Facebook Pixel Δεν έχει η Ελλάδα πολιτικό σαν τον Τσίπρα!
| 2015-07-14 10:45:00

Δεν έχει η Ελλάδα πολιτικό σαν τον Τσίπρα!

Δεν έχει η Ελλάδα πολιτικό σαν τον Τσίπρα!

Χειμαρρώδης ο Aλέφαντος στο SportDog, αναλύει τις πολιτικές εξελίξεις! Γιατί εξυμνεί τον πρωθυπουργό και ποιους του ΣΥΡΙΖΑ ξεφωνίζει; "Ήταν μάπα αυτή για να είναι υπουργός;"!

Εγώ θα πω την αλήθεια όπως τη νιώθω. Και δεν έχω ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας ξεκίνησε να κάνει μια μεγάλη διαπραγμάτευση, ξεκίνησε να δώσει μια μεγάλη μάχη. Το φώναζα συνεχώς βέβαια ότι όταν είσαι άφραγκος κόκκινες γραμμές δεν μπορείς να βάζεις. Επίσης έλεγα από την αρχή ότι οι Γερμανοί είναι σκυλιά, τους ξέρω γιατί πήγαινα πολλά χρόνια στο Αμβούργο να βλέπω τον Χάπελ, οι Γερμανοί το έλεγα ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

Τι γίνεται όμως. Ο Τσίπρας έδειξε ότι είναι χαρισματικός ηγέτης. Τον θεωρώ χαρισματικό ηγέτη. Έκανε μια στροφή μεγάλου ηγέτη, στροφή στο τελευταίο λεπτό του αγώνα για να γλιτώσει τη συντριβή. Έτσι πρέπει να είναι ο μεγάλος προπονητής. Όταν βλέπεις ότι δεν μπορείς να νικήσεις το ματς, κοίτα πάση θυσία να μην το χάσεις.

Και έχει κάποιους καλούς δίπλα του ο Τσίπρας, όπως είναι ο Παππάς, ο Δραγασάκης, ο Τσακαλώτος, και ο Σακελαρίδης καλός είναι. Καθάρισε σαν αβγό ο Τσίπρας και τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και τον Βαρουφάκη, εξέθεσε τον Σόιμπλε που όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως τον βρίζουν -χωρίς να του κάνει τη χάρη να βγούμε από το ευρώ- και θα καθαρίσει την αφιλότιμη την Κωνσταντοπούλου και τον Λαφαζάνη και τον Στρατούλη.

Τι δραχμή μας τσαμπουνάτε κύριοι, τι θέλετε να την κάνετε την Ελλάδα; Με το ευρώ μπορεί να έχεις περικοπές, αλλά αντί για 1000 θα παίρνεις 900. Ή αντί για 900 θα παίρνεις 800. Με τη δραχμή όμως μέσα σε μια νύχτα θα έπαιρνες 200. Και τι θα γινόταν με τις τράπεζες, δεν τις σκέφτεστε τις καταθέσεις του κόσμου; Δεν έχω λεφτά στην τράπεζα, το έχω ορκιστεί. Είναι για λύπηση όμως ο κόσμος στις ουρές έξω από τα ΑΤΜ. Και εν πάση περιπτώσει, η Ελλάδα πρέπει να έχει επιχειρήσεις δυνατές, διότι άμα διαλύσουν οι επιχειρήσεις, θα διαλυθούν και οι εργαζόμενοι.

Βοήθησαν και τα άλλα κόμματα πάντως, πρέπει να το λέμε. Έδειξαν σοβαρότητα και ο Μεϊμαράκης και η Γεννηματά και ο Θεοδωράκης. Και ο Καμμένος ως την ώρα που μιλάω, κράτησε σοβαρότητα. Είναι δυναμικός, είναι πατριώτης, αλλά έδειξε σοβαρότητα γιατί η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με ηγέτη, και αυτή τη στιγμή υπάρχει ηγέτης, είναι ο Τσίπρας.

Πρέπει να καθαρίσει σαν αβγό την Κωνσταντοπούλου την αφιλότιμη, την έκανε πρόεδρο της Βουλής αλλά έδειξε αχαριστία. Αχαριστία με τη συμπεριφορά της και προς τα άλλα κόμματα που την ψήφισαν και προς τον Τσίπρα. Ποια νομίζει ότι είναι; Κάντε πρόταση μομφής να φύγει. Αυτή χωρίς τον Τσίπρα δε θα γινόταν ποτέ πρόεδρος της Βουλής. Και οι Λαφαζάνηδες και οι Στρατούληδες χωρίς τον Τσίπρα δε θα γίνονταν ποτέ υπουργοί. Ο Τσίπρας τούς έκανε κυβέρνηση, χάρη στον Τσίπρα πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 36%.

Δεν έχει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή άλλον πολιτικό όπως είναι ο Τσίπρας. Σε αυτόν πρέπει να στηριχτούμε, αυτόν ψηφίζει ο λαός. Τον θεωρώ πολύ δυνατό πολιτικό. Και είναι νέος σε ηλικία, μπορεί να γίνει ολοένα και καλύτερος όσο ο καιρός περνάει. Τώρα θα πληρώσουν και οι έχοντες, όχι μόνο να πληρώνουν τόσα χρόνια οι φουκαράδες.

Την τελευταία στιγμή ο Τσίπρας τους καθάρισε όλους. Και έπρεπε να έχει σχολάσει πιο νωρίς τον Βαρουφάκη με τα φανελάκια και τη μοτοσικλέτα, με το χέρι στην τσέπη και με το θράσος. Ήταν μάπα αυτή για να είναι υπουργός; Κόντεψε να μας καταστρέψει.

Γράψε το όπως το λέω, ήταν μάπα αυτή για να είναι υπουργός; Τζόγαρε και στο τέλος θα βρισκόμασταν με κουρελόχαρτο νόμισμα, χωρίς παραγωγή, χωρίς καβάτζες, χωρίς τράπεζες, πώς θα εισάγαμε τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τι θα γινόταν με τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Ποιος είσαι ρε Βαρουφάκη που την κοπάνησες για διακοπές στην Αίγινα την ώρα που οι συνάδελφοί σου καλούνταν να πληρώσουν τα δικά σου λάθη και να ψηφίσουν τα σκληρά μέτρα;

Και κάνει και δηλώσεις και εκθέτει τον πρωθυπουργό. Σαν να είναι κάποιος προπονητής στον Ολυμπιακό, να του κάνουν την ύψιστη τιμή να είναι στον Ολυμπιακό, και όταν φεύγει να μην στηρίζει τον Κόκκαλη ή τον Μαρινάκη. Πρέπει να σέβεσαι αυτόν που σου έκανε την τιμή και σου έδωσε το πόστο να γίνεις σε όλο τον κόσμο γνωστός.  

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags