Η αντιδικία ή κάποιο απωθημένο. Αλλωστε εκείνα τα χρόνια υπήρχε η δυνατότητα και το δικαίωμα της επιλογής.

Αν δεν σου γουστάριζε ο ένας εργοδότης, πήγαινες σε κάποιον άλλον. Πάμε τώρα στο προκείμενο. Γνωστό είναι το θέμα με την προφυλάκιση πατήρ και υιού Κουρή. Που έχει σαν αιτία τη μη απόδοση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών στο κανάλι Αλτερ. Με επιφανείς προσωπικότητες της δημοσιογραφίας, όπως ο Σταύρος Ψυχάρης και ο Νίκος Χατζηνικολάου, να εκφράζουν τη συμπαράστασή τους.

Δεν είναι όμως μόνο ο δημοσιογραφικός κόσμος. Είναι και ο πολιτικός. Με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο να καταθέτει σχετική ερώτηση. Η Πάτρα δεν βγάζει μόνο πρωθυπουργούς όπως τους τρεις Παπανδρέου. Βγάζει και εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες. Οπως τον Χρυσανθακόπουλο, γνωστό κι ως «φρουτάκια», όπως και τον Νικολόπουλο, πασίγνωστο από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του στη «Δίκη». Ενα πρωί λοιπόν ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ξύπνησε.

Πήρε το μπάνιο του, πέρασε ένα χέρι το μαλλί, ξυρίστηκε, έφαγε πρωινό και άρχισε να προβληματίζεται: Τι θα κάνω εγώ σήμερα για τον ελληνικό λαό που με περιέβαλε με την εμπιστοσύνη του και μ' έστειλε στη Βουλή για να υπερασπίζομαι τα συμφέροντά του; Μπροστά του υπήρχε πεδίον δόξης λαμπρόν: Η πώληση του ΟΠΑΠ. Η ανεργία. Η εγκληματικότητα. Η λαθρομετανάστευση, που ιδιαίτερα για την Πάτρα αποτέλεσε μάστιγα. Το παρεμπόριο. Η φορολογία στα ακίνητα. Τα εθνικά θέματα, τους Τουρκαλάδες να ειρωνεύονται ότι έτσι όπως το πάνε οι Ελληνες σε λίγο θα πουλήσουνε και τη θάλασσα της Μεσογείου.

Μείζον θέμα είναι και οι συνεχιζόμενες αδικίες εις βάρος της Παναχαϊκής από την «παράγκα» της ΕΠΟ που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ψηλά στην ατζέντα του Νικολόπουλου είναι επίσης τα προβλήματα στην Υγεία και στην Εκπαίδευση. Που τα επάρατα μνημόνια δεν έχουν αφήσει λίθον επί λίθου. Κάποια στιγμή σκέφτηκε ν ασχοληθεί με την υπόθεση της Μανωλάδας, αλλά έκρινε ότι δεν θα ήταν κομψό να μπει στα χωράφια γειτόνων συναδέλφων του.

Αίφνης, λοιπόν, ένα μικρό θαύμα συνετελέσθη στον εγκέφαλο του Νίκου Νικολόπουλου. Λες και εσχίσθη το παραπέτασμα του ουρανού και ξεχύθηκε άπλετον φως. Κάτι σαν επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Ο Νίκος Νικολόπουλος αναφώνησε «εύρηκα» σαν δεύτερος Αρχιμήδης. Κι άρχισε μετά μανίας να συντάσσει την ερώτηση: Οτι η συνεχιζόμενη προφυλάκιση πατέρα και υιού Κουρή «είναι άδικη, ανυπόστατη και αστήρικτη».

Ποιον ρωτάει όμως ο Νικολόπουλος; Τον υπουργό Δικαιοσύνης; Και με ποιο δικαίωμα; Είναι δυνατόν υπουργοί και βουλευτές να κρίνουνε αποφάσεις δικαστικών λειτουργών; Συνέταιρος να ήταν του Κουρή ο Νικολόπουλος, δεν θα έκανε έτσι. Ακόμα και μεροκάματο να έπαιρνε θα όφειλε να ήταν διακριτικός.

Και αν δηλαδή ο κάθε Νικολόπουλος κάνει ερώτηση για τον Κουρή φόρα παρτίδα σαν τους αβανταδόρους των παπατζήδων, σκέψου τι μπορεί να κάνει εν κρυπτώ και στη ζούλα. Κι υπάρχουν ακόμα κιρίζια που αναρωτιούνται γιατί ανεβαίνουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο δεν έχει για να γλιτώσει αυτή η χώρα. Κι ούτε βέβαια αυτός ο λαός θέλει λύπηση. Δεν αξίζει καλύτερης τύχης. Λαός που έχει εκλέξει οχτώ φορές βουλευτή τον Νικολόπουλο είναι άξιος της τύχης του. Αυτά.

