Δύσκολο καράβι ο Ολυμπιακός, δύσκολοι και οι οπαδοί του… Το 0-1 από τον ΟΦΗ το βράδυ του Σαββάτου (12/9) στο «Γ. Καραϊσκάκης» έφερε μεγάλη δυσαρέσκεια στην πλειονότητα των οπαδών των «ερυθρόλευκων» που ήταν στις εξέδρες, που αποθέωσαν τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και έδειξαν έτσι την αντίθεσή τους στην απόφαση της διοίκησης να τον αντικαταστήσει με τον Ιμανόλ Αλγκουαθίλ.
Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού σίγουρα δεν θα αισθάνθηκε καθόλου άνετα ακούγοντας τα συνθήματα υπέρ του Μεντιλίμπαρ, προφανώς θα αντιλήφθηκε ήδη ότι η πίεση στους Πειραιώτες είναι ασύγκριτα πιο μεγάλη από αυτή που ενδεχομένως ένιωθε στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Σοσιεδάδ και εξίσου προφανές είναι ότι τα αρνητικά αποτελέσματα δεν συγχωρούνται εύκολα στους «ερυθρόλευκους».
Διαβάστε επίσης...
Ήταν και άτυχος, όμως, γιατί στο πρώτο του παιχνίδι βρήκε αντίπαλο τον ΟΦΗ του Χρήστου Κόντη, που πραγματικά μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας τον περασμένο Απρίλιο έχει απογειωθεί ψυχολογικά και θα κάναμε την πρόβλεψη πως θα μπορούσε να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα, αν δεν είχε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Ρεαλιστικά, για τους σπουδαίους Ηρακλειώτες μοιάζει πολύ δύσκολο να αντεπεξέλθουν επιτυχώς σε δύο μέτωπα, ωστόσο εδώ είναι για να μας διαψεύσουν ευχάριστα. Γιατί μόνο ευχάριστη είναι η εικόνα τους για όσους θέλουν να βλέπουν αποστασιοποιημένα τα πράγματα και τη δεδομένη χρονική στιγμή ο ΟΦΗ είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό.
Το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού και οι… πρόωροι τελικοί
Ένας Ολυμπιακός που είναι ηλίου φαεινότερον πως δεν μπορεί να βγάλει ένταση και ενέργεια στο παιχνίδι του και σε αυτό δεν ευθύνεται βέβαια ο Αλγκουαθίλ, μετρώντας τρία εικοσιτετράωρα στη χώρα μας. Κάτι δεν έχει πάει καθόλου καλά από την έναρξη της προετοιμασίας και βλέπουμε σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν μία ομάδα πολύ αργή, με παίκτες που είναι στιγμές που απλά κοιτούν τους αντιπάλους τους, γιατί δεν φαίνεται να έχουν τις δυνάμεις να τους ακολουθήσουν. Η φάση του γκολ, άλλωστε, είναι ενδεικτική του πόσο δουλεμένη ομάδα είναι ο ΟΦΗ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά διευκόλυναν τους ποδοσφαιριστές του Κόντη να τους «πληγώσουν». Με τις συνεχείς προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, βέβαια, το πράγμα προφανώς μπερδεύεται περισσότερο και η εικόνα του ανέτοιμου Μπέιλι στο 20λεπτο ντεμπούτο του ήταν με τη σειρά της ενδεικτική για το χρόνο και την υπομονή που χρειάζεται ο Ολυμπιακός, προκειμένου να γίνει ξανά ανταγωνιστικός στο κορυφαίο επίπεδο. Για την ώρα δεν είναι ανταγωνιστικός, το μαρτυρούν και τα μόλις 3 γκολ στο ενεργητικό του στο πρωτάθλημα.
Ο Αλγκουαθίλ έδωσε άμεσα το στίγμα του για το τι είδους ποδόσφαιρο θέλει να παίξει, με την μπάλα κάτω δηλαδή και με καλές συνεργασίες, αλλά μια ομάδα χωρίς τρεξίματα δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Κοινώς, για τους «ερυθρόλευκους» τα παιχνίδια με Γιαγκελόνια και Λεβαδειακό έχουν γίνει πρόωροι… τελικοί και το ζητούμενο είναι οι νίκες με… μισό μηδέν. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αν έρθουν πάλι γκέλες, ο Αλγκουαθίλ θα αρχίσει να αμφισβητείται έντονα και θα είναι και τελείως άδικο, αν έρθουν τα τρίποντα θα είναι ευεργετική η διακοπή του πρωταθλήματος για τρεις εβδομάδες, μήπως και μπορεί να διορθωθεί κάπως το θέμα με τη φυσική κατάσταση των παικτών.
Να γίνει ανάλυση για την ενδεκάδα που παρέταξε ή για τις αλλαγές που έκανε ο 55χρονος προπονητής δεν έχει νόημα. Το αν ο Φορτούνης προτιμήθηκε πάλι στα άκρα της επίθεσης ή ότι ο Γκονσάλες αντικαταστάθηκε αμέσως μετά το 0-1 του ΟΦΗ σίγουρα είναι αποφάσεις που χωρούν συζήτηση, αλλά η μεγάλη εικόνα είναι το ζητούμενο. Οι αλλαγές που συντελούνται τις τελευταίες ημέρες στον Ολυμπιακό έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί στο τέλος της περσινής σεζόν, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έπρεπε να έχει αποτελέσει παρελθόν γιατί δεν είχε κάτι άλλο να προσφέρει -έστω και αν ο ίδιος προφανώς δεν το έβλεπε αυτό-, για την ώρα οι Πειραιώτες είναι αγωνιστικά αρκετά πίσω από την ΑΕΚ, πίσω από τον Παναθηναϊκό, πίσω από τον ΟΦΗ, στο ίδιο επίπεδο με τον ΠΑΟΚ του Αλέσιο Λίσι.
* Σκούρα τα πράγματα για τον Παναγιώτη Ρέτσο. Πάλι την ίδια γκάφα πήγε να κάνει με τον Ορτέγκα όπως στο 1-1 με τον Βόλο, η γκρίνια για τον αρχηγό του Ολυμπιακού από την εξέδρα είναι η ίδια -μην πούμε και μεγαλύτερη- από αυτή που είχε ξεσπάσει μετά από μια άλλη γκάφα που είχε κάνει την άνοιξη του 2023, στο ισόπαλο 2-2 με τον Άρη που ήταν και το τελευταίο τότε παιχνίδι του Μίτσελ στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Το γύρισε τότε το χαρτί ο Ρέτσος, όντας ηγετική φυσιογνωμία στο δρόμο για την κατάκτηση του Conference League τον Μάιο του 2024, τώρα το κλίμα έχει βαρύνει πάρα πολύ για τον ίδιο και δεν είναι εύκολο να το γυρίσει ξανά το χαρτί υπέρ του.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο