Facebook Pixel Το στοίχημα στην πολιτική έγινε θεσμός
| 2013-09-20 13:24:00

Το στοίχημα στην πολιτική έγινε θεσμός

Το στοίχημα στην πολιτική έγινε θεσμός

Το σωστό να λέγεται. Η πολιτική στην Ελλάδα έχει περάσει σε άλλη διάσταση. Εχει ανέβει επίπεδο. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης. 

Υπάρχει σοβαρότητα. Κύρος ανάλογο της κρίσιμης κατάστασης που υπάρχει στη χώρα. Ο πολιτικός κόσμος συμπεριφέρεται με αίσθημα ευθύνης. Ούτε σαλιαρίζουν πλέον οι πολιτικοί μας ούτε συμπεριφέρονται με επιπολαιότητα ούτε λένε καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα. Τα λόγια τους είναι λίγα και μετρημένα. Ο πολιτικός τους λόγος μεστός και περιεκτικός. Τα επιχειρήματα τους ακράδαντα.

Πρώτος και καλύτερος που έδωσε αυτό το στίγμα αλλά και το παράδειγμα ο Αδωνις Γεωργιάδης, στην ιστορική αυτή συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τους συνδικαλιστές του ΕΣΥ. Εκεί ήταν που ο Αδωνις, απευθυνόμενος σ' έναν αυθάδη και υπερφίαλο συνδικαλιστή, έδωσε ρεσιτάλ πολιτικού ρεαλισμού: «Σας είπα ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς: μισό λεπτό, ακόμα δεν έχεις πειστεί στ' αλήθεια ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς; Ενα στοίχημα, βάλε ένα στοίχημα. Ή θα παραιτηθώ εγώ ή εσύ. Θα παραιτηθείς, θα φύγεις από το ΕΣΥ. Δεν θα ξαναδουλέψεις στο ΕΣΥ! Το βάζεις;».

Πού να το βάλει; Κότα λυράτη ο συνδικαλιστής. Μια χόρτα τον έκανε ο πολιτικός ογκόλιθος που ακούει στο όνομα Αδωνις Γεωργιάδης. Κι όχι με λόγια του αέρα. Με φούμαρα. Με φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Το επιχείρημά του ήταν ακλόνητο: «Βάζεις στοίχημα;». Πού να το βάλει, όμως, ο συνδικαλιστής; Εβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια κι έφυγε από το γραφείο του υπουργού με κάτω το κεφάλι. Σαν βρεγμένη γάτα.

Κι ήταν βέβαια να μη γίνει η αρχή. Το στοίχημα δεν έγινε μόδα. Εγινε θεσμός. Τη σκυτάλη πήρε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Το έβαλε δηλαδή κάτω ο άνθρωπος και το σκέφτηκε: «Αφού βάζει στοιχήματα ο Αδωνις που όλα τα κανάλια του κάνουνε τεμενάδες κι είναι ο Νο 1 τηλεοπτικός πολιτικός μακράν του δεύτερου, το ίδιο θα κάνω κι εγώ!». Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας για το μείζον θέμα της απεργίας των εκπαιδευτικών, τίναξε την μπάνκα στον αέρα: «Οι καθηγήτριες στο Ηράκλειο και στην Ηλεία παίρνουν ένα χρόνο άδεια πριν, για να μείνουν έγκυες». Για να πηδ... και να συλλάβουν, δηλαδή, με την ησυχία τους. Κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΟΛΜΕ, κ. Κοτσιφάκη.

Τότε ο μεγάλος αυτός πολιτικός άντρας που ακούει στο όνομα Μανώλης Κεφαλογιάννης χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και βροντοφώναξε με στεντόρεια φωνή: «Τη βουλευτική μου έδρα και την προεδρία σας, τη βάζουμε στοίχημα;» Με τον κ. Κοτσιφάκο να τρέπεται σε άτακτον φυγήν. Ετσι πάει. Δεν είναι δυνατόν, δηλαδή, ο κάθε ανεύθυνος συνδικαλιστής, ο κάθε κομματικός εγκάθετος να πουλάει τσαμπουκά και αντριλίκι εκ του ασφαλούς.

Οποιος αμφισβητεί το έργο της κυβέρνησης, όποιος αμφισβητεί τη μία και μοναδική αλήθεια της τρόικας, θα το κάνει με ανάλογο κόστος. Οχι τσάμπα μαγκιές. Οποιος έχει την όποια αντίθετη πολιτική άποψη και θέλει να την καταθέτει δημόσια θα πρέπει να αναλαμβάνει και το ανάλογο ρίσκο. Εαν πέσει έξω, που θα πέσει, να πληρώνει τις συνέπειες της ανευθυνότητάς του. Να χάνει τη θέση του στο Δημόσιο αλλά και το συνδικαλιστικό του αξίωμα.

Να δούμε, λοιπόν, από τούδε και εντεύθεν πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Μόνον όποιος βάζει στοίχημα από τούδε και στο εξής θα έχει το δικαίωμα δημοσίου διαλόγου με τους υπουργούς της κυβέρνησης που εργάζονται νυχθημερόν για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Οποιος δεν βάζει στοίχημα να κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο. Φερμουάρ Ζάμα. Αυτά. 