Κοντά στον καλό κόσµο εδώ στην Ελλάδα καλοπερνάει και το υπηρετικό προσωπικό

Καβάλα πάνε στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε. Τη σήµερον ηµέρα βέβαια οι παλικαράδες δεν καβαλάνε άλογα. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να δείχνουν τη µεγαλοπρέπειά τους. Οπως και τον νεοπλουτισµό. Είτε πρόκειται για άντρες είτε για γυναίκες που παριστάνουν τις µαντάµ Σουσού του 21ου αιώνα. Η Φώφη Γεννηµατά δεν πήγε καβάλα στο άλογο στην εκκλησιά τις άγιες αυτές µέρες. Στη Σκύρο που είχε πάει για να ξεκουραστεί από την επίπονη και σκληρή εργασία στο ΠΑΣΟΚ είχε πάρει και τη Φιλιππινέζα µαζί της. Με την οποία Φιλιππινέζα παρακολούθησε και ακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου. Ετσι κάνουν άλλωστε όλες οι κυρίες του καλού κόσµου. Πάντα έχουν µαζί τους σε όλες τις εξόδους τους το υπηρετικό προσωπικό.

Ποιος θα τρέξει δηλαδή αν χρειαστεί κάτι; Να µην είµαστε άδικοι όµως. Κοντά στον καλό κόσµο εδώ στην Ελλάδα καλοπερνάει και το υπηρετικό προσωπικό. Αλβανοί, Φιλιππινέζες και λοιπές φυλές. Κοντά στα αφεντικά, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και τις διακοπές γνωρίζουν τα ελληνικά νησιά και τα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Ετσι ή αλλιώς η Μύκονος (φωτό) είναι τίγκα στους Αλβανούς. Οι Ελληνες άλλωστε στο θέµα της εργασίας είναι εκλεκτικοί και επιλεκτικοί. Δεν κάνουν όποια κι όποια δουλειά. Προτιµάνε να είναι άνεργοι. Ποια Ελληνίδα θα πήγαινε δηλαδή να κουβαλάει την τσάντα της Φώφης στον επιτάφιο; Η Φιλιππινέζα αντίθετα λέει και ευχαριστώ από πάνω.

Αν δεν είχε τσοντάρει ο Λιάνης, η Νέα Φιλαδέλφεια ίσως να ήταν ακόµα στη θέση της

ΔΕΚΑΕΤΙΑ έκλεισε η κατεδάφιση της Νέας Φιλαδέλφειας. Με τελευταίο µατς κόντρα στον ΠΑΟΚ για τα ηµιτελικά του Κυπέλλου. Την ΑΕΚ να χάνει 0-1, αλλά να πρόκειται για κανονική ΑΕΚ. Ρόστερ µε Ντέµη Νικολαΐδη, Μπορµπόκη, Κωστένογλου, Ζαγοράκη, Μαλαδένη, Τσιάρτα, Κασάπη, Κατσουράνη, Λάκη, Ιβιτς, Γεωργάτο, Καψή και βεβαίως βεβαίως τον Γεωργέα. Αυτήν την οµάδα είχε αφήσει φεύγοντας ο Μάκης Ψωµιάδης. Στο θέµα του γηπέδου όµως υπάρχει κάτι ιδιαίτερα σηµαντικό. Που είτε αγνοείται είτε έχει ξεχαστεί.

Δεν την γκρέµισε µόνος του τη Νέα Φιλαδέλφεια ο Γρανίτσας. Είχε βάλει το χέρι του και το κράτος. Ο Λιάνης δηλαδή ως υφυπουργός Αθλητισµού. Η άδεια κατεδάφισης κοστίζει. Και ειδικότερα όταν µιλάµε για ολόκληρο γήπεδο. Πού να τα έβρισκε τόσα πολλά λεφτά η Ερασιτεχνική ΑΕΚ; Οπως το κράτος λοιπόν µοίραζε τότε αβέρτα λεφτά για χτίσιµο, έτσι έδωσε και για γκρέµισµα. Εβαλε λοιπόν το χέρι ο Λιάνης στα ταµεία της ΓΓΑ, έκανε πάσα στον Γρανίτσα τα εκατοµµύρια δραχµές για την άδεια κατεδάφισης. Αν δεν είχε τσοντάρει ο Λιάνης, δηλαδή, η Νέα Φιλαδέλφεια ίσως να ήταν ακόµα στη θέση της.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Βενιζέλος γιατί δεν ζητάει δάνειο για το ΠΑΣΟΚ από το ΔΝΤ;

Πηγή: Goal