Facebook Pixel Ο «εγώ θα σας γαμ...» και ο «5 Παστόρε» Φορτούνης!
| 2016-04-14 11:00:00

Ο «εγώ θα σας γαμ...» και ο «5 Παστόρε» Φορτούνης!

Ο «εγώ θα σας γαμ...» και ο «5 Παστόρε» Φορτούνης!

Ανεπανάληπτος Αλέφαντος για Τσάμπιονς Λιγκ και όχι μόνο! Πού μοιάζουν Ρονάλντο και Πελέ; Γιατί κράζει Μέσι και Ιμπραΐμοβιτς; Ποιος είναι "ανθρωπάκι" και ποιος "σαπάκιας";

Όποιοι ακούν Αλέφαντο τις περισσότερες φορές κερδίζουν. Είδατε τι έγινε στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν εγώ είχα αρχίσει να μιλάω για Ατλέτικο και Σιμεόνε, ουδείς μιλούσε στην Ελλάδα. Το γνωρίζουν οι αναγνώστες της στήλης. Είχα πιάσει την έκρηξη αυτής της ομάδας πρωτού κάνει το μπαμ και τη μάθουν όλοι. Ανέλυα τον Σιμεόνε όταν δεν τον έβλεπαν οι άλλοι. Και μετά ακολούθησαν οι θρίαμβοι, πρωτάθλημα στην Ισπανία, τελικός Τσάμπιονς Λιγκ, τώρα ξεβράκωσε την Μπαρτσελόνα και πάει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακόμα και μετά το πρώτο ματς, παρά τη νίκη της Μπαρτσελόνα, σας είπα στη στήλη: Δεν είναι φαβορί η Μπαρτσελόνα, αν δεν έπαιρνε την αποβολή με τις εγκληματικές βλακείες του ο Τόρες στο πρώτο ημίχρονο, όχι μόνο δεν θα νίκαγε η Μπαρτσελόνα, αλλά ούτε καν θα ισοφάριζε, δεν τραβάει η Μπαρτσελόνα. Αντιθέτως ο Σιμεόνε έχει φτιάξει ομαδάρα.

Αυτό που εκτιμάω στην Ατλέτικο είναι ότι ο Σιμεόνε δεν παίρνει αργούς παίκτες. Θέλει γρήγορους κι ας έχουν τεχνική του 8. Και την έχει πλάσει αυτήν την ομάδα όχι με κατοχή πάσα-πάσα-πάσα, αλλά με έμφαση στην άμυνα και σε χτυπάω ταχύτατα στην κόντρα εκεί που σε πονάει. Μέχρι και τα σέντερ μπακ της Ατλέτικο βγήκαν γρήγορα στην κόντρα. Παίκτες με αντοχή, παίκτες με ταχύτητα, παίκτες με φοβερές αλληλοκαλύψεις, και όχι 4-3-3, αλλά καθαρό 4-4-2 εκπληκτικά διδαγμένο.

Αργές επαναφορές η Μπαρτσελόνα, ενώ η Ατλέτικο σούπερ γρήγορη, βολίδες όταν χάνουν την μπάλα. Κλείνει τους χώρους ο Σιμεόνε.

Σε δραματική κατάσταση ο Μέσι, περπατάει. Έφυγε από τη θέση του φορ που μεγαλουργούσε και τώρα περπατάει στο κέντρο, να κάνει καμιά πασούλα, αποφεύγει τις προσωπικές ενέργειες. Δεν ξέρω αν έχει πρόβλημα με τα οικονομικά ή αν έχει αδειάσει από δυνάμεις. Είναι όμως μέρα με νύχτα σε σύγκριση με τον παικταρά στον οποίο εγώ πάντα είχα αδυναμία σε σχέση με τον Μέσι, το γνωρίζετε αυτό, μιλάω για τον Ρονάλντο.

Αυτός είναι ο μεγάλος παικταράς που τα έχει όλα. Αυτός είναι από τους μεγαλύτερους παίκτες που έβγαλε ποτέ το παγκόσμια ποδόσφαιρο σε όλη του την ιστορία. Τα έχει όλα, μέχρι και κεφαλιά με τρομερό άλμα, στέκεται στον αέρα. Δεν είναι μόνο το εκπληκτικό ταλέντο του που τον κρατάει τόσα χρόνια στην κορυφή, τον θυμάμαι από τη Σπόρτινγκ και από το ξεκίνημά του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι και η τρομερή δουλειά που έχει ρίξει. Έχει δουλέψει πολύ αυτό το παιδί και αφήστε τους άλλους να λένε για τον χαρακτήρα του. Μια χαρά είναι ο χαρακτήρας του, είναι εγωιστής και νικητής και σούπερ επαγγελματίας.

