Facebook Pixel Sportdog.gr | Κακομαθημένα παιδάκια - Θυμάστε τον Κλωναρίδη; - Μόνο στο φύλλο αγώνα ο... - Μεταγραφή ο Μάνταλος!
| 2020-10-30 10:35:00

Κακομαθημένα παιδάκια - Θυμάστε τον Κλωναρίδη; - Μόνο στο φύλλο αγώνα ο... - Μεταγραφή ο Μάνταλος!

του Σταύρου Καζαντζόγλου
Κακομαθημένα παιδάκια - Θυμάστε τον Κλωναρίδη; - Μόνο στο φύλλο αγώνα ο... - Μεταγραφή ο Μάνταλος!

ΑΕΚ - Λέστερ: Η κατάσταση δεν είναι ανεξήγητη. Η AΕΚ είναι μια νέα ομάδα, τόσο ηλικιακά, όσο και σε χρόνο μαζί. Χρειάζεται χρόνο για να λειτουργήσει και να ωριμάσει ως ομάδα. Αλλά πρέπει παράλληλα, πέραν της ομαδικής βελτίωσης που είναι αναγκαία όταν συζητάμε για ποδόσφαιρο, να βρεθούν και τρόποι να "ενηλικιωθούν" κάποιοι παίκτες της. Το ό,τι φορούν κοντά παντελονάκια και μερικές φορές συμπεριφέρονται ως -κακομαθημένα ενίοτε- παιδιά, δεν μπορεί να αντέχεται για πολύ. Τα παιδιά πρέπει να γίνουν άνδρες, ειδάλλως η AΕΚ δεν μπορεί να παίρνει μεγάλα αποτελέσματα.

Δεύτερο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Europa League. Υψηλό επίπεδο, όπου το κάθε λάθος πληρώνεται ακριβά. Και η AΕΚ έκανε πολλά. Αβίαστα τα περισσότερα ή υπό την αδιόρατη πίεση που ενυπάρχει πάντα στις μεγάλες ομάδες. Αλλά δεν είναι λογικό για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι να δημιουργείς τέσσερις κλασικές ευκαιρίες και να κερδίζεις μόνο ένα γκολ. Εάν προσθέσουμε και τις τέσσερις κλασικές που χάθηκαν στην Πορτογαλία, τότε συζητάμε για απολογισμό ενός γκολ σε οκτώ μεγάλες φάσεις. 1/8 είναι εκ των πραγμάτων κάκιστος απολογισμός.

Είναι ένα πρόβλημα αφέλειας και αδυναμίας στην τελική προσπάθεια που δεν εμφανίζει πρώτη φορά η AΕΚ. Σας θυμίζω, ότι προ διετίας πήγε να κάνει μια επική ανατροπή κόντρα στην Μπενφίκα, αλλά υπήρξε εκείνη η περίφημη φάση του Κλωναρίδη για να κλωτσήσει την ευκαιρία και τελικά να δεχθεί τρίτο γκολ και να χάσει το ματς. Χθες στο ΟΑΚΑ, μία από τα ίδια. Σειρά από χαμένες ευκαιρίες από τους παίκτες της AΕΚ, δύο γκολ από τη Λεστερ και τέλος η σεμνή τελετή.

Η AΕΚ πήγε να επιστρέψει. Πήγε να πετύχει κάτι πολύ μεγάλο και σημαντικό, εάν τα κατάφερνε. Θα μπορούσε ίσως, εάν δίπλα στον συγκλονιστικό Μάνταλο είχε ακόμα έναν παίκτη που να έφτανε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Δυνατό ξεκίνημα από τον Τάνκοβιτς, αλλά χωρίς συνέχεια. Παρουσία μόνο στο φύλλο αγώνα για τον Ολιβέιρα. Η AΕΚ έχει επενδύσει σε προσωπικότητες στην επιθετική γραμμή της, σε παίκτες με ποιότητα που θεωρητικά πρέπει να κάνουν τη διαφορά. Συνήθως αυτή αγνοείται.

Δεν είναι μόνο η επίθεση. Η Λέστερ πέτυχε δύο γκολ που ήταν καθαρά δώρα της άμυνας της ΑΕΚ. Φτηνά λάθη, έλλειψη συγκέντρωσης, κακές αποφάσεις, ασυνεννοησίες. Δεν χρειάζεται να πάρει κανείς κεφάλια, δεν είναι σωστό να πέσει το ανάθεμα σε 1-2 πρόσωπα. Αλλά ο καθένας οφείλει να μαθαίνει από τα λάθη του και να γίνεται καλύτερος. Να μην κάνει ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα, που εν τέλει δημιουργούν και ζήτημα στην ισορροπία της ομάδας.

Υπάρχουν κέρδη για την AΕΚ από το παιχνίδι; Σαφώς και ναι, κατά την άποψή μου. Εδειξε κόντρα σε μια ιδιαίτερα ισχυρή ομάδα, που δεν έπαιξε σε κανένα σημείο με αναπληρωματικούς ή δίχως ενδιαφέρον στο παιχνίδι, πως μπορεί να αντέξει στο υψηλό επίπεδο. Μπορεί και να τα καταφέρει, εάν μπορέσει να βγάλει από πάνω της "παιδικές αρρώστιες" και φτηνά και αβίαστα λάθη. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών, αλλά δεν μπορεί να συμβαίνουν πάντα από την ίδια πλευρά.

Η AΕΚ μπορεί να πιστεύει, ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, έστω και αν το δείχνουν τα αποτελέσματα. Προφανώς και θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό εάν κατάφερνε να πάρει ένα βαθμό απέναντι στη Λεστερ, που δεν νομίζω να χαρίσει τίποτα και σε κανέναν. Αλλά για την ΑΕΚ, θα είναι κρίσιμο να πάρει τώρα δύο νίκες κόντρα στους Ουκρανούς και τα υπόλοιπα θα τα δει στη συνέχεια της διοργάνωσης, όταν θα είναι και πιο πλήρης σε λύσεις.

Να πούμε και μια κουβέντα για τον Μάνταλο. Επειδή είναι εκείνος που τρώει συχνά πυκνά το ανάθεμα για όλα, αλλά φαίνεται όταν είναι παρών και όταν λείπει, πόσο σημαντικός είναι. Κατά τη γνώμη μου, η παρουσία του κόντρα στη Λεστερ είναι εμφάνιση μεταγραφής. Δεν αποκλείω να έρθουν προτάσεις ξανά τον Γενάρη για τον αρχηγό. Αναλογιστείτε μόνο, σε ποια θέση έκανε αυτό το υπέροχο παιχνίδι. Ως επιτελικός χαφ, ελεύθερος πίσω από τα φορ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags