ΔΥΟ φορές τον χρόνο, κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα, ο Θεός φωτίζει τους ανθρώπους. Τους κάνει καλύτερους: Φιλεύσπλαχνους, στοργικούς, συμπονετικούς. Κι όχι μόνο στα πρόσωπα που τους είναι οικεία και έτσι ή αλλιώς τα αγαπάνε. Η αγάπη είναι για όλον τον κόσμο. Και ειδικότερα για τους πάσχοντες. Για τους αναξιοπαθούντες. Γι' αυτούς που έχουν ανάγκη. Στους ανήμπορους. Οι σχετικές πρωτοβουλίες είναι πολλές και ποικίλες.

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη το πρωί στο Σύνταγμα η Χρυσή Αυγή θα μοιράσει αρνιά, αυγά, τσουρέκια και πατάτες σε άστεγους και άνεργους συμπολίτες μας. Οπως ο ομογάλακτος Γιώργος Καρατζαφέρης, έτσι κι ο Μιχαλολιάκος με τα παλικάρια του, βρίσκει τον τρόπο να επιστρέφει στους φτωχούς και στους αδύνατους ένα μέρος της κρατικής επιχορήγησης. Μόνο σε Ελληνες όμως. Οχι στους βρωμιάρηδες τους αλλοδαπούς.

Δεν είναι όμως μόνο κάποιοι από τον πολιτικό κόσμο που δίνουν αυτό το λαμπρό παράδειγμα. Είναι και κάποιοι καλλιτέχνες. Με εξέχουσα φυσιογνωμία σ' αυτές τις δραστηριότητες τον Γιώργο Νταλάρα. Σε μια ακόμα συναυλία συμπαράστασης για την Κύπρο, ο δημοφιλής καλλιτέχνης ανέλαβε την πρωτοβουλία της συλλογής τροφίμων. Αποτέλεσμα; Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν γέμισαν 45 φορτηγά των 5 τόνων. Κι επειδή τέτοιες ενέργειες και πρωτοβουλίες δεν πρέπει να παραμένουν στο σκότος, ενημέρωσε σχετικά τον ελληνικό λαό ο ίδιος ο Νταλάρας. Από την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

Ιδού, λοιπόν, πώς καταρρίπτονται οι διαχωριστικές γραμμές. Οι ακροδεξιοί ναζιστές της Χρυσής Αυγής και ο δημοκράτης και ουμανιστής Γιώργος Νταλάρας στο ίδιο μετερίζι. Αλληλέγγυοι στον ανθρώπινο πόνο. Θα μου πείτε τώρα, με το 30% του ελληνικού λαού να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, πού να φτουρήσει η φιλανθρωπία των Μιχαλολιάκων; Πόσοι μπορεί να είναι αυτοί που θα στριμωχτούνε σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα και θα προλάβουν τελικά να πάρουν το αρνί της Χρυσής Αυγής; Πόσοι μπορούνε να χορτάσουνε από τα τρόφιμα που μάζεψε ο Νταλάρας; Και για πόσες μέρες; Ο χρόνος έχει τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες.

Πάσχα και Χριστούγεννα είναι δυο μέρες τον χρόνο. Για να βρεθεί κάποια γαλοπούλα και κάποιο αρνί. Τις άλλες 360 μέρες, πώς γεμίζει το στομάχι; Τι θέλει, λοιπόν, να ξαναπεί ο Καίσαρης: Οτι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για μια κοινωνία από τη φιλανθρωπία. Η οποία μάλιστα γίνεται κατά κανόνα «καθ' έξιν και κατ' επάγγελμα».

Είτε για ψήφους είτε για δημοφιλία είτε για ξεκάρφωμα. Πώς γίνεται, δηλαδή, όσοι επιφανείς επιχειρηματίες έχουν δικαστικές εκκρεμότητες, να είναι οι κατ' εξοχήν φιλάνθρωποι; Κι όχι για πταίσματα. Για κακουργήματα. Και σε τελική ανάλυση, ο λαός λέει κάνε το καλό και ρίξ' το στον γιαλό. Οχι πες το στον Χατζηνικολάου. Γι' αυτό κάθε φορά που ακούω για φιλανθρωπίες θυμάμαι τον Αλ Καπόνε, τον Εσκομπάρ και λοιπούς κακοποιούς. Πάντα βοήθαγε τους φτωχούς και τους αδύνατους ο Πάμπλο. Νερό στο όνομά του έπινε η φτωχολογιά. Ολη η Μπογκοτά έκλαψε στην κηδεία του. Για τόσο καλό άνθρωπο μιλάμε. Αυτά.

