Το ρεστοράν του στη Μύκονο είχε κατέβει άλλωστε προσωπικά ο ίδιος ο Νόμπους Ματσουχίσα να το φτιάξει και να το εγκαινιάσει. Πολλή ζήτηση έχουνε και τα καβουροπόδαρα. Οχι ελληνικά βέβαια. Μιλάμε για τα αποκαλούμενα «βασιλικά καβούρια».

Για καβούρια γίγαντες. Με τεράστια πόδια που έχουνε μέσα πολύ ψαχνό. Από τον Βερίγγειο Πορθμό. Μεταξύ του ακρωτηρίου Ντεζνιόβ της Τσουκότκας και του ακρωτηρίου του πρίγκιπα της Ουαλίας. Εκεί που συναντιούνται δηλαδή το ανατολικότερο σημείο της Ασίας με το δυτικότερο της αμερικανικής ηπείρου. Πανάκριβα και στη χοντρική και κατά συνέπεια στην κατανάλωση. Σ' ένα καλό μαγαζί δηλαδή, που ο αστακός πάει το κιλό 110 γιούρο, τα καβουροπόδαρα είναι τα εκατό. Αντίθετα, ταρτάρ από βασιλικό καβούρι, για ορντέβρ δηλαδή, είναι τα τριάντα γιούρο.

Δεν είναι απόλυτο όμως ότι ο καλός ο κόσμος στη Μύκονο τρώει μόνο στα καλά και στα πανάκριβα ρεστοράν. Στην Ανω Μερά, στη χώρα δηλαδή της Μυκόνου, μπορείς να δεις πλούσιους ή διάσημους να τρώνε γουρουνόπουλο. Που είναι η σπεσιαλιτέ σε συγκεκριμένα μαγαζιά. Μπορείς να δεις τον Βέλτσο, τον φίλο του Σημίτη, που έλκει άλλωστε και την καταγωγή. Τον Πρετεντέρη. Θα μου πείτε τώρα, καλοκαίρι, νησί και γουρουνόπουλο;

Κι αν είναι και βράδυ μάλιστα, όπως είναι τις πλείστες των περιπτώσεων, άντε να το χωνέψεις. Περί ορέξεως όμως δεν πέφτει λόγος σε κανέναν τρίτο. Την περασμένη εβδομάδα, λοιπόν, είχαν βρεθεί με μεγάλη παρέα στην Ανω Μερά για γουρουνόπουλο οι Μαρινάκης και Ρέμος. Δίπλα ο ένας στον άλλον και η συζήτηση ποδοσφαιρική.

Με κεντρικό θέμα, όπως αποκαλύπτουν κάποιοι αδιάκριτοι διπλανοί ωτακουστές, τον Ηρακλή. Ο Ρέμος, δηλαδή, μίλαγε για την προσπάθεια που γίνεται ν' ανέβει στη Super League ο Ηρακλής κι ο Μαρινάκης άκουγε. Ειρήσθω εν παρόδω, να δώσουμε και την είδηση. Οτι ο Αντώνης Ρέμος είναι προσκεκλημένος του Μισέλ Πλατινί στον επόμενο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Του χρόνου στις 24 Μαΐου στο «Ντα Λουζ» στη Λισσαβώνα. Επέτειος των 100 χρόνων από την ίδρυση της Πορτογαλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αλλά και δέκα χρόνια από το Euro του 2004 που είχε κατακτήσει η Εθνική Ελλάδας στο ίδιο γήπεδο.

Οσοι διαβάζουν «Goal», γνωρίζουν ότι ο Μισέλ Πλατινί είχε γνωρίσει τον Αντώνη Ρέμο το καλοκαίρι στη Μύκονο. Στο γλέντι που είχε γίνει στο μαγαζί του Μαλλούχου, για τον γάμο του Θ. Θεοδωρίδη. Γλέντησε, ενθουσιάστηκε και τον κάλεσε στον επόμενο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξεφύγαμε όμως. Γουρουνόπουλο στη Μύκονο έτρωγε την περασμένη εβδομάδα μαζί με την οικογένειά του και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Θέλουμε να πούμε δηλαδή, δεν υπάρχουν μόνο διάσημοι σεφ σαν τον Μπαξεβάνη. Στη Μύκονο μπορείς να βρεις μέχρι και κρητική κουζίνα.

Να φας γαμοπίλαφο στις «Μπαλωθιές» στον Ορνό και να γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Καλά και φτηνά. Και μιας και το ρίξαμε σήμερα στη γαστρονομία, άνετα θα μπορούσε να έχει ένα αστέρι Μισελέν το ρεστοράν του ξενοδοχείου Βέντσια στη χώρα. Κι αφήνουμε στην άκρη τη θέα, το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα. Μιλάμε για το ρεστοράν: ειδικά το φιλέτο, το καλύτερο στην Ελλάδα κι από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Σε ποιότητα όλων των υλικών και παρασκευή. Τακτικοί θαμώνες ο Θόδωρος Βάρδας κι ο Βασίλης Γκρίσιν. Μεταξύ αυτών που το επισκέφτηκαν φέτος και ο Σ. Κόκκαλης. Αυτά.

