Facebook Pixel Η Μητέρα Τερέζα του 21ου αιώνα
| 2013-10-18 13:48:00

Η Μητέρα Τερέζα του 21ου αιώνα

Η Μητέρα Τερέζα του 21ου αιώνα

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Ο χρόνος ήδη μετράει ανάποδα. Η μεγάλη ώρα πλησιάζει. Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης. 

Η αγωνία έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Ρίγη συγκίνησης συγκλονίζουν τα εκατομμύρια τηλεθεατών, τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα λέγαμε. Απόψε στις 11 από τη φιλόξενη συχνότητα του Alpha κάνει πρεμιέρα για την τηλεοπτική σεζόν 2013-14 το «Φως στο Τούνελ», η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Οι Ελληνες τώρα με το μνημόνιο μπορεί να μην έχουν τη ζωή που τους αξίζει. Μπορεί να μην έχουν δουλειά, μπορεί να μην έχουν λεφτά στην τσέπη τους. Εχουν όμως την τηλεόραση που τους αξίζει. Κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους από τη φτώχεια και την ανέχεια, έχουν στο καντράν απέναντί τους την καλύτερη παρέα και την καλύτερη παρηγοριά. Κάθε πρωί Σκορδά-Λιάγκα και Κωστόπουλο-Μπαλατσινού και κάθε Παρασκευή βράδυ Αγγελική Νικολούλη σόλο. Η ίδια η Αγγελική απευθυνόμενη στα εκατομμύρια των τηλεθεατών της έκανε την εξής βαρυσήμαντη δήλωση: «Υπάρχουν δεκάδες άλυτοι γρίφοι. Σκοτεινές υποθέσεις που θάφτηκαν από λανθασμένους χειρισμούς. Το ''Φως στο Τούνελ'' επιμένει στην έρευνα για να φωτιστούν». Ετσι είναι. Τι να σου πρωτοκάνει η αστυνομία και τι να πρωτοπρολάβει; Ασε τώρα που με τη Χρυσή Αυγή δουλεύουν διπλοβάρδιες και κοντεύουν να πάθουνε υπερκόπωση. Αυτό το κενό, λοιπόν, έρχεται να καλύψει η ερευνητική δημοσιογραφία της Αγγελικής Νικολούλη. Του θηλυκού Σέρλοκ Χολμς με την πελοποννησιακή αξάν. Η αστυνομία, άλλωστε, λειτουργεί με λογική και νοοτροπία δημόσιου υπαλλήλου. Σαν ρουτίνα τη βλέπουν τη δουλειά. Εξ ου και οι «λανθασμένοι χειρισμοί» τους οποίους έχει εντοπίσει η Αγγελική. Η ίδια, αντίθετα, δεν ξέρει τι θα πει κούραση. Είναι 24 ώρες το 24ωρο στις επάλξεις. Επτά μέρες την εβδομάδα. Η λαοφιλής ερευνήτρια συνέχισε: «Με τους τηλεθεατές μάς δένει μια σχέση εμπιστοσύνης 18 ετών. Θα ξαναβρεθούμε κοντά στους συνανθρώπους μας που μας έχουν μεγάλη ανάγκη». Ιδού, λοιπόν, η Μητέρα Τερέζα του 21ου αιώνα. Ιδού, λοιπόν, μία τόσο πολύχρονη και άρρηκτη σχέση με το κοινό που πέρα και μετά από την Αγγελική Νικολούλη μόνο η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε να επιδείξει. Καμία άλλη σταρ. Και η ακάματος, αμείλικτη κυνηγός και τιμωρός του εγκλήματος κατέληξε: «Σε μια εποχή που οι αξίες γκρεμίζονται, η ανθρωπιά και ο εθελοντισμός χτίζουν μια υγιή κοινωνία». Διαβάζοντας αυτές τις τελευταίες γραμμές ο Γιώργος Κουρής, τον οποίον με την Αγγελική Νικολούλη στο Alter συνδέουν κοινοί αγώνες για τη δημοσιογραφία και για ένα καλύτερο αύριο αυτού του τόπου, σκούπισε ένα δάκρυ που είχε κυλήσει από τα μάτια του. Αυτό το κορίτσι είχε καταφέρει για μία ακόμα φορά να τον συγκινήσει. Η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Το «Φως στο Τούνελ» και η Αγγελική Νικολούλη είναι ξανά από σήμερα το βράδυ στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων. Αν στον πόλεμο του '40 και στην Κατοχή οι Ελληνες είχαν σαν παρηγοριά τη Σοφία Βέμπο και τα τραγούδια της, τώρα με το μνημόνιο και τη γερμανική κατοχή Νο 2 έχουν την Αγγελική Νικολούλη και την εκπομπή της. Αυτά.

Τα λάθη του σ' αυτό το τουρνουά ήταν πολλά

Ο «σύλλογος φίλων δηµοσιογράφων» του Φερνάντο Σάντος (φωτό) στηρίζει µε χίλια τον οµοσπονδιακό προπονητή. Και εν όψει των µπαράζ, µάλιστα, κατανοητό. Θέλοντας να συµβάλω και από την πλευρά µου σ' αυτόν τον δηµόσιο διάλογο, έχω να διατυπώσω την εξής απορία. Πράγµατι, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι φτωχό. Πράγµατι, δεν υπάρχουν Ελληνες ποδοσφαιριστές µε ταλέντο και ποιότητα υψηλού επιπέδου. Πράγµατι, οι 25 πόντοι που συγκέντρωσε η Εθνική στα προκριµατικά είναι πολλοί. Ουδείς αντιλέγει. Εχουν, όµως, καµία σχέση όλα αυτά µε τις επιµέρους επιλογές του Σάντος σε κάθε παιχνίδι; Να βάλει, δηλαδή, µε τη Σλοβενία τον Σαµαρά µπαλαντέρ; Σίγουρα έχει δικαίωµα στο λάθος. Για πόσα λάθη, όµως, µπορούµε να µιλάµε; Στο καθοριστικό 1-3 από τη Βοσνία στη Ζένιτσα είχε βάλει στόπερ τον Αβραάµ. Αριστερό µπακ τον Τζαβέλλα. Δεξί χαφ τον Κατσουράνη κι έξω αριστερά τον Χολέµπας και είχε αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Μανιάτη. Εχουν σχέση όλα αυτά τα τρελά µε την ποιότητα και την αξία των διεθνών; Από τότε και µετά, σε πόσα µατς ξανάπαιξε ο Αβραάµ; Εστω στην οµάδα του; Ή µήπως έπαιξε στις οµάδες του ο Τζαβέλλας; Ή µήπως έχει παίξει ποτέ είτε στον ΠΑΟΚ είτε στην Εθνική δεξί χαφ ο Κατσουράνης; Δεν λέµε ότι ο Σάντος είναι άχρηστος, ότι είναι για πέταµα. Λέµε τα λάθη του που σ' αυτό το τουρνουά ήταν πολλά. Ως προπονητής πιστώνεται αυτούς τους 25 βαθµούς και την ικανότητα της οµάδας να κερδίζει. Προβλήµατα σχετικά µε την ποιότητα του έµψυχου υλικού υπάρχουν. Οι προπονητές, όµως, πληρώνονται για να βρίσκουν λύσεις. Οχι για να τα κάνουν χειρότερα.

Γενέθλια σήµερα ο Μητσοτάκης, ηµέρα πένθους για τον χάρο.
-Οbserver

Βρήκε δικαιολογία για να ψηφίσει «παρών» για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

ΤΟΝ φασισµό και τη Χρυσή Αυγή πολλοί εµίσησαν. Τις πεντακόσιες τόσες, όµως, χιλιάδες των ψηφοφόρων της ουδείς. Η µεγάλη δεξιά παράταξη, η «πολυκατοικία» όπως την αποκαλεί αυτός ο σαχλαµάρας ο Καρατζαφέρης, τους περιµένει να επιστρέψουν µε ανοιχτές αγκάλες. Και κάποιοι που σκιάχτηκαν µε όλα αυτά επιστρέφουν. Εξ ου και η µικρή άνοδος της Νέας Δηµοκρατίας στις δηµοσκοπήσεις ταυτόχρονα µε τη µικρή πτώση της Χρυσής Αυγής. Δεν διεκδικεί µόνο, όµως, η ΝΔ τις ψήφους των µετανοούντων Ρουπακιάδων. Είναι και τα άλλα δεξιά κόµµατα. Είναι και οι αποκαλούµενοι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Αν κάποιοι από τη Χρυσή Αυγή έρθουν σ' εµάς, σκέφτηκε ο Καπερνάρος, σε κάποιους θα πρέπει να βάλουν σταυρό προτίµησης. Κάπως έτσι, λοιπόν, βρήκε µια δικαιολογία για να ψηφίσει «παρών» για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Για να καλοπιάσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Του οποίου Καπερνάρου θα πρέπει να πούµε ότι οι σχέσεις µε την αστυνοµία είναι πάντα άριστες και εποικοδοµητικές. Κάπως έτσι σκέφτηκε κι αυτός ο Νικολόπουλος που ψήφισε άκυρο. Αυτός, µάλιστα, είναι και αρχηγός κόµµατος και έχει ακόµα µεγαλύτερη ανάγκη από ψήφους. Εστω και πρώην Χρυσαυγιτών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ποιον δηµοσιογράφο έκανε µαρς τις προάλλες στο Καραϊσκάκη ο Προύντζος;

Πηγή: Goal


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags