Αυτά έχει όμως η Δημοκρατία. Το καλύτερο δήθεν πολίτευμα. Ψηφίζει ο λακαμάς ο λαός για βουλευτή τον Γεωργιάδη και για πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Κι ο Σαμαράς στη συνέχεια κάνει υπουργό των Αδωνη. Βάλ' τα εσύ μετά, μαλάκα, με την κάλπη. Με τον εν λόγω Γεωργιάδη να δίνει το ένα σόου μετά το άλλο. Σε επιστήμη την έχει αναγάγει την τηλεόραση.

Τις προάλλες είχανε μαζευτεί κάποιοι άνεργοι κάτω από το γραφείο του. Θα άφηνε ο Αδωνις την ευκαιρία να πάει χαμένη; Κατεβαίνει κάτω και τους λέει λάιβ «ανεβείτε επάνω». Κι αυτά τα κορόιδα ανεβήκανε. Δεχτήκανε να κάνουνε τους κομπάρσους.

Και αυθημερόν τα κανάλια πλακωθήκανε στο λιβάνισμα: «Κατέβηκε στο πεζοδρόμιο ο Αδωνις και φώναξε τους απεργούς στο γραφείο του». «Ξάφνιασε τους απεργούς ο Γεωργιάδης». Επί της ουσίας βέβαια όλο αυτό το καραγκιοζιλίκι προσδιορίζεται σε τέσσερις και μόνο λέξεις: «Σε δουλειά να βρισκόμαστε». Μίλησε ένα τέταρτο με τους απεργούς ο Αδωνις, τους διαβεβαίωσε ότι όλα τα αιτήματά τους θα εξεταστούν και θα καταβληθεί η κάθε δυνατή προσπάθεια, κι ύστερα πήρε τηλέφωνο την Ευγενία: «Μπουμπούκα, έχεις τον πιο ωραίο και τον πιο έξυπνο άντρα. Αν ήξερα πόσο εύκολη δουλειά είναι να κάνεις τον υπουργό και να δουλεύεις τα κορόιδα, δεν θα το είχα ανοίξει το ρημάδι το βιβλιοπωλείο. Να ξελαρυγγιάζομαι μπας και πουλήσω καμιά εγκυκλοπαίδεια».

Αν για κάποιους όμως η πολιτική είναι εύκολη, για κάποιους άλλους είναι Γολγοθάς. Οπως για τη Φώφη Γεννηματά. Που από την πρώτη μέρα που έγινε υφυπουργός στις Ενοπλες Δυνάμεις δέχεται «πισώπλατες μαχαιριές στο στήθος» όπως είχε γραφτεί κάποτε στην «Αθλητική Ηχώ».

Επειδή είναι γυναίκα. Μοιραία λοιπόν η Φώφη ξέσπασε και ύψωσε τη φωνή της: «Ο καθένας από εμάς πρέπει να έχει δικαίωμα στην ευκαιρία. Πρέπει να έχουμε ισότιμη πρόσβαση στις ευκαιρίες». Ούτε η Μάρθα Βούρτση δεν έκανε έτσι όταν έπαιζε στο «Ταπεινή και καταφρονεμένη». Δικαίωμα στην ευκαιρία σαν υπουργός θέλει η Φώφη. Λες και μέχρι τώρα είναι αδικημένη.

Σαν κόρη του μπαμπά της διορίστηκε στην Εθνική Τράπεζα το 1986. Προ ΑΣΕΠ. Οταν η αλλαγή και ο σοσιαλισμός ήταν στο φόρτε τους. Εχοντας το όνομα του μπαμπά της το 2000 βγήκε βουλευτίνα. Το 2002 πρόεδρος στη Νομαρχία Αθηνών-Πειραιώς. Και ψηφίστηκε μάλιστα στη Βουλή ειδική διάταξη για να μπορεί να παίρνει δύο μισθούς. Και από την τράπεζα και από τη Νομαρχία. Εχοντας επίσης το όνομα του πατέρα της έγινε υφυπουργός στο Εσωτερικών. Στο Παιδείας. Στο Υγείας. Και τώρα στο Ενόπλων Δυνάμεων. Σαν γνήσιο κορίτσι της αλλαγής και του κομματικού σωλήνα, στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει ούτε ένα ένσημο. Ούτε ένα.

Παρά ταύτα διαμαρτύρεται και φωνάζει ότι έχει δικαίωμα στην ευκαιρία. Τι άλλο θέλει δηλαδή; Να γίνει πρωθυπουργός; Και με ποια προσόντα; Σε τι υστερούν δηλαδή από τη Φώφη τα άλλα έξι εκατομμύρια Ελλήνων γυναικών; Ποιο είναι το Νο2 προσόν της, μετά το «Γεώργιος» που γράφει η ταυτότητά της στο όνομα του πατρός; Και δεν ντρέπεται να μιλάει για ευκαιρίες. Οπως ακριβώς λοιπόν το έχει διατυπώσει ο παμμέγιστος Μπάμπης Μπακάλης: «Την κατέχεις βλέπω φίνα την εγκυκλοπαίδεια. Μπράβο θάρρος, μπράβο θράσος, μπράβο σου αναίδεια». Αυτά.

Μετά τον Φάλκενμπεργκ ήρθε και η ξεφτίλα με τον Γιούρκα 

Ο Σωτήρης Κυργιάκος όταν τον ρωτάγανε οι δημοσιογράφοι αν γίνεται κάτι με τον Παναθηναϊκό, το έριχνε στην πλάκα: «Τι να γίνει; Να αγοράσω την ομάδα»; Γιατί λεφτά για να πληρώσουνε δεν έχουνε. Κι επειδή ακριβώς λεφτά δεν έχουνε, ψάχνουνε ακόμα να βρούνε σέντερ μπακ. Υπήρχε όμως η σχετική δήλωση του Αναστασίου: «Σε κάθε περίπτωση έχουμε σαν εναλλακτική λύση τον Σεϊταρίδη. Είναι ένας καλός και έμπειρος ποδοσφαιριστής, που μπορεί πέρα από δεξί μπακ να παίξει και στο κέντρο της άμυνας». Και ο Γιούρκας (φωτό) που είναι σοβαρός του το έλεγε του Νταμπίζα: «Πες στον δικό σου να μη μιλάει πολύ. Ούτε έχω κλείσει ακόμα με τον Παναθηναϊκό ούτε το βλέπω τόσο εύκολο να κλείνω». Και πώς να έκλεινε δηλαδή με τα εκατό, άντε να βάλουμε άλλα είκοσι χιλιάρικα; Ούτε για βενζίνα για τη Φεράρι δεν φτάνουνε. Πράγματι. Τόσο τραγική είναι η κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Δεν είχανε για προκαταβολή και χάσανε αυτόν τον Φάλκενμπεργκ. Και χρεωθήκανε και το κόστος των εισιτηρίων αλέ ρε τουρ στην Αθήνα. Και καπάκι έρχεται αυτή η ξεφτίλα με τον Γιούρκα. Γιατί περί ξεφτίλας πρόκειται. Να τον θεωρεί ο προπονητής παίκτη της ομάδας, βασικό στυλοβάτη της άμυνας και ο Σεϊταρίδης τελικά να μένει στην Αθήνα και να μην μπαίνει στο αεροπλάνο μαζί με την αποστολή για την προετοιμασία. Και ποια αποστολή; Για παιδομάζωμα από την Παιανία πρόκειται. Δυο τρεις είναι οι κανονικοί ποδοσφαιριστές. Μέχρι κι αυτό, λοιπόν, μπορεί να δούμε. Τον Παναθηναϊκό να είναι χειρότερος από πέρυσι.

«Μπουμπούκα, έχεις τον πιο ωραίο και τον πιο έξυπνο άντρα. Αν ήξερα πόσο εύκολη δουλειά είναι να κάνεις τον υπουργό και να δουλεύεις τα κορόιδα, δεν θα το είχα ανοίξει το ρημάδι το βιβλιοπωλείο. Να ξελαρυγγιάζομαι μπας και πουλήσω καμιά εγκυκλοπαίδεια»

Τον έφαγε στη στροφή τον Τσίπρα 

ΝΑ μην είμαστε όμως άδικοι. Ή υπερβολικοί. Η κυβέρνηση με τον Αθλητισμό ασχολείται. Αυτός ο Ανδριανός, που παριστάνει τον υφυπουργό Αθλητισμού, δήλωσε σχετικά με την Εθνική Κ-20: «Θερμά συγχαρητήρια (σ.σ. όχι ψυχρά, ζεστά είναι τα συγχαρητήρια) στους παίκτες και τους προπονητές της εθνικής μας ομάδας για τη μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εύχομαι ολόψυχα, όπως όλοι οι Ελληνες, καλή συνέχεια». Ιδού το μεγαλείο της πρωτοτυπίας. Και να έχει ο Θεός καλά τον φοβερό και τρομερό Αργύρη Κοκκινάκη να κάτσει άλλα τριάντα χρόνια στη ΓΓΑ να διανέμει τις δηλώσεις των υπουργών. Ακόμα μεγαλύτερη μαγκιά ο Σαμαράς. Τον έφαγε στη στροφή τον Τσίπρα. Μία χόρτα τον έκανε. Πρόλαβε και δέχτηκε χθες το μεσημέρι στο Μαξίμου τον Αντετοκούνμπο. Για να δώσει ισχυρή απάντηση σε όσους τον αποκαλούν ακροδεξιό. Και μην ψάχνει να βρει κανείς τι δουλειά μπορεί να έχει ένας πρωθυπουργός μ' ένα παιδάκι που μπήκε στα ντραφτ του NBA, είτε έχει άσπρο είτε έχει μαύρο χρώμα. Αυτή είναι η δουλειά των πολιτικών στην Ελλάδα. Είτε πρόκειται για πρωθυπουργούς είτε για υπουργούς είτε για βουλευτές. Να σαλιαρίζουνε. Κι αν δεν ήταν καλός μπασκετμπολίστας ο Αντετοκούνμπο, σιγά που θα είχε γίνει Ελληνας. Νιγηριανός θα ήταν ακόμα και αντί για χειραψίες με τον πρωθυπουργό θα έτρωγε κλωτσιές από τη Χρυσή Αυγή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Επιμένει ακόμα ο Αλαφούζος στη δήλωσή του ότι με 150.000 συμβόλαιο βρίσκεις καλό Ευρωπαίο διεθνή ποδοσφαιριστή;

Η καριέρα του Γ. Ανδριανού σαν υπουργού προβλέπεται τόσο λαμπρή, ουσιαστική και αποτελεσματική όσο αυτή του δημοσιογράφου
- Observer

Πηγή: Goal