Τα είπε όλα μέσα σε 12 λέξεις

ΜΗΝ είμαστε, όμως, μέρες που είναι μάλιστα, μεμψίμοιροι. Υπάρχουν και καλά νέα. Για τα οποία φρόντισε να μας ενημερώσει μέσω του Twitter η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. Για όσους δεν την γνωρίζουν είναι η Αντζελίνα Τζολί της πολιτικής και ειδικότερα του ΠΑΣΟΚ και του Βαγγέλη Βενιζέλου. Η Αφροδίτη, λοιπόν, τα είπε όλα μέσα σε δώδεκα λέξεις: «Σήμερα άνοιξε η δυνατότητα για 700.000 θέσεις εργασίας. Σιγά σιγά θα επανέλθουμε». Αυτοί που επανέρχονται είναι το ΠΑΣΟΚ.

Στο ΠΑΣΟΚ ανήκε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την τροπολογία σχετικά με εποχιακές θέσεις εργασίας, που σε ό,τι έχει να κάνει με νέους κάτω των 25 ετών ο μισθός θα είναι 427 ευρώ. Αν πρόκειται για μεροκάμματο στα 17,1 ευρώ. Ούτε καν εικοσάρικο. Λίγο ακόμα δηλαδή και τη φτάσαμε τη Βουλγαρία. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους μισθούς. Γιατί στην ανεργία της ρίχνουμε έξι μήκη, όπως λένε στον ιππόδρομο. Για την Αλ Σάλεχ, όμως, που είναι νέα, ωραία και βλέπει τη ζωή από τη θέση της συνοδηγού, νο πρόμπλεμ. Και πανηγυρίζει και απειλεί ότι το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται.

Ο καθένας συγχωρείται, μόνο μια φορά όμως

Ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε. Και συγχωρείται. Για μία φορά όμως. Οπως η μπουνιά του Χατζηθεοδώρου σε αντίπαλό του στο ματς Νηρέα Λαμίας-Γλυφάδας για την Α2 του πόλο. Αν και γεροντάρα, ο Χατζηθεοδώρου δεν το κόβει το άθλημα. Δεν μιλάμε όμως για μια οποιαδήποτε μπουνιά. Μιλάμε για 8 εσωτερικά και εξωτερικά ράμματα στο μάτι. Για κάταγμα στη μύτη και τον οφθαλμικό κόγχο, για αιμορραγία του αμφιβληστροειδούς και μερική αποκόλληση. Το λιγότερο δηλαδή για αυτόν τον Καψοκόλη της Γλυφάδας που την έφαγε ότι θα μείνει δύο μήνες έξω. Λίγο ακόμα και θα έχανε το μάτι του. Από τον νταή τον Χατζηθεοδώρου που νευρίασε για ένα σκληρό μαρκάρισμα. Και πάμε, λοιπόν, κάποια χρόνια πίσω.

Σε ματς Πανιώνιου-Ολυμπιακού. Ημασταν στην εξέδρα και βλέπω μια κοπέλα έξαλλη να φωνάζει και να βρίζει: «Αλήτη ζιγκολό». Τι είχε συμβεί; Ο Χατζηθεοδώρου, ως παίκτης του Ολυμπιακού, είχε ρίξει αγκωνιά στο αυτί στον Γιώργο Αφρουδάκη, που έπαιζε τότε στον Πανιώνιο. Αποτέλεσμα: Ρήξη τυμπάνου. Γι' αυτό φώναζε και τον έβριζε η κοπέλα του Αφρουδάκη. Οταν, λοιπόν, χτυπάει εν ψυχρώ τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, θα λυπηθεί κάποιον Αλέξανδρο Καψοκόλη κάποιας Γλυφάδας; Του τρέσαρε την μπουνιά και τον έστειλε στο νοσοκομείο. Με τον Νηρέα να τον στηρίζει ότι το χτύπημα ήταν τυχαίο και χωρίς σκοπιμότητα. Οσο τώρα για το «ζιγκολό», υπερβολές της στιγμής. Αλλωστε, όταν μίλαγε στο τηλέφωνο ο Χατζηθεοδώρου με τη Μοιραράκη, οι συμπαίκτες του στα αποδυτήρια τον άκουγαν να συζητάει για χαλιά.

Ερώτηση: Πήρε ο Αστέρας Τρίπολης 13.000 εισιτήρια του τελικού να τα κάνει τι;

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία. Ούτε απεργία. Είναι ανεργία. -Observer

Πηγή: Goal