Τον έχουνε γυρίσει ανάποδα, τον έχουνε ξεψαχνίσει, αλλά δεν έχει βρεθεί τίποτα

ΑΛΛΗ µια κατραπακιά για την περιβόητη υπόθεση Ψωµιάδη. Η τροπολογία δηλαδή που πήγανε να περάσουµε στη Βουλή οι Ντέµης, Οικονοµόπουλος µέσω του ΣΥΡΙΖΑ. Να εκχωρήσει δηλαδή η ΑΕΚ στο Δηµόσιο τα λεφτά που διεκδικεί από τον Ψωµιάδη και να παύσουν οι διώξεις κατά των παραγόντων της. Ούτε στα µπακάλικα τη δεκαετία του '50 δεν εξοφλούσαν έτσι τα χρέη τους και τους λογαριασµούς τους: «Αυτά που σου χρωστάω εγώ δεν έχω να στα δώσω, αλλά πάρ' τα από τον µπάρµπα Μήτσο που χρωστάει σε µένα».

Ποια λεφτά του Ψωµιάδη όµως; Εχουνε βρεθεί τίποτα λεφτά και δεν το ξέρουµε; Απ' ό,τι λένε οι αρµόδιοι που ασχολούνται µε το θέµα, ούτε ένα σέντσι. Οδηγούµεθα, λοιπόν, στη φράση του ιερού ευαγγελίου που λέει «ουκ αν λάβοις παρά του µη έχοντος». Πράγµατι η ΑΕΚ έχει κερδίσει το σχετικό δικαστήριο. Από το 2008 µάλιστα. Εκτοτε έχουνε περάσει πέντε χρόνια. Τον Ψωµιάδη, δυο µέτρα άντρα, τον έχουνε γυρίσει ανάποδα και τον έχουνε ξεψαχνίσει. Και δεν έχει βρεθεί τίποτα. Ποια λεφτά, λοιπόν, ήθελε να εκχωρήσει ο Ντέµης; Τα «τίποτα»; Οπως του έγραψε µάλιστα κι ο Κιντής, αν ο υπουργός Οικονοµικών το αποδεχόταν και η τροπολογία γινόταν δεκτή, προέκυπτε θέµα απιστίας.

Ο Αντώνης Σαµαράς µε παίρνει τέσσερις πέντε φορές την ηµέρα τηλέφωνο.
-Αδωνις Γεωργιάδης

Οπως κανείς δεν πήρε πρωτάθληµα µε Twitter, έτσι και δεν πήρε λεφτά µε ανακοινώσεις

ΔΕΝ γίνεται αυτός ο Αλαφούζος (φωτό) να έχει σε όλα άδικο. Κάπου πρέπει να έχει και δίκιο. Δεν ξέρει όµως να το διεκδικήσει. Οπως στην περίπτωση µε τη Nova. Βγαίνει, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός και καταγγέλλει τη Nova ότι δεν του έχει αποδώσει «συµφωνηθέν ποσό ενός εκατοµµυρίου γιούρο από το τηλεοπτικό συµβόλαιο µε την επίκληση ανυπόστατων προσχηµάτων, την ώρα που οι συµφωνίες µε τον Ολυµπιακό τηρούνται και µε το παραπάνω».

«Δεν ξέρουµε», είπε ακόµα ο Παναθηναϊκός, «αν η Nova έχει οικονοµικές δυσκολίες ή εξυπηρετεί άλλες σκοπιµότητες, αλλά επιθυµούµε να καταγγείλουµε αυτή την αδικία και να ενηµερώσουµε γι' αυτή το σύνολο της κοινής γνώµης». Εχουµε και λέµε, λοιπόν. Οταν κάποιος σου χρωστάει κι όχι στο µιλητό, αλλά µε χαρτιά και συµβόλαια, το πρώτο που κάνεις είναι να πας στα δικαστήρια. Για να ζητήσεις και να πάρεις τα λεφτά σου. Κι ύστερα βγάζεις ανακοινώσεις. Η Nova απαντάει, αλλά πράγµατι για την ταµπακιέρα δεν λέει τίποτα.

Δεν λέει δηλαδή δεν χρωστάµε στον Παναθηναϊκό. Λέει ότι είναι συνεπής «σε όλες τις ΠΑΕ που σέβονται τις συµβατικές υποχρεώσεις τους». Αρα κάποιον λάκκο έχει η φάβα. Και πετάει την µπάλα αράουτ, λέγοντας ότι ο ΣΚΑΪ έχει όµηρο τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός βγάζει ανακοίνωση-απάντηση, αλλά και πάλι δεν λέει κουβέντα για προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Ούτε λέει ποια ακριβώς ηµεροµηνία το χρέος κατέστη ληξιπρόθεσµο. Πώς θα το πάρει δηλαδή ο Αλαφούζος το ένα εκατοµµύριο γιούρο που υποστηρίζει ότι του χρωστάει η Nova; Οπως κανείς δεν πήρε πρωτάθληµα µε Τwitter, έτσι και δεν πήρε λεφτά µε ανακοινώσεις.

Οταν κάποιος σου χρωστάει κι όχι στο µιλητό, αλλά µε χαρτιά και συµβόλαια, το πρώτο που κάνεις είναι να πας στα δικαστήρια

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι FIFA, UEFA και ΕΠΟ δίνουν παράταση στη µεταγραφική περίοδο για να πάρει αµυντικό χαφ ο Ολυµπιακός;

Πηγή: Goal