, όλοι πανηγύριζαν για την επιστροφή του... κίλερ και κανείς δεν είδε ότι έπαιζε σαν... παλαίμαχος και μάλλον το ίδιο διαπίστωσε και ο Νιστρουπ και γι' αυτό τον έβαλε για να δώσει.. πνευμόνια και φρεσκάρισμα σε μια ομάδα που -όπως λένε όλοι- φυσιολογικά στα τελευταία λεπτά θα ξέμενε από δυνάμεις τέτοια εποχή, προφανώς είναι κάποια ασήμαντη λεπτομέρεια.
Το ότι το δίδυμο των Τσιριβέγια-Καμαρά είναι και αργό και αναποτελεσματικό ανασταλτικα και ανίκανο δημιουργικά και μάλιστα μετά το 60' περιπου παραδίδει... πνεύμα μέσα στο γήπεδο και κανείς από τον πάγκο δεν το είδε και αυτό είναι μια λεπτομέρεια.
Το ότι ακόμα δεν έχει κάνει με αυτές τις ομάδες ο Παναθηναϊκός νίκη στο ΟΑΚΑ κι άλλη ασήμαντη λεπτομέρεια.
Το ότι παρά τους ύμνους για καλύτερο αμυντικό δίδυμο όλων των εποχών τους αχτύπητους, χαλκέντερους και εκπληκτικούς Ολλανδούς, ο Παναθηναϊκός μετράει εφτά γκολ σε βάρος του με ομάδες της πλάκας και που όλα σχεδόν είναι από το κέντρο της άμυνάς του κι αυτό είναι μια λεπτομέρεια που κάποια στιγμή θα την αντιμετωπίσουμε.
Το ότι επίσης κι επειδή δεν φταίνε ουσιαστικά τα δύο στόπερ, σε όλα τα παιχνίδια αμυντικά χαφ δεν υπάρχουν και όποτε θέλουν κι όποιοι θέλουν από ομάδες τύπου Πακσι, ΤΣΣΚΑ 1900τόσα και Χράντετς έκαναν παρέλαση στο κέντρο κι έπεφταν από κάθε πλευρά πανω στους έρμους του Ολλανδούς που ακόμα ψάχνονται να συντονιστούν μεταξύ τους κι... αυτό άστο για αργότερα.
Α και κάτι ακόμα.
Εντάξει, σκληρή προετοιμασία, ο Νίστρουπ ξέρει, προφανώς έχει τα πλάνα του για όλη την χρονιά, αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να πέφτουν σαν τα κοτόπουλα από μυικούς τραυματισμούς ο ένας μετά τον άλλον και ειδικά όσοι δοκιμάζουν να... σπινταρουν λίγο παραπάνω, άστο κι αυτό δεν είναι για τέτοιες κουβέντες τώρα.
Λοιπόν επειδή από κάποιο σημείο και μετά πραγματικά δεν είναι για τέτοιες κουβέντες τώρα.
Ας αφήσουμε εκεί στον Παναθηναϊκό τις επικοινωνίες, τα ΣΚΑΙ και τα ΜΑΪ και δεν ξέρω γω τι άλλο θα σκεφτούν, ας κοιτάξει και ο Νιστρουπ πραγματικά τα παιχνιδια και την ομάδα του και οχι τις... ισορροπίες και πως θα παίξουν όλοι,πως δεν θα κινηθεί από την θεση του ο δαιμόνιος Αντίνο που ακόμα στριφογυρίζει γύρω από τον εαυτό του χωρίς τελειωμό, ας δει λίγο πιο σοβαρά και χωρίς... επιρροές το τι στο καλό γίνεται με τα αμυντικά του χαφ και ας πάνε στην Τσεχία να παρουν την πρόκριση.
Το πιο αμπαλο και ηλίθιο απόφθεγμα!
Α και κάτι ακόμα.
Δεν ξέρω ποιος σοφός του ποδοσφαιρου και ποια... βίβλος του αθλήματος, έχουν περάσει αυτή την σαχλαμάρα ότι "στα προκριματικά αυτό που μετράει η είναι η πρόκριση και όχι η εμφάνιση και το αν παίξεις καλά" που μάλιστα την είπε και ο Νίστρουπ στις δηλώσεις του.
Αλλά να ξέρουν κάτι όλοι αυτοί.
Στο ποδόσφαιρο από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του ο κανόνας είναι φτιάξε καλή ομάδα ΠΑΙΞΕ ΚΑΛΗ ΜΠΑΛΑ για να πάρεις αυτό που θέλεις και οχι το... αντίθετο.
Αυτό το... μην παίξεις καλά γιατί θα... αποκλειστείς και παίξε άσχημα για να... προκριθείς γιατί αυτό μετράει, είναι το πιο αμπαλο και ηλίθιο απόφθεγμα πατέντα της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας για να... δικαιολογούμε στον κόσμο τις... άθλιες εμφανίσεις κάθε φορά.
Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να προκριθεί, θα πρέπει να πάει στην Τσεχία και να παίξει ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΜΠΑΛΑ, θα πρέπει να πάει στην Τσεχία και ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟΣ απ' ότι μέχρι τώρα, θα πρέπει να πάει στην Τσεχία και να ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ.
Αλλιώτικα, ας το ριξει μια ζαριά το πράμα και... ότι κάτσει.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο