Σήμερα, τριάντα χρόνια μετά, τα κόζα έχουν αλλάξει. Η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα στην οποία επικρατούν συνθήκες Κολομβίας. Μπογκοτά.

Η Ελλάδα δεν έχει την τύχη να έχει έναν και μοναδικό Πάμπλο Εσκομπάρ. Να ρίχνει αεροπλάνα για πλάκα και να καθαρίζει διακόσους νοματαίους για να φάει έναν μάρτυρα. Η Ελλάδα έχει πολλούς μικρούς Εσκομπάρ. Που δεν έχουνε κανένα πρόβλημα να βάζουνε βόμβες έξω από τα σπίτια δικαστικών και διευθυντών φυλακών.

Ενα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο έγινε λαμπόγυαλο στη Λάρισα. Εγινε το μπαμ στις τέσσερις το πρωί και δεν έμεινε κολυμπηθρόξυλο. Αυτοκίνητα διαλυθήκανε, τζαμαρίες σπάσανε. Ζημιές σε πάνω από πενήντα διαμερίσματα. Οχι μόνο στης εισαγγελέως που θέλανε να στείλουνε το μήνυμα. Κανονική Κολομβία και Μπογκοτά. Με την Αστυνομία και τον Στρατό μάλιστα να κυνηγάνε από τον Μάρτιο μήνα τους Αλβανούς δραπέτες που ήδη είχαν κάνει δύο φόνους.

Οπως γινότανε το 1850 με τον λήσταρχο Νταβέλη ή κατά κόσμον Χρήστο Νάτσιο. Και το 1925 με τον Φώτη Γιαγκούλα που εκτελέστηκε και αποκεφαλίστηκε. Ετσι πάει. Οσο περνάει ο χρόνος η Ελλάδα αντί να πάει μπροστά γυρίζει πίσω. Κι όταν γυρίζεις πίσω οικονομικά, γυρίζεις πίσω από κάθε άποψη.

Οταν γίνονται εκπτώσεις σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις μέχρι εξαθλίωσης, γίνονται εκπτώσεις στα πάντα. Τελικά τον φάγανε κι αυτόν τον Αλβανό τον Κόλα και ο κοσμάκης στην ελληνική ύπαιθρο μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Αντίθετα βαθύς προβληματισμός και περισυλλογή έχουν πέσει στις τάξεις τις σόουμπιζ.

Οι μπροστινές ξαπλώστρες στην Ψαρού είναι ανάστατες. Στις βίλες στη Φιλοθέη και στην Εκάλη αρχίζουν να κάνουν ευχέλαια για να φύγει το κακό. Εκεί λοιπόν που όλοι ήτανε έτοιμοι να φάνε κουφέτα από τον Μιχάλη και τη Ζέτα, η είδηση έπεσε σαν κεραυνός. Αντί για γάμο, Χατζηγιάννης και Μακρυπούλια είναι στα χωρίσματα. Ο Σάκης Ρουβάς (φωτό) συγκλονίστηκε τόσο πολύ από το γεγονός που ήταν έτοιμος να διακόψει τις παραστάσεις στις Βάκχες που πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Διονύσου. Ο Αντώνης Ρέμος παραλίγο να ματαιώσει την καθιερωμένη καλοκαιρινή συναυλία του στην Ψαρού, που έγινε τελικά την Κυριακή. Ολα να τα αντέξει αυτή η χώρα. Μνημόνια, ανεργία, απολύσεις δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων. Τα πάντα. Ο χωρισμός του Μιχάλη και της Ζέτας δεν αντέχεται με τίποτα.

Ρεπορτάζ μάλιστα αναφέρουν ότι ο Χατζηγιάννης κάνει ξεχωριστές διακοπές. Αντί να είναι χεράκι χεράκι με τη Ζέτα και να περπατάνε στην αμμουδιά δίπλα στο κύμα, εθεάθη στην Πάρο μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ο Λάκης σαν πνευματικός άνθρωπος πάνω απ' όλα είχε ανέκαθεν αδυναμία στους ποιοτικούς καλλιτέχνες. Κάτι που ανατρέχει στον Παπακαλιάτη, συνεχίστηκε αργότερα με τον Ρουβά και ολοκληρώνεται τώρα με τον Χατζηγιάννη.

Η διαφορά ηλικίας στην τέχνη δεν παίζει κανέναν ρόλο. Οταν οι άντρες άλλωστε προέρχονται από έναν μεγάλο και σοβαρό χωρισμό, δεν τρέχουνε αμέσως να βρούνε καινούργια γκόμενα. Θέλουν να μείνουν για λίγο μόνοι τους. Θέλουν τον χρόνο τους. Ενα διάστημα σκέψης και περισυλλογής: «Τι έφταιξε; Τι ήταν αυτό που κάναμε λάθος; Τι πήγε στραβά;». Ολα αυτά τα καυτά και εφιαλτικά ερωτήματα βασανίζουν τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Γι' αυτές τις καταστάσεις λοιπόν ένας καλός φίλος είναι ό,τι καλύτερο. Να βλέπεις δηλαδή τον Χατζηγιάννη λιώμα από καψούρα στα σοκάκια της Πάρου και να τον παρηγορεί ο Λαζόπουλος και τι στον κόσμο. Αυτά.

