Facebook Pixel Lidia Poet: Η νέα..αποκαλυπτική δικηγόρος στο Netflix
Life
| 2023-02-25 00:07:00

Το Νο1 στο ελληνικό NETFLIX ξεκινάει με το πιο ακατάλληλο πλάνο - Άφωνοι με την Ιταλίδα δικηγόρο!

Sportdog Team
Το Νο1 στο ελληνικό NETFLIX ξεκινάει με το πιο ακατάλληλο πλάνο - Άφωνοι με την Ιταλίδα δικηγόρο!

Ποια είναι η Lidia Poet στη νέα σειρά που σαρώνει στα νούμερα και γιατί η έναρξη είναι... γυμνή και εντυπωσιακή; Είναι πραγματικό πρόσωπο και η πρώτη γυναίκα που άσκησε το επάγγελμα της δικηγορίας στην Ιταλία

Το Netflix έφερε νέο περιεχόμενο στην πλατφόρμα του και μία νέα σειρά βρίσκεται τώρα στην πρώτη θέση στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, το You που ήταν στην κορυφή του Top 10 των trendings έπεσε στην 4η θέση και τώρα, ένα νέο σόου μυστηρίου έχει πάρει τη θέση του.

Ο λόγος γίνεται για το The Law According to Lidia Poet (Ο νόμος της Λιντία Πόετ), ένα δράμα εποχής που διαδραματίζεται στην Ιταλία και έχει μπόλικο μυστήριο. Όπως όλα δείχνουν, αυτό το σόου έχει "κλέψει" την καρδιά των Ελλήνων, καθώς πήγε στην πρώτη θέση πολύ γρήγορα. Η δεκάδα του top 10 έχει πλέον αλλάξει, λοιπόν, και στην 2η θέση βρίσκεται το Alchemy of Souls με τα νέα επεισόδιά του, ενώ το Red Rose, το You και το Physical 100 έχουν την 3η, την 4η και την 5η θέση αντίστοιχα.

ι είναι το The Law According to Lidia Poet;

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, η σειρά ακολουθεί την Λίντια Πόετ που ερευνά δολοφονίες, ενώ αγωνίζεται να ασκήσει τη δικηγορία. Εμπνευσμένο από την ιστορία της πρώτης γυναίκας δικηγόρου της Ιταλίας. Το σόου αποτελείται από 6 επεισόδια και είναι ό,τι πρέπει για binge-watch.

Πρωταγωνιστούν οι Matilda De Angelis, Eduardo Scarpetta, Pier Luigi Pasino, Sinéad Thornhill, Sara Lazzaro, Dario Aita, Francesco Patanè, Luca Filippi, Marit Nissen, Matilde Vigna, Giorgia Spinelli, Sara Borsarelli, Francesca De Martini και άλλοι.

Πρόκειται πραγματικά για μία εξαιρετική σειρά, η οποία όμως ξεκινάει με ένα άκρως ακατάλληλο πλάνο της πρωταγωνίστριας...

 

Ποια ήταν η Lidia Poet

Η Lidia Poet έπρεπε να υπομείνει πολλές ταπεινώσεις και προκαταλήψεις, καθώς και πολλές θυσίες, προκειμένου να ακολουθήσει την ονειρεμένη της καριέρα ως δικηγόρος. Ήταν η πρώτη γυναίκα στην Ιταλία που εγγράφηκε ως δικηγόρος και ενώ ήταν εξίσου ικανή με τους άνδρες δικηγόρους, αποκλείστηκε από την αίθουσα του δικαστηρίου εξαιτίας του φύλου της. Τελικά κατάφερε να επανέλθει στο δικηγορικό σώμα σε ηλικία 65 ετών. Τα προσόντα της θεωρήθηκαν «ανεπαρκή» και η παρουσία της στο δικαστήριο θεωρήθηκε «σκανδαλώδης». Την κορόιδευαν επειδή ασκούσε το επάγγελμα ενός άνδρα, εν'ω υπέθεταν ότι η κρίση της ήταν θολή απλώς και μόνο επειδή ήταν γυναίκα.

Η Lidia Poet γεννήθηκε το 1855 σε μια πλούσια οικογένεια Βαλντενσιανών και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Valle Germanasca, κοντά στο Τορίνο. Απέκτησε την άδεια δασκάλας σε γυμνάσιο από το Κολλέγιο των δεσποινίδων του Bonneville στην Aubonne της Ελβετίας. Στη συνέχεια απέκτησε πιστοποιητικό ως καθηγήτρια αγγλικών, γερμανικών και γαλλικών. Αφού, πήρε το απολυτήριο λυκείου στην Ιταλία, γράφτηκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τορίνο, από όπου αποφοίτησε, υποβάλλοντας διατριβή με θέμα την κατάσταση των γυναικών στην κοινωνία και το δικαίωμα ψήφου των γυναικών. Στη συνέχεια άσκησε τη δικηγορία στο Pinerolo, στο γραφείο του δικηγόρου και γερουσιαστή Cesare Bertea.

Πέρασε τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου με άριστα και υπέβαλλε αίτηση για την ένταξή της στον δικηγορικό σύλλογο του Τορίνο, η οποία τέθηκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε με 8 ψήφους υπέρ και 4 κατά. Τόσο σκανδαλώδες ήταν για κάποιους μια επιβλητική γυναικεία παρουσία, που σε ένδειξη διαμαρτυρίας δύο δικηγόροι παραιτήθηκαν από τον δικηγορικό σύλλογο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Xavier Francesco Vegezzi και τέσσερις άλλους συμβούλους, η Lidia Poet έγινε η πρώτη Ιταλίδα γυναίκα που έγινε δεκτή να ασκήσει το επάγγελμα του δικηγόρου στις 9 Αυγούστου 1883, διότι σύμφωνα με τον ιταλικό αστικό κώδικα, οι γυναίκες είναι πολίτες όπως και οι άνδρες.

Ωστόσο, σύντομα ο Γενικός Εισαγγελέας του τότε Βασιλείου της Ιταλίας αμφισβήτησε την απόφαση του διατάγματος και προσέφυγε στο Εφετείο του Τορίνο και έτσι η φιλόδοξη δικηγόρος στερήθηκε την άδεια άσκησης επαγγέλματος στις 11 Νοεμβρίου 1883. Η Poet όμως, δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε τη νομική της ενασχόληση με τον αδελφό της John Henry, παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσε να παρασταθεί στο δικαστήριο ως δικηγόρος, γεγονότα που διαδραματίζονται και στη σειρά.

Το 1920, μετά την ψήφιση του νόμου 1176/1919, ο οποίος επέτρεπε στις γυναίκες να εισέλθουν σε ορισμένα δημόσια αξιώματα, η Lidia Poet, σε ηλικία 65 ετών, κατάφερε επιτέλους να εγγραφεί εκ νέου ως δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο του Τορίνο, επιβεβαιώνοντας ότι ποτέ δεν είναι αργά να ακολουθήσεις το όνειρο. Δεν παντρεύτηκε ποτέ και απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών στην παραθαλάσσια πόλη Diano Marina.

Στη σειρά πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Matilda De Angelis στον ρόλο του ομώνυμου χαρακτήρα, της Lidia Poet. Είναι μια βραβευμένη ηθοποιός που όχι μόνο συμμετείχε στην ιταλική μεταγλώττιση της Coco, παίζοντας τον ρόλο της Tia Victoria, αλλά έχει επίσης κατακτήσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πέντε διαφορετικές τηλεοπτικές σειρές που εκτείνονται από ψυχολογικά θρίλερ έως επιστημονικής φαντασίας και ιστορικά δράματα.

 

Το 1920, μετά την ψήφιση του νόμου 1176/1919, ο οποίος επέτρεπε στις γυναίκες να εισέλθουν σε ορισμένα δημόσια αξιώματα, η Lidia Poet, σε ηλικία 65 ετών, κατάφερε επιτέλους να εγγραφεί εκ νέου ως δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο του Τορίνο, επιβεβαιώνοντας ότι ποτέ δεν είναι αργά να ακολουθήσεις το όνειρο. Δεν παντρεύτηκε ποτέ και απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών στην παραθαλάσσια πόλη Diano Marina. Στη σειρά πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Matilda De Angelis στον ρόλο του ομώνυμου χαρακτήρα, της Lidia Poet. Είναι μια βραβευμένη ηθοποιός που όχι μόνο συμμετείχε στην ιταλική μεταγλώττιση της Coco, παίζοντας τον ρόλο της Tia Victoria, αλλά έχει επίσης κατακτήσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πέντε διαφορετικές τηλεοπτικές σειρές που εκτείνονται από ψυχολογικά θρίλερ έως επιστημονικής φαντασίας και ιστορικά δράματα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags