Facebook Pixel Ρεάλ - Ατλέτικο με θέση στο "Μπερναμπέου"!
| 2014-02-04 23:24:00

Ρεάλ - Ατλέτικο με θέση στο "Μπερναμπέου"!

Sportdog Team
Ρεάλ - Ατλέτικο με θέση στο "Μπερναμπέου"!

Θέλεις να δεις από κοντά το μεγάλο ντέρμπι Ρεάλ - Ατλέτικο στο "Μπερναμπέου" της Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Copa del Rey; Με ένα κλικ ετοιμάζεις βαλίτσες!

Πρόκειται για το μεγάλο ματς της εβδομάδας. Οι δύο αιώνιες αντίπαλοι της ισπανικής πρωτεύουσας συγκρούονται στο πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ισπανίας, έχοντας -όπως πάντα- ανοικτούς λογαριασμούς. Στον περσινό θεσμό, οι δυο τους συναντήθηκαν στον τελικό, πάλι στο "Μπερναμπέου", όπου η Ατλέτικο έκανε την έκπληξη, νίκησε τη Ρεάλ στο σπίτι της (2-1) και κατέκτησε το Κύπελλο του Βασιλιά για 10η φορά στην ιστορία. Φέτος, στη μοναδική τους αναμέτρηση, και πάλι στο "Μπερναμπέου" αλλά για το πρωτάθλημα, η Ατλέτικο έδειξε ότι έχει πάρει τον ...αέρα της "Βασίλισσας", κερδίζοντάς την ξανά, αυτή τη φορά με 1-0. Θα τριτώσει το καλό για τους φιλοξενούμενους ή έφτασε η ώρα για τη ρεβάνς της Ρεάλ;

Αυτό θα το μάθουμε το βράδυ της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου και φυσικά θα το χαρούν περισσότερο όσοι τυχεροί βρεθούν στο γήπεδο - στολίδι της Μαδρίτης, το ιστορικό "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Μάλιστα, με μια καλή οικονομική προσφορά για αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή σε ξενοδοχείο, από αυτές που μόνο η AirFastTickets ξέρει να προσφέρει, μπορείτε να απολαύσετε όχι μόνο το σπουδαίο παιχνίδι, αλλά και μια ξεχωριστή, ταξιδιωτική εμπειρία στην πρωτεύουσα της Καστίλης. Η Μαδρίτη, άλλωστε, εκτός από μια ποδοσφαιρική μεγαλούπολη που στεγάζει κορυφαίους συλλόγους όπως η Ρεάλ και η Ατλέτικο, είναι μια πόλη με πολλές επιλογές για τον επισκέπτη.

Από πού να ξεκινήσει κανείς; Από τα μουσεία της; Θα ήταν μια καλή επιλογή, καθώς η τέχνη πάντα ήταν σήμα κατατεθέν για τη Μαδρίτη. Στο μουσείο Prado, για παράδειγμα, μπορεί κανείς να δει σπουδαία έργα κορυφαίων ζωγράφων, όπως οι Velazquez, Goya, El Greco, Raphael, Botticelli, Rubens, Rembrandt κ.ά. Μεγάλης εικαστικής αξίας έργα φιλοξενεί και το μουσείο Thyssen- Bornemisza, ενώ μια διαφορετική οπτική προτείνει το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Βασίλισσας Σοφίας, με κορυφαίο και γνωστότερο έκθεμα τη "Guernica" του Πικάσο.

Η Μαδρίτη, παράλληλα, είναι και μια πόλη που αξίζει να περπατήσεις για να ανακαλύψεις τις πλατείες της: την Πύλη του Ήλιου (Puerta del Sol), τη Μεγάλη Πλατεία (Plaza Mayor), την Πλατεία της Ισπανίας (Plaza de Espana), την Πλατεία των Ταύρων (Plaza de Toros Momunental de las Ventas) κ.ά. Οι Μαδριλένοι θα πρότειναν επίσης έναν περίπατο στη Μεγάλη Οδό (Gran Vía), τον σημαντικότερο εμπορικό δρόμο της πόλης, ο οποίος λόγω των αμέτρητων θεάτρων του χαρακτηρίζεται και ως "ισπανικό Μπρόντγουεϊ"! Εξαιρετικές επιλογές για χαλάρωση είναι και οι κήποι της ισπανικής πρωτεύουσας: ο Βοτανικός (El Real Jardin Botanic) ή το Πάρκο Retiro, ένα από τα πιο ονομαστά πάρκα παγκοσμίως.

Φυσικά, ο επισκέπτης δεν μπορεί να αγνοήσει τα Βασιλικά Ανάκτορα (Palacio Real), τα οποία σήμερα αξιοποιούνται μόνο για εκδηλώσεις, καθώς ο Χουάν Κάρλος και η Σοφία κατοικούν στο ανάκτορο Θαρθουέλα. Για τους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Ανάκτορο Cibeles (Palacio Cibeles), καθώς η Πλατεία Κυβέλης αποτελεί τον πατροπαράδοτο τόπο πανηγυρισμών για τους τίτλους της "Βασίλισσας" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Και μετά από όλα αυτά, το βράδυ έχει ..."Μπερναμπέου". Γήπεδο ιστορικό, που στεγάζει τη Ρεάλ από το 1947. Στο "Μπερναμπέου", εκτός από το δίωρο που θα περάσετε στις εξέδρες παρακολουθώντας ένα από τα κορυφαία ντέρμπι της χρονιάς, μπορείτε να ξοδέψετε χρόνο στο μουσείο με τα αμέτρητα τρόπαια της Ρεάλ και ...χρήμα στην πολυτελή μπουτίκ στου συλλόγου.

Πώς θα τα απολαύσετε όλα αυτά; Χωρίς πολύ κόπο και χρήμα. Άλλωστε, γι΄ αυτό είναι εδώ η AirFastTickets. Οικονομικές λύσεις για κάθε επίδοξο ταξιδιώτη! Ζητήστε το πακέτο σας και δεν πρόκειται να απογοητευτείτε!

Α, και αν δεν σας ταιριάζουν οι ημερομηνίες, Ατλέτικο - Ρεάλ θα ξαναπαίξουν την επόμενη εβδομάδα, αυτή τη φορά στο "Βιθέντε Καλντερόν" της Μαδρίτης, στη ρεβάνς των ημιτελικών του Copa del Rey. Aύριο Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου συγκρούονται στο "Μπερναμπέου" και Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στο "Βιθέντε Καλντερόν". Αν, δηλαδή, μπορείτε να διαθέσετε 6-7 μέρες χειμερινών διακοπών στον εαυτό σας, μπορείτε να δείτε δυο τέτοιες ματσάρες σε μόλις ένα πακέτο! Ιδανικό, ε;

AirFastTickets και το ιδανικό γίνεται και οικονομικό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags