Μπορείς να πεις για τους δημοσιογράφους που γράφανε κουραφέξαλα: Για τεράστιο τζίρο εκατομμυρίων ευρώ. Για ανθρώπους που πέφτανε από τα μπαλκόνια. Για απειλές και εκβιασμούς.

Τρίχες κατσαρές αποδείχθηκαν όλα αυτά ύστερα από ενάμιση χρόνο. Τζάμπα γράφανε οι κοριοί της ΕΥΠ. Τζάμπα έτρεχε ο ανακριτής να δέσει την υπόθεση. Τζάμπα τρέχανε οι πολισμάνοι να κάνουνε τριάντα τόσες συλλήψεις. Τζάμπα και βερεσέ είχε τσουβαλιάσει τους ανθρώπους ο ανακριτής. Τζάμπα και βερεσέ τους είχανε προφυλακίσει. Τζάμπα τους είχανε κατασχέσει τα αυτοκίνητα. Κανονικά το ελληνικό κράτος οφείλει να τους ζητήσει συγγνώμη. Και να τους καταβάλει και τη σχετική αποζημίωση. Ολοι σχεδόν αθώοι και απαξάπαντες ελεύθεροι. Και οι τρεις καταδικασθέντες. Ετσι έκρινε το δικαστήριο.

Την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι δικαστές κρίνουν ότι ο Κώστας Σακκάς πρέπει να παραμένει για τριάντα και πλέον μήνες προφυλακισμένος. Το Σύνταγμα λέει ότι το ανώτατο όριο προφυλάκισης είναι 18 μήνες. Κι απαγορεύει τις διαδοχικές προφυλακίσεις. Παρά ταύτα ο Ποινικός Κώδικας επιτρέπει την επιβολή δεύτερης δωδεκάμηνης προφυλάκισης για συναφείς πράξεις. Ετσι ο Σακκάς βρίσκεται στη φυλακή από τις 4 Δεκεμβρίου του 2010 χωρίς να έχει δικαστεί. Εχει ξεπεράσει δηλαδή του 31 μήνες και πάει για τους 32.

Θυμίζουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα. Ούτε στο Γκουαντάναμο είναι φυλακισμένος αυτός ο Σακκάς ούτε σε καμιά τριτοκοσμική χώρα, όπως η Νιγηρία ή το Ιράκ. Τον Σακκά που δηλώνει αναρχικός τον βαρύνουν δύο κατηγορίες. Η μία για συμμετοχή σε ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση και η άλλη για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Με το που συμπληρώθηκαν οι 30 μήνες ο Σακκάς άρχισε απεργία πείνας. Υστερα από τριάντα μέρες και πλέον απεργίας πείνας νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με τη ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο. Δεν έχει άλλο όπλο για να αντισταθεί. Για να αντιδράσει. Ούτε στα VIP κελιά του Κορυδαλλού βρισκόταν σαν κρατούμενος ούτε σε καμιά επαρχιακή φυλακή με τα σέα του και τα μέα του. Τα κινητά δηλαδή για να περνάει την ώρα και ηρωίνη ή μαυράκι ανάλογα με τα γούστα του. Ποιος ν' ασχοληθεί όμως με τον Σακκά. Οι σύντροφοί του. Κι όσοι βάζουνε υπογραφές για την αποφυλάκισή του. Αντε και κάποια κόμματα για να πάρουνε ψήφους.

Η Νέα Δημοκρατία αντίθετα ξεκαθαρίζει τη θέση της και κατηγορεί αυτούς που στηρίζουν αναρχικούς και τρομοκράτες. Ετσι πάει. Αναρχικός σημαίνει ένοχος. Οπως έγραψε κάποιος ότι αύριο μπορεί να συνιστά αδίκημα το να είσαι αριστερός ή αριστερόχειρας. Συμπέρασμα: Χίλιες φορές καλύτερα να είσαι τοκογλύφος. Και με απόφαση του δικαστηρίου μάλιστα. Αφού ούτε εγκληματική οργάνωση είχε συσταθεί ούτε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος υπήρξε, οι τρεις που καταδικάστηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η έφεσή τους είχε ανασταλτικό χαρακτήρα κι εδώ που τα λέμε ο Καραμπέρης μόνος του ήτανε. Με ποιον να κάνει συμμορία; Με τον εαυτό του; Και ο πρόεδρος του δικαστηρίου είναι ο ίδιος που έριξε τα ισόβια στον Παπαγεωργόπουλο. Κοπάνισε δηλαδή τον δήμαρχο και λυπήθηκε τον Καραμπέρη. Αν είσαι λοιπόν τοκογλύφος το βρίσκεις το δίκιο σου. Αν όμως δηλώνεις αναρχικός και πέσεις στην αποχή της αντιτρομοκρατικής όχι τριάντα, τριακόσιους μήνες θα είσαι προφυλακισμένος. Μέχρι να βρεθούνε στοιχεία για να γίνει η δίκη. Αυτά.

Ογδοη ομάδα σε έξι χρόνια για τον Καστίγιο!

ΔΕΝ είναι όμως μόνο ο Τζόρβας που βρήκε ομάδα. Είναι κι ο Καστίγιο, που ανήκει βέβαια σε άλλη κατηγορία. Τη φανέλα της Ραγιο Βαγεκάνο θα φοράει από τούδε και στο εξής, έναντι τετρακοσίων χιλιάδων. Αυτή είναι η όγδοη ομάδα του Νέρι στα έξι χρόνια που έχει φύγει από τον Ολυμπιακό. Και θυμήθηκα τον Γιώργαρο τον Μύρτσο. Αυτός σαν ποδοσφαιριστής ήταν μια κατηγορία μόνος του. Οσα χρόνια έπαιξε ποδόσφαιρο σε μια ομάδα μόνο στέριωσε. Δύο σεζόν στην Παναχαϊκή. Μετά την Παναχαϊκή ολόκληρη χρονιά δεν έβγαλε πουθενά. Οπότε ο Αρης ο Λουκόπουλος σε κάποια κρίση αυτογνωσίας και αυτοκριτικής άρχισε να αναρωτιέται: «Ρε μπας και η δικιά μου η ομάδα, η Παναχαϊκή, είναι καφενείο;». Ιδού, λοιπόν, που προκύπτει και το ανάλογο ερώτημα σχετικά με τον Καστίγιο. Πώς γίνεται από τον Ολυμπιακό και μετά, σε όσες ομάδες να πηγαίνει, να φεύγει κακήν κακώς. Πουθενά δεν στέριωσε. Ούτε στην Ουκρανία ούτε στην Αγγλία ούτε στο Μεξικό. Στον Αρη έπαιξε ένα φεγγάρι δεν είχανε να τον πληρώσουνε. Πώς γίνεται λοιπόν να μην τον αντέχουνε πουθενά και να τον αντέχανε τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό; Μήπως τελικά η μοναδική ομάδα στον κόσμο που μπορούσε να παίξει μπάλα ο Καστίγιο ήταν ο Ολυμπιακός; Δεν θα πω ότι ο Ολυμπιακός, τα εφτά χρόνια που έπαιξε μπάλα ο Καστίγιο, ήτανε καφενείο. Σίγουρα όμως και στα ώπα-ώπα τον είχανε και του κάνανε όλα τα γούστα. Και διαμορφώσανε τον συγκεκριμένο χαρακτήρα-Καστίγιο που δεν μπορεί να στεριώσει πουθενά.

Θυμίζουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα. Ούτε στο Γκουαντάναμο είναι φυλακισμένος αυτός ο Σακκάς ούτε σε καμιά τριτοκοσμική χώρα, όπως η Νιγηρία ή το Ιράκ

Η «βόμβα» αφορά τον Τζόρβα, όχι τον Απόλλωνα

Η μεγάλη δικαίωση του Κώστα Κατσουράνη. Οταν έλεγε και φώναζε στον Παναθηναϊκό ότι ο καλύτερος γκολκίπερ είναι ο Καρνέζης. Ετσι είχε ξεκινήσει η κόντρα με τον Τζόρβα, που ήταν τότε βασικός και στον Παναθηναϊκό και στην εθνική ομάδα. Και για τον Καρνέζη λέγαμε ότι τον έχει μαζί του στο δωμάτιο ο Κατσουράνης για να του αγοράζει τσιγάρα. Κι ήρθε λοιπόν το πράμα κι ο Καρνέζης είναι βασικός κι αναντικατάστατος σε Παναθηναϊκό και Εθνική και ο Τζόρβας γύρισε τα πίσω μπρος από την Ιταλία, στα πάτρια εδάφη. «Βόμβα του Απόλλωνα με Τζόρβα» λένε τα ρεπορτάζ τη Δευτέρα το βράδυ που έσκασε η είδηση. Λάθος. Η βόμβα κατά την ταπεινότητά μου αφορά τον Τζόρβα. Οχι τον Απόλλωνα. Ο Τζόρβας έκανε την τεράστια έκπληξη. Ο Τζόρβας έκανε την τεράστια επιτυχία να βρει ομάδα της Super League. Κι ύστερα λένε ότι αυτός ο τιράντας ο Βελλής ξέρει ποδόσφαιρο. Οτι έχει διαρκείας στη Μίλαν κι ότι τον χειμώνα μεσοβδόμαδα καβαλάει το αεροπλάνο για να βλέπει παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Στράφι πάνε όμως τα έξοδα για εισιτήρια και ξενοδοχεία! Μυρουδιά δεν έχει από μπάλα.. Και να πάρει τον Τζόρβα βέβαια δικαίωμά του είναι. Αυτός πληρώνει. Τερματοφύλακα για τον Απόλλωνα θα πάρει;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αντε και έλεγε το «ναι» ο Καραγκούνης, με τι λεφτά θα τον πλήρωνε ο Παναθηναϊκός;

Κι όμως, αντί να παρακαλάει ο Τζόρβας τον Βελλή, παρακάλαγε ο Βελλής τον Τζόρβα.
-Observer

Πηγή: Goal