Facebook Pixel O captain, my captain
| 2014-08-13 15:35:00

O captain, my captain

O captain, my captain

Πόση πίκρα μπορεί να κρύβει ένα χαμόγελο; Στην περίπτωση του Ρόμπιν Γουίλιαμς, του ηθοποιού που έκανε εκατομμύρια ανθρώπους να γελούν, το χαμόγελό του έκρυβε επιμελώς τη μάχη που έδινε καθημερινά με την κατάθλιψη, το ποτό και παλιότερα την κοκαΐνη. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.

«Δεν διαβάζουμε και γράφουμε ποίηση γιατί είναι χαριτωμένη. Διαβάζουμε και γράφουμε ποίηση γιατί είμαστε μέλη της ανθρώπινης φυλής. Και η ανθρώπινη φυλή είναι γεμάτη πάθος. Και η ιατρική, η νομική, οι επιχειρήσεις, η μηχανική, αυτά είναι ευγενείς ασχολίες και απαραίτητες για τη διατήρηση της ζωής. Αλλά η ποίηση, η ομορφιά, το ειδύλλιο, η αγάπη, αυτά είναι (τα πράγματα) για τα οποία μένουμε ζωντανοί» έλεγε ο ίδιος ως καθηγητής Τζον Κίτινγκ στον ρόλο που τον εκτόξευσε στον «Κύκλο των χαμένων ποιητών».

Ο διάσημος κωμικός που θεωρείτο ως ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Βόρεια Καλιφόρνια. Αν και τα αίτια του θανάτου του ηθοποιού είναι ακόμη υπό πλήρη διερεύνηση, οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι πέθανε από ασφυξία, απόρροια αυτοκτονίας.

O βραβευμένος με Οσκαρ, Αμερικανός ηθοποιός, ήταν για χρόνια εθισμένος στο ποτό και την κοκαΐνη, αλλά έκοψε τις καταχρήσεις πριν έρθει στον κόσμο ο μεγαλύτερος γιος του το 1983 και κατάφερε να παραμείνει καθαρός για δυο δεκαετίες. Ωστόσο, το 2003 κι ενώ βρισκόταν στην Αλάσκα, δυστυχώς κύλησε ξανά. «Ημουν σε μια μικρή πόλη που δεν είναι στο τέλος του κόσμου, αλλά μπορείς να το δεις (το τέλος του κόσμου) από εκεί και σκέφτηκα: ποτό. Σκέφτηκα ότι ίσως το ποτό θα βοηθούσε. Γιατί ένιωθα μόνος και φοβισμένος. Ηταν επειδή δούλευα τόσο πολύ και (σκέφτηκα) γαμώτο μπορεί να βοηθήσει. Και ήταν το χειρότερο πράγμα στον κόσμο» έλεγε σε συνέντευξή του στον «Guardian» το 2010.

Σε ηλικία 63 ετών ο Ρόμπιν Γουίλιαμς δεν άδραξε τη δική του μέρα. Δεν θυμήθηκε καν τα δικά του λόγια στην ταινία «World's Greatest Dad»: «Να θυμάστε, η αυτοκτονία είναι μια μόνιμη λύση σε προσωρινά προβλήματα».

Καλό ταξίδι, ο captain, my captain...

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags