Ο Διαμαντής είναι από τους αποκαλούμενους «εξαμηνίτες». Κάθε χρόνο δηλαδή, την τελευταία δεκαετία, στη Μύκονο από παρέλαση σε παρέλαση: Από Μάρτη μέχρι Οκτώβρη. Στα καλά τα χρόνια έτρωγε, έπινε κι έριχνε καμιά βουτιά μαζί με την παρέα από τις δώδεκα το μεσημέρι μέχρι τις δώδεκα το βράδυ. Κάθε μέρα. Κι αν του λέγανε «μη βουτάς με γεμάτο το στομάχι», την είχε (και την έχει) έτοιμη την απάντηση: «Αυτός που πεθαίνει στη θάλασσα, θα πέθαινε το ίδιο βράδυ στον ύπνο του. Δεν αλλάζει τίποτα. Μου το έχει πει γιατρός».

Στα 60+ ο Διαμαντής, εισοδηματίας εκ Θεσσαλονίκης, πάντα με το χαμόγελο, πάντα στα γούστα, έχει κάπου συμμαζευτεί. Χωρίς τσιγάρο κι από ποτό δύο-τρία καραφάκια ούζο. Για ζέσταμα. Και κάθε μέρα στον Ορνό. Εκεί, λοιπόν, που ήταν αραχτός και πάντα ξυπόλητος, για να έχουνε επαφή οι πατούσες με την άμμο, και διάβαζε το βιβλίο του, σκάει μύτη ένας «συνάδελφος». Με σπίτι στη Μύκονο, συνταξιούχος πλέον. Τον μπανίζει ο Διαμαντής, τον χαιρετάει κι ακολουθεί ο εξής διάλογος:

- Καλώς τονε. Καλώς ήρθες.

- Καλώς σας βρήκα.

- Τι κάνεις;

- Τίποτα;

- .....

Μη νομίζεις, είναι εύκολο. Πρέπει να ξέρεις για να μπορείς να το κάνεις σωστά.

Ερώτηση: Είναι ποτέ δυνατόν αυτός ο διάλογος να γίνει μεταξύ Εγγλέζων; Μεταξύ Ολλανδών; Σοβαροί να είμαστε.

Ιδού, λοιπόν, σουρεαλισμός που λέγαμε. Οχι μόνο εύκολο δεν είναι το «τίποτα», αλλά πρέπει να ξέρεις για να το κάνεις σωστά. Ο Ελληνας δεν καταλαβαίνει Χριστό. Κατευθείαν απόγονος του Αριστοφάνη. Ολοι σχεδόν ζορίζονται, άλλοι δεν έχουνε να τη βγάλουνε, άλλοι δεν έχουνε να φάνε, το χιούμορ όμως χιούμορ. Οπως στην Κατοχή. Ετσι και τώρα ύστερα από 70 χρόνια Οικονομική Γερμανική Κατοχή, ο Ελληνας θα τη πει τη μαλακία του. Οπως, άλλωστε, την είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Κατά τα άλλα, παντού τα πάντα. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, το Ντιτρόιτ υπέβαλε αίτηση πτώχευσης «με σκοπό την προστασία από τους δανειστές και τα συνδικάτα». Με το δημόσιο χρέος να φτάνει τα 19 δισ. ευρώ. Δεν είναι, λοιπόν, μόνο ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου που χρωστάει στους ποδοσφαιριστές και τους πάει από διακανονισμό σε διακανονισμό.

Δεν είναι μόνο ο Αρης χθες του Σκόρδα και σήμερα του Ηλιάδη που μπήκε στο άρθρο 99 για να φεσώσει αυτούς που χρωστάει και με άδεια του νόμου. Δεν είναι μόνο η ΑΕΚ που έριξε το κανόνι. Ρίχνει κανόνι η 18η μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής, με πληθυσμό 700.000 κατοίκων. Γυρίζει τη δουλειά στο «δεν πληρώνω» κι όσοι έχουν λαμβάνειν αρχίζουν να τα γράφουνε στο χιόνι.

Οταν, λοιπόν, αρχίζουνε να κλατάρουνε τα «Στέιτς» στην Αμερική, που έχουν το ελεύθερο να κόβουνε οι μηχανές αβέρτα δολάρια, θα γλίτωνε η φουκαριάρα η Ελλαδίτσα; Και λίγα είναι τα τρακόσα δισ. που χρωστάει. Και τα οποία, βέβαια, δεν πρόκειται να πληρωθούνε ποτέ. Αυτά. 

Δύο μήνους μέσα στην γκρίνια και την ταλαιπωρία

ΔΥΟ μήνους, όπως λένε οι Ελληνοαμερικάνοι στην Αστόρια, φάγανε με τις περίφημες αδειοδοτήσεις. Δύο φορές πήγε ο Αλαφούζος στη Γενεύη για να πιει καφέ με τον Τραβερσό. Αυτοπροσώπως πήγε και στην ΕΠΟ για να εξηγήσει στο face to face την πληρότητα του φακέλου. Και στη συνέχεια πήγανε αυθόρμητα οι αγανακτισμένοι πράσινοι οπαδοί. Ο φουκαράς ο Χρηστοβασίλης (φωτό) έφτασε μέχρι το CAS κι έφαγε γερό ψείρισμα από τους δικηγόρους. Δύο μήνους, λοιπόν, μέσα στην γκρίνια και την ταλαιπωρία. Να παίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα πλέι οφ χωρίς να ξέρει αν τελικά θα πάρει άδεια. Να συνεδριάζει η Πρωτοβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ και να λέει σε Γιάννινα - Παναθηναϊκό άδεια γιοκ. Να μην ξεχνάμε και το μπαράζ Παναθηναϊκού - Σκόντα στη Νέα Σμύρνη. Εκεί που αναδείχθηκε η τεράστια προπονητική μορφή που ακούει στο όνομα Γιάννης Βονόρτας. Κι εκεί που ο Δημητρίου είναι έτοιμος για το εκτελεστικό απόσπασμα, έρχεται η Δευτεροβάθμια Επιτροπή και δίνει τις άδειες. Τρεις μέρες, όμως, κράτησε το θαύμα. Κάνει ντου η ΟΥΕΦΑ, φεύγουνε οι ινσπέκτορ για τη Γενεύη με τους φακέλους παραμάσχαλα κι έρχεται το μπουγιουρντί: ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός οριστικά και αμετάκλητα εκτός Ευρώπης. Η άδεια της ΕΠΟ ισχύει μόνο για την Ελλάδα. Για να πάει ο Παναθηναϊκός στα Γιάννενα και αν κατέβει ο ΠΑΣ στην Αθήνα. Τα σύνορα δεν τα περνάνε. Και ποιο ήτανε το αποτέλεσμα όλης αυτής της μανούρας: να παίξει η Σκόντα και να χάσει από τη Λίνφιλντ μέσα στην Ξάνθη 0-1.

«Αυτός που πεθαίνει στη θάλασσα, θα πέθαινε το ίδιο βράδυ στον ύπνο του. Δεν αλλάζει τίποτα. Μου το έχει πει γιατρός»

Ηρθε για να μας πει το αυτονόητο

ΕΦΥΓΕ αυτός ο Σόιμπλε και απελευθερώθηκε η Αθήνα. Υπό κατοχή ήτανε η πόλη. Οχι μόνο είχανε κλείσει τους δρόμους και δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει κανένας, αλλά είχανε απαγορεύσει και τις πτήσεις πάνω από την πόλη. Κάθε είδους αεροσκάφους και ελικοπτέρου. Οχι μόνο πάνω από την Αθήνα, αλλά σε ολόκληρο τον Νομό Αττικής, γενικότερα στη Νότια Αττική. Από τα Στύρα της Εύβοιας μέχρι την Αίγινα, το Σούνιο και τη Μακρόνησο. Για ποιον λόγο όλα αυτά; Αν είχανε να πούνε κάτι ο Σόιμπλε με τον Σαμαρά, δεν μπορούσανε να το πούνε από το τηλέφωνο; Για ποιον λόγο όλη αυτή η ταλαιπωρία; Είναι κι ανάπηρος άνθρωπος. Η Μέρκελ τουλάχιστον, όταν είχε έρθει, είχε κάνει και μία βόλτα ποδαράτη στο Ζάππειο. Ο Σόιμπλε με το καρότσι τι να κάνει ο φουκαράς; Ποια ήταν, λοιπόν, η σκοπιμότητα της επίσκεψης; Για να πει επί ελληνικού έδαφους ο Σόιμπλε ότι η «Ελλάδα πάει καλά»; Κι ότι αυτό το «καλά» πάει να πει ότι, αφού ξεπατώσατε μισθωτούς και συνταξιούχους με τις περικοπές, βάλτε χέρι τώρα στους δημοσίους υπαλλήλους, να φτάσουνε οι άνεργοι τα δύο εκατομμύρια. Αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει ο Σόιμπλε ταυτόχρονα με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Οτι οι Ελληνες δεν γλιτώνουν με τίποτα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Καραγεωργίου κάνει Δεκαπενταύγουστο; 

«Ο Σαλίνο θα πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή του σε άμυνα και επίθεση για να μην κινδυνεύσει από τον Παπάζογλου».
(από τις εφημερίδες...)