Έχει φτιάξει ένα κορμί εκπληκτικό, ένα σώμα άγαλμα. Μου θυμίζει το κορμί που είχε ο Πελέ όταν μεγαλουργούσε. Θέλει να είναι ο πρώτος, θέλει να γράψει ιστορία, και δεν είναι μόνο ότι το θέλει, έχει και τα προσόντα.

Τον βλέπεις τον Ρονάλντο απ΄ τα μάτια, πώς μπαίνει μέσα στο γήπεδο, έχει ένα ύφος "εγώ θα σας γ..., δεν πάει να είστε 80.000 στις εξέδρες". Ενώ βλέπεις τον Νεϊμάρ να κατεβαίνει απ΄ το πούλμαν και να έχει 5 μεγάφωνα στα αυτιά ακούγοντας μουσική. Ανθρωπάκι. Άλλη πάστα παίκτη και νικητή ο Ρονάλντο. Αυτός τράβηξε τη Ρεάλ από το χέρι. Αν δεν ήταν αυτός, δύσκολα θα πέρναγε η Ρεάλ. Δεν πείθει και πολύ αυτή η Ρεάλ, τόσα εκατομμύρια ρε Μπέιλ δεν μπορείς να σκοράρεις;

Η Μπάγερν είχα πει ότι είναι το φαβορί παρ΄ ότι δεν με εντυπωσιάζει. Πέρασε λοιπόν χωρίς να εντυπωσιάσει πάλι. Με Μήτρογλου και Ζόνας η Μπενφίκα θα μπορούσε να την αποκλείσει.

Η Σίτι με την Παρί, έλα μωρέ με την Παρί, έβλεπα γαλλικό πρωτάθλημα και όποτε έπαιζε η Παρί το άλλαζα μετά από ένα τέταρτο. Παρ΄ ότι το πήρε με πολλούς βαθμούς διαφορά, έβλεπα περπατιστό ποδόσφαιρο. Έχει καλούς παίκτες αλλά και πολυδιαφημισμένους. Αυτός ο Ιμπραϊμοβιτς περπατάει!

Και να σας πω κάτι; Τι Παστόρε και δεκάδες εκατομμυρίων, ο Φορτούνης θέλει 5 Παστόρε! Διότι είναι πολύ πιο γρήγορος.

Σας το ξαναλέω, ο Φορτούνης αυτή τη στιγμή είναι καλύτερος από τον Οζίλ στην Άρσεναλ, καλύτερος από τον Όσκαρ στην Τσέλσι, καλύτερος από τον Παστόρε στην Παρί, ο Φορτούνης αν έχουν μάτια οι μεγάλες ομάδες, θα μπορούσε να παίξει εκεί. Διότι δεν είναι μόνο παικταράς με επινοήσεις, με ασίστ, με φοβερά πόδια, με γκολ, αλλά έχει κάτι που κάνει τη διαφορά: Είναι ταχύτατος, είναι θυελλώδης. Δείτε τον σαπάκια τον Παστόρε στην Παρί και πείτε μου τι έχει να ζηλέψει ο δικός μας.

Και δεν τα λέω αυτά επειδή είναι Έλληνας. Σε καμία εκτίμηση δεν έχω τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αυτός όμως είναι κάτι το ξεχωριστό. Εγώ όταν έβριζαν όλοι τον Ρανιέρι, έβριζα όχι μόνο τον Ρανιέρι αλλά και τους Έλληνες παίκτες! Έλεγα ότι για τα χάλια της Εθνικής δεν φταίει μόνο ο Ρανιέρι αλλά και οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που είναι της πλάκας. Δεν τα λέω λοιπόν αυτά για τον Φορτούνη επειδή είναι Έλληνας. Τα λέω επειδή πραγματικά τον πιστεύω ότι μπορεί να παίξει σε πολύ μεγάλη ομάδα.

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags