Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου. 

Στην Ελλάδα του 2013 (Αύγουστος) η Σαντορίνη, ο Νο1 τουριστικός προορισμός με αριθμό τουριστών που ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια, έπαθε και 2ο μπλακ άουτ σε διάστημα 72 ωρών, την ώρα που οι Έλληνες πολίτες καλούνται να πληρώσουν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ 497 εκατ. ευρώ επιπλέον για τους λεγόμενους «πράσινους φόρους».

Στην Ελλάδα του 2013 (Αύγουστος) περίπου 500.000 εμποροϋπάλληλοι βρίσκονται στα… κάγκελα γιατί τους προτείνεται μείωση μισθού κατά 13% προκειμένου να κρατήσουν τις δουλειές τους και να μην απολυθούν.

Στην Ελλάδα του 2013 (Αύγουστος) το υπουργείο Εργασίας μας ενημερώνει ότι μόνο 7.500 οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων –σε σύνολο 1 εκατομμυρίου- έκαναν χρήση των διατάξεων του νόμου και άρχισαν να πληρώνουν τις οφειλές τους σε δόσεις.

Στην Ελλάδα του 2013 (Αύγουστος) η κυβέρνηση περνά νύχτα από τη Βουλή ρύθμιση που δίνει το δικαίωμα σε συνταξιούχους βουλευτές, νομάρχες και δημάρχους να μπορούν να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο, ενώ βρίσκονται ήδη σε σύνταξη, για να την αυξήσουν! Ευτυχώς τα ΜΜΕ (Ελευθεροτυπία) το παίρνουν χαμπάρι, το αναδεικνύουν και η κυβέρνηση αποσύρει τη ρύθμιση!

Στην Ελλάδα του 2013 (Αύγουστος) κάηκαν σπίτια στο Μαραθώνα και καθημερινά ζούμε με την αγωνία των πυρκαγιών και των δυνατών ανέμων που τις θεριεύουν.

Στην Ελλάδα του 2013 (Αύγουστος) το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας μεταδίδεται από το μόρφωμα της Δημόσιας Τηλεόρασης και από συνταξιούχους δημοσιογράφους, σε ποιότητα εικόνας και ήχου που αντιστοιχούν στο 1980.

Τον Αύγουστο (του 2013) λοιπόν, που κατά το Ουμπέρτο Έκο «δεν υπάρχουν ειδήσεις» η Ελλάδα βρίσκεται στον… αφρό των ειδήσεων. Φυσικά και μας ξεπερνά στην επικαιρότητα (δυστυχώς) η τραγωδία στην Αίγυπτο.

Κι έτσι όπως πάει ο Αύγουστος (έχει ακόμα 15 ημέρες μέχρι να μας αποχαιρετήσει) θα μας κάνει να ευχόμαστε να πάει στον… αγύριστο! Ειλικρινά απορώ με την παροιμία «Αύγουστε καλέ μου μήνα, να σουν δυο φορές το χρόνο».

Αλλά τι "ευθύνη" μπορεί να έχει ο Αύγουστος όταν το «success story» είναι σε πλήρη εξέλιξη, όπως και η «ανάπτυξη» και οι «επενδύσεις» που όλο έρχονται, αλλά καμία δεν έχει περάσει ακόμα τα σύνορα της χώρας. Φυσικά και είναι θέμα προσώπων, διάθεσης και ικανοτήτων!

Πηγή: pamesports.gr