Φτώχεια καταραμένη. Οπως γύρισε ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, έτσι γύρισε το ΠΑΣΟΚ τα πίσω μπρος στην Ιπποκράτους. -Observer

Αντε βρες τον Ζαχουδάνη ύστερα από έντεκα χρόνια
Ο ΧΑΡΗΣ Οικονομόπουλος έχει λόγο να αισιοδοξεί και να πανηγυρίζει. Η δικαιοσύνη μπορεί να αργεί αλλά ο πέλεκυς πέφτει βαρύς. Θυμάται κανείς τον Ζαχουδάνη; Σε ευρεία κλίμακα είναι άγνωστος. Για τους Αρειανούς όμως πασίγνωστος. Δίδυμο στη διοίκηση με τον Τάκη Ανδριά αλλά εδώ και πολλά χρόνια και οι δυο τους αγνώστου διαμονής. Πριν από έντεκα χρόνια είχε γίνει η μεταγραφή του Χαριστέα στη Βέρντερ Βρέμης. Το 2002 όταν τα λεφτά είχαν αρχίσει να μετριούνται σε ευρώ. Η μεταγραφή είχε κοστίσει 1,5 εκατομμύριο γιούρο. Παχιά λεφτά και για εκείνη την εποχή μάλιστα. Με το που έπεσε όμως το χρήμα και το παντελόνιασε ο Ζαχουδάνης, μην τον είδατε τον Παναή. Λος πούλος Παραγουάιος κι από εδώ πάνε κι άλλοι. Λεφτά στο ταμείο του Αρη, για τη μεταγραφή του Χαριστέα, δεν μπήκανε ποτέ. Χωρίς λοιπόν να έχουν κάποιον ειδικό σαν τον Χάρη Οικονομόπουλο. Την κυνήγησαν στον Αρη την υπόθεση. Η αγωγή υπεξαίρεσης έγινε δεκτή και το δικαστήριο επιδίκασε στον Αρη 1,28 εκατομμύριο γιούρο. Από πού όμως να παρθούν αυτά τα λεφτά; Αντε βρες τον Ζαχουδάνη ύστερα από έντεκα χρόνια, σε κανένα Μαρακαΐμπο ή Παλπαραέσο που θα είναι αραχτός και θα τρώει τα έτοιμα. Ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες έχει και η ΑΕΚ. Αν κερδίσει τελικά τη δίκη Ψωμιάδη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για να δει την προπόνηση πήγε στα Σπάτα ή για να τον δούνε;

Ο Λάκης σαν πνευματικός άνθρωπος πάνω απ' όλα είχε ανέκαθεν αδυναμία στους ποιοτικούς καλλιτέχνες. Κάτι που ανατρέχει στον Παπακαλιάτη, συνεχίστηκε αργότερα με τον Ρουβά και ολοκληρώνεται τώρα με τον Χατζηγιάννη

Καημό και ντέρτι έχει ο Κωνσταντίνου
«ΔΕΝ κοιμάμαι τώρα πια τα βράδια». Οχι όμως από τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο (φωτό). Ο Βασίλης Κωνσταντίνου είναι που έχει καημό και ντέρτι. Και το δήλωσε μάλιστα ρητά και απερίφραστα: «Ανησυχώ γιατί δεν υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση». Σχετικά δηλαδή με τις εγγραφές στη Συμμαχία. Για να τα κάνουμε πενηνταράκια λοιπόν, στη περσινή σεζόν είχανε γράψει 8.606 μέλη κι είχανε μαζέψει 2.325.608 γιούρο. Για φέτος το κοντέρ προς το παρόν δείχνει από μέλη 4.982 κι από λεφτά 707.675 γιούρο. Εφτά κατοστάρικα και κάτι ψιλά. Λιγότερα δηλαδή απ' όσα πήρανε για τη μεταγραφή του Καρνέζη. Ερώτηση: Τι άλλαξε από πέρυσι για να γραφτούνε φέτος περισσότερα μέλη; Μήπως άλλαξε ο Παναθηναϊκός προς το χειρότερο; Στην ΑΕΚ που παίζει Γ' Εθνική για να σπρώξουνε τα διαρκείας βάλανε μια τετράδα να παίζει ποδοσφαιράκι, Δέλλα, Λυμπερόπουλο, Ζήκο, Μπορμπόκη, κι από πάνω τον Μπάγεβιτς να τους μπανίζει. Δεν είχανε ποδοσφαιριστές να δείξουνε, βάλανε το τεχνικό τιμ. Κάτι δείξανε τέλος πάντων. Στον Παναθηναϊκό τι έχουνε να μοστράρουνε εν όψει της νέας περιόδου; Τον διευθύνοντα σύμβουλο Στράτο Σωπήλη να ατενίζει το μέλλον μπροστά στο παράθυρο του γραφείου του στην ΠΑΕ; Και χωρίς λασπωτήρα στο μαλλί, οφείλουμε να ομολογήσουμε. Και να στέλνει το μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού με την ανανέωση της εγγραφής του; Αν το μόνο που έχει να δείξει σήμερα ο Παναθηναϊκός είναι ο Σωπήλης, και τα πέντε χιλιάδες μέλη που έχουνε γραφτεί πολλά είναι. Και κακώς ανησυχεί και δεν κοιμάται τα βράδια ο Κωνσταντίνου.

Πηγή: Goal