Ας αφήσουμε όμως για λίγο τα πεζά και τα τετριμμένα ποδοσφαιρικά θέματα. Κι ας πάμε στα σοβαρά. Στη γειτονική Τουρκία που γίνεται της πουτάνας το μαγκάλι. Για να επαληθευτεί στο ακέραιον η προφητεία του γέροντα Παΐσιου και όχι του Παστίτσιου: «Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε τρία τέσσερα κομμάτια. Ηδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη. Οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Πίστη και ελπίδα στον Θεό να υπάρχει. Η Κύπρος θα απελευθερωθεί και η Τουρκία θα διαμελισθεί».

Ιδού λοιπόν πώς βγαίνει αληθινός ο γέροντας Παΐσιος. Εμφύλιος σπαραγμός στην Τουρκία. Ποτάμι τρέχει το αίμα στην πλατεία Ταξίμ. Βγήκανε οι μουσταφάδες στους δρόμους και γίνεται κόλαση. Κι όχι μόνο στην Ιστανμπούλ. Και στην Αγκυρα. Σε όλη την Τουρκία. Ετσι πάει. Η φτώχεια, η εξαθλίωση και η καταπίεση φέρουνε εξεγέρσεις. Ενα καζάνι που βράζει κι έχει από πάνω καπάκι, κάποια στιγμή θα σκάσει και θα εκραγεί.

Ετσι και οι κοινωνίες. Αλλο αν αυτές οι εξεγέρσεις είναι χωρίς καθοδήγηση και στόχο και δεν έχουνε κανένα αποτέλεσμα. Οπως με τους Αιγύπτιους στην πλατεία Ταχρίρ. Ετσι και οι Τούρκοι. Βγήκανε στους δρόμους. Και με μία αστυνομία μάλιστα απέναντί τους που σπάει τα κεφάλια λες και είναι αυγά για ομελέτα.

Οι Ελληνες τι κάνουνε; Πεινάνε. Οχι όλοι, αλλά αρκετοί. Τρεις φορές τους έχουνε κόψει τις συντάξεις. Δουλειά δεν έχουνε, φάρμακα το ΙΚΑ δεν δίνει, η εφορία τους έχει αφαλοκόψει κι αντί να φάνε τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη, ψηφίζουνε Χρυσή Αυγή και κυνηγάνε με μαχαίρια και ρόπαλα τους μετανάστες. Αυτός είναι ο πολιτισμός των Ελλήνων σε σχέση με τους Τουρκαλάδες που είναι σε ζωώδη κατάσταση.

Ας επιστρέψουμε όμως στο ποδόσφαιρο. Και να κλείσουμε μια καλή το θέμα της επίσκεψης του Ευάγγελου Μαρινάκη στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του τελικού. Οντως δεν επρόκειτο για ντου. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν να στείλει ευχετήριες κάρτες εν όψει του Πάσχα. Και στους διαιτητές. Ο αρμόδιος υπάλληλος όμως ξέχασε να τους συμπεριλάβει.

Ο πρόεδρος λοιπόν πάνω απ' όλα είναι ευγενής και πήγε στα αποδυτήρια για να τους ευχηθεί αυτοπροσώπως καλό Πάσχα. Εστω και εκ των υστέρων. Και αυτό ήταν όλο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Οσο τώρα για το σεντόνι του ΠΑΟΚ, έχουμε και λέμε: Στα προκριματικά θα παίξει με μία από τις Λιόν, Ζενίτ, Φενέρ, Αϊντχόφεν και Μέταλιστ. Τι πιθανότητες έχει να περάσει και χωρίς κόσμο μάλιστα στο εντός έδρας ματς στην Τούμπα; Επειδή πρόκειται για μπάλα, που έντεκα αυτοί, έντεκα εμείς, κι όλα γίνονται, ας πούμε ότι πέρασε. Μετά έχει στα πλέι οφ Αρσεναλ, Μίλαν, Σάλκε, συν δύο από τις προηγούμενες. Και πάλι το ματς της Τούμπας χωρίς κόσμο!

Ποιος βάζει στοίχημα λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ θα ξαναπεράσει και θα κουνήσει το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ; Σοβαροί να είμαστε. Ν' αδυνατίσει ο Βενιζέλος γίνεται. Να μη βγει ο Αδωνις για μια βδομάδα στην τηλεόραση μπορεί να γίνει. Να πει αλήθεια ο Σαμαράς γίνεται. Να κουνήσει το σεντόνι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ πιο δύσκολο. Αυτά.

Ο Δημητρίου γίνεται αντιπαθής στις ομάδες επειδή δεν κάνει τον παραμικρό συμβιβασμό

ΑΓΩΓΗ στον Δημητρίου της ΕΠΟ θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός. Ο Αλαφούζος δηλαδή. Επειδή όπως λένε συμπεριφερόταν απρεπώς κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Τώρα, λοιπόν, που τελείωσε αυτή η ιστορία της αδειοδότησης, να το πούμε. Ποιος έβαλε τον Δημητρίου στην ΕΠΟ; Γνωστό στην πιάτσα. Πασίγνωστο. Ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης επί Γκαγκάτση. Ο Δημητρίου είναι γιος της γυναίκας του Μίστερ Μάνου. Της πρώην, της νυν, αδιευκρίνιστο, αλλά δεν έχει σημασία. Αν όμως λειτουργήσουμε συνωμοσιολογικά ο άνθρωπος βρέθηκε στην ΕΠΟ και σ' αυτήν τη θέση μέσω ενός Παναθηναϊκού.

Κι όχι για δύο ή για τρία χρόνια. Σε διάρκεια ο Μαυροκουκουλάκης ήταν στον Παναθηναϊκό περισσότερα χρόνια απ' ό,τι ο Λούβαρης στον Ολυμπιακό. Αν λοιπόν τον Δημητρίου τον έχει βάλει στην ΕΠΟ ο Λούβαρης, τι θα έκανε ο Αλαφούζος; Επανάσταση. Κι όταν δηλαδή δεν βγάζει κάποιος την απόφαση που θέλεις, του κάνεις αγωγή; Και για να τελειώνουμε. Ολοι ξέρουνε ότι ο Δημητρίου στη δουλειά του είναι έντιμος. Το κακό είναι ότι δεν λειτουργεί «ποδοσφαιρικά». Βλέπει τα χαρτιά σαν λογιστής. Κι εκεί είναι που γίνεται αντιπαθής στις ομάδες. Επειδή δεν κάνει τον παραμικρό συμβιβασμό.

Ποιοι είναι αυτοί που θα δημιουργήσουν τη νέα Ελλάδα;

ΜΕΓΑΛΑ λόγια, μεγάλου ανδρός: «Στόχος μας η δημιουργία μιας νέας χώρας». Τάδε έφη Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Και εις τον μακρινόν Καναδά, μάλιστα, όπου είχε κληθεί με την ιδιότητα του προέδρου της Βουλής. Ετσι πάει. Το κάθε επάγγελμα έχει και τα τυχερά του. Δεν κάνουν δωρεάν ταξίδια μόνο οι συνοδοί πολυτελείας. Οι αποκαλούμενες και βίζιτες δηλαδή όπως η Τζούλια (φωτό). Κάνουν και οι πολιτικοί. Αφορμής δοθείσης, λοιπόν, είπε και ο Βαγγέλης τη μεγάλη κουβέντα για τη δημιουργία της νέας χώρας. Κάτι σαν την επανίδρυση του κράτους, που ευαγγελιζόταν ο Κώστας Καραμανλής. Μια ταπεινή όμως ερώτηση και μόνο: Ποιοι θα δημιουργήσουν αυτή τη νέα χώρα; Η Ολγα Κεφαλογιάννη στον Τουρισμό; Ο Αιμίλιος Λιάτσος στην ΕΡΤ;

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, που στηρίζει με την ψήφο του το τεράστιο έργο της κυβερνήσεως; Σε ποιες πλάτες έχει πέσει το βαρύ αυτό φορτίο; Στου Πάνου Παναγιωτόπουλου, που περπατάει με τα τακούνια και το κεφάλι ψηλά για να μη δείχνει κοντός; Ποιοι είναι αυτοί τέλος πάντων που θα δημιουργήσουν τη νέα Ελλάδα; Ο σύζυγος της Μανωλίδου και ο γιος του Πλεύρη; Καλά ξηγιούνται όμως. Αφού βρίσκουνε κορόιδα, πολύ καλά κάνουνε. Ολοι αυτοί δεν έχουνε κάτσει στο σβέρκο των Ελλήνων διά των όπλων. Δημοκρατία αποκαλείται το πολίτευμά μας. Ο λαός τους εκλέγει και τους εμπιστεύεται. Κι ύστερα πολύ καλά τους κάνουνε που τους έχουνε αλλάξει τον αδόξαστο. Οσο το γαϊδούρι δεν τσινάει, πάει να πει ότι αντέχει κι άλλο.

Ο Μελισσανίδης είναι ένας μύθος. Και είμαστε έτοιμοι να τον ζήσουμε.
-Τάσος Τσουμάγκας

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ποιον σύνδεσμο φιλάθλων σε ντου της αστυνομίας, εκτός από τα καθιερωμένα φούντα, μολότοφ και λοιπά, προκύπτει και θέμα συμμετοχής σε ληστείες;

Πηγή: Goal