Οποιος αμφισβητεί το έργο της κυβέρνησης, όποιος αμφισβητεί τη μία και μοναδική αλήθεια της τρόικας, θα το κάνει με ανάλογο κόστος. Οχι τσάμπα μαγκιές

Οταν αναδεικνύεις τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή, του δίνεις το δικαίωμα να μιλάει για Ελληνες Ναζί

ΜΑΘΑΝΕ ότι πηδιόμαστε και πλακώσανε κι οι γύφτοι: «Ο ΠΑΟΚ θέλει να τιμωρήσει με μεσαιωνικό τρόπο τον Κάτσε κάτω από την πίεση των Ναζί ή της Αλβανοφοβίας». Τάδε έφη μεταξύ πολλών άλλων ο Σαλί Μπερίσα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας. Ανεξάρτητα από τις γενικότερες μαλακίες που είπε επί του θέματος ο Μπερίσα -πολιτικός είναι, άλλωστε, ψήφους ψάχνει-, σχετικά με τους Ελληνες Ναζί είναι όπως τα λέει. Και ενδεχόμενα ακόμα χειρότερα, αφού στις επόμενες εκλογές η Χρυσή Αυγή θα τερματίσει τρίτο κόμμα στη μάχη της κάλπης. Οι Ελληνες τώρα με το μνημόνιο δεν έχασαν μόνο τις δουλειές τους και τα λεφτά τους. Εχασαν σε κάποιο βαθμό και την αξιοπρέπειά τους. Δεν υπάρχει σε τέτοια θέματα «δεν ξέρω». Οτι δήθεν η ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι ψήφος διαμαρτυρίας. Κι αν ένας λακαμάς δεν ξέρει, δεν βλέπει; Δεν βλέπει τον αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο του Κασιδιάρη; Δεν βλέπει τις φάτσες του Μιχαλολιάκου και του Παππά; Δεν βλέπει τους ξυρισμένους σβέρκους; Οταν, λοιπόν, ως ελληνικός λαός στέλνεις τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή και στην πορεία την αναδεικνύεις τρίτο κόμμα, εύλογα δίνεις το δικαίωμα στον κάθε κατσαπλιά Μπερίσα να μιλάει για Ελληνες Ναζί. Είναι τόσο πολλοί, άλλωστε, που δεν κρύβονται πλέον. 

Οχι με αυτούς που σφάζουν, αλλά με αυτούς που δέρνουν

ΟΠΩΣ έχει πει πρώτη και καλύτερη η Αντζελα Δημητρίου, «ουδείς άσφαλτος». Και ειδικότερα σ' αυτήν την κωλοδουλειά της δημοσιογραφίας. Ακόμα και στο λάθος, όμως, υπάρχουν όρια. Το μαχαίρωμα στο Κερατσίνι έγινε την Τρίτη το βράδυ κοντά στα μεσάνυχτα. Λίγο αργότερα τα σάιτ άρχισαν να γράφουν ότι ο δράστης ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Τι κάνει, δηλαδή, νιάου νιάου στα κεραμίδια. Το ποιοι κρατάνε και χρησιμοποιούνε μαχαίρια είναι γνωστό. Την άλλη μέρα το πρωί έχουν εκπομπή οι Οικονομολυριτζήδες. Χαλαρά. Του στυλ λέμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα. Κι άμα, μάλιστα, λέμε αυτές τις μαλακίες στην ΕΡΤ, γινόμαστε και εκατομμυριούχοι. Ενώ έχουν περάσει κάποιες ώρες, τα γεγονότα έχουν τρέξει και υπάρχει ρεπορτάζ, τι γράφει η λεζάντα στο κάτω μέρος της οθόνης σχετικά με τον φόνο: «Τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο»! Ο ένας ήταν Ολυμπιακός, δηλαδή, ο άλλος Παρί Σεν Ζερμέν, πλακωθήκανε κι επάνω στον καβγά τον μαχαίρωσε και τον σκότωσε. Και σε ποιο κανάλι όλα αυτά; Στο κανάλι που ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος Παλαιολόγος άκουγε μ' ανοιχτό το στόμα τον Μιχαλολιάκο να μιλάει. Στο κανάλι που ο Τράγκας (φωτό) είχε καλέσει στο στούντιο τη μισή σχεδόν κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Στο κανάλι που ο κύριος Μπάμπης έχει διατυπώσει την πρόταση να συνεργαστεί η Νέα Δημοκρατία με το υγιές κομμάτι της Χρυσής Αυγής. Οχι με αυτούς που σφάζουν δηλαδή, αλλά με αυτούς που δέρνουν. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν ο Νάνο είναι καλός παίκτης, γιατί ο Τσιάρτας τον πήγε στον Παναθηναϊκό και δεν τον πήγε στην ΑΕΚ;

Η πατρίδα μπορεί να είναι ήσυχη. Ο Μόσιαλος επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ.
-Observer

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags