Το φιδί κυκλοφορούσε έξω από το Εκκλησάκι του Αγίου Λευκίου και Ζωοδόχου Πηγής στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας. Πρόκειται για τον… Διαμαντή, όπως φέρεται να ονομάζεται. Το φίδι κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι δηλητηριώδες. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες πρόκειται για λαφιάτη, που είναι μη-δηλητηριώδες φίδι της οικογένειας των Καινοφιίδων. Ο λαφιάτης είναι το μεγαλύτερο είδος φιδιού που συναντάται στην Ελλάδα.

Έχει μήκος γύρω στα 150 εκατοστά, σπανίως όμως μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 260 εκατοστά. Τα ενήλικα έχουν ένα κιτρινωπό καφέ χρώμα και τέσσερις μαύρες γραμμές που ξεκινούν από το μάτι του και φτάνουν μέχρι την ουρά.

Ο Διαμαντής είναι τίγκα ΑΕΚ δηλαδή, αφού είναι κιτρινόμαυρος.

Κυνηγά κυρίως στο έδαφος αλλά σκαρφαλώνει συχνά σε δέντρα και θάμνους. Κολυμπά επιδέξια. Τρέφεται με μικρά θηλαστικά όπως αρουραίους και άλλα τρωκτικά, μικρά κουνέλια, πτηνά, σαύρες, αμφίβια και αυγά. Ζευγαρώνει την άνοιξη και τα θηλυκά γεννούν 3-18 αυγά. Είναι μέτριας επιθετικότητας φίδι που δαγκώνει αν αρπαχτεί.

Δείτε το βίντεο: