Facebook Pixel Θα σε πατούσαν στον σβέρκο όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα
| 2015-08-01 20:55:00

Θα σε πατούσαν στον σβέρκο όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα

Θα σε πατούσαν στον σβέρκο όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, όλο αυτό το διάστημα του έχω αλλάξει του ΣΥΡΙΖΑ τον αδόξαστο. Και σε επίπεδο προσώπων αλλά και γενικότερα ως πολιτική παράταξη. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης

 Για το δήθεν αριστερό προσωπείο γενικότερα και το καραγκιοζιλίκι του δημοψηφίσματος ειδικότερα. Η κυβέρνηση, άλλωστε, πρέπει να υφίσταται τη βάσανο της κριτικής.

Η γελοιότητα και η υποκρισία, όμως, αφορούν όλο το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Το παπατζιλίκι είναι κοινό χαρακτηριστικό. Αν, κατά πως είπε η Αυλωνίτου, ο Βαρουφάκης είναι η Αλίκη Βουγιουκλάκη της πολιτικής, στην αντιπέρα πολιτική όχθη μιλάμε για Μάρθα Βούρτση. Ολοι αυτοί που κλαίγανε πριν από το δημοψήφισμα. Οτι αν βγει το «Οχι» η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Ενβέρ Χότζα. Πολιτικά πρόσωπα του βεληνεκούς του Πύρρου Δήμα.


Προσωπικότητες όπως ο Νίκος Αλιάγας (φωτό), που ήρθε από τη Γαλλία να μιλήσει στη συγκέντρωση για το «Ναι» και να βάλει ένα λιθαράκι για τη σωτηρία της χώρας. Οπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που επίσης έβαλε τα κλάματα. Αρχηγοί κομμάτων όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά, που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι «με την Ελλάδα δεν παίζουμε». Κι ότι αν βγει το «Οχι» από Δευτέρα Ραχήλ και Λαφαζάνης θα βάλουν μπρος τις μηχανές να τυπώνουν δραχμές.

Ο πάντα κομψός και περιποιημένος δήμαρχος Αμαρουσίου Πατούλης, που έφτασε μέχρι το Φανάρι και ζήτησε από τον Πατριάρχη να προσευχηθεί για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Ο Τσίπρας να πουλάει το παραμύθι της επανάστασης με το «Οχι». Και οι Γάλλοι να επιμένουν ότι το «Ναι» θα είναι η Κιβωτός του Νώε που θα σώσει την Ελλάδα από την καταστροφή και τη συντέλεια του κόσμου.

Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Μία τρύπα στο νερό. Παπατζιλίκι πούλαγε ο Τσίπρας με το «Οχι». Παπατζιλίκι πουλάγανε και οι άλλοι με το «Ναι». Οταν ο Καίσαρης έγραφε ανήμερα του δημοψηφίσματος: «Ούτε θα λυπηθεί ο καπιταλισμός με το ?Ναι?, ούτε θα σε φοβηθεί με το ?Οχι?. Ο,τι και να βγάλει το δημοψήφισμα, θα σε πατήσει στον σβέρκο», έτσι κι έγινε. Οσο γελοίοι και ψεύτες ήταν αυτοί που επιχειρηματολογούσαν πάνω στο «Οχι» εξίσου γελοίοι και ψεύτες και όσοι αβαντάριζαν το «Ναι».

Κατά τα άλλα, να ευλογήσω για ακόμα μία φορά τα γένια μου. Οταν έγραφα και σε ανύποπτο χρόνο μάλιστα ότι «η επόμενη κίνηση του Γιάνη Βαρουφάκη θα είναι να καταπίνει σπαθιά», ότι προς χάρη της δημοσιότητας θα αντιγράφει κόλπα που κάνουν στο τσίρκο. Κι αυτό ακριβώς έκανε. Αφού εξάντλησε τα πάντα σχετικά με τα πολιτικά δήθεν επιχειρήματα, το έριξε στην τρελή. Αφού δεν πάει στη Βουλή για να κάτσει κατάχαμα οκλαδόν, το παίζει Τζον Λε Καρέ.

Με τη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι η μητέρα του ήταν σε ακροδεξιά οργάνωση και παρακολουθούσε τον αριστερό πατέρα του! Κι αυτή ήταν η αφορμή να γνωριστούν και να έλθουν εις γάμου κοινωνίαν. Μιλάμε για παθογένεια αν δεν πάρει ο Γιάνης τη δόση της δημοσιότητας. Καταλαμβάνεται από στερητικά σύνδρομα: υποφέρει, κρυώνει, ιδρώνει, λαχανιάζει. Πέντε λεπτά όμως αν μιλήσει στο τηλέφωνο με δημοσιογράφο, συνέρχεται, ανακουφίζεται. Αυτά.

Η τρίτη εξαδέλφη της Ειρήνης Μαρούπα έχει γκόμενο τον υπαρχηγό της «Θύρας 7» Μακρινίτσας

- Ομπσέρβερ


Δεν έχουν οι βίζιτες «μηχάνημα» μέσα στην τσάντα, με μετρητά δουλεύουν

Να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις τράπεζες να μπορέσει η κινηθεί η αγορά. Να κυκλοφορήσει ρευστό. Δεν γίνονται όλες οι δουλειές με πιστωτικές κάρτες. Κάποιες συναλλαγές είναι με μετρητά. Και μόνο. Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν. Μπορείς να πηδήξεις, δηλαδή, με πιστωτική κάρτα; Δεν γίνεται. Δεν έχουν οι βίζιτες «μηχάνημα» μέσα στην τσάντα. Με μετρητά δουλεύουν. Οσο για τους μπουκ, έτσι ή αλλιώς οι δουλειές ήταν πεσμένες.

Αλλά τώρα με το κάπιταλ κοντρόλ έχουν νεκρώσει. Ετσι πάει. Κάποιες δουλειές με πιστωτική κάρτα γίνονται. Να φας, να βγάλεις εισιτήρια, να πληρώσεις ξενοδοχείο. Στα γούστα ούτε πίστωση υπάρχει, ούτε πιστωτική κάρτα. Οποιος θέλει να ψωνίσει φούντα ή είναι χωμένος μέσα στη λουκουμόσκονη, μόνο με μετρητά θα κάνει τη δουλειά του. Ή μήπως μπορείς να λαδώσεις με κάρτα; Σε φακελάκι θα τα πάρει ο γιατρός. Σε φάκελο ο εφοριακός. Σε φάκελο ο διαιτητής. Σε φάκελο ο δημοσιογράφος.

Στη Νέα Δημοκρατία έχουν μείνει μισό αιώνα πίσω

Μεσαίωνας. Σκοταδισμός. Μείζον πολιτικό θέμα για τη Νέα Δημοκρατία αν ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Κορωνάκης, έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του στην πατρίδα. Αν έχει πάει φαντάρος. Αν έχει φορέσει το τιμημένο χακί. Ή, τα μπλου, όπως η Αλίκη, όταν είχε πάει στο Ναυτικό (φωτό). Λες και βρισκόμαστε στο 1950. Ή στο 1970. Εκεί έχουν μείνει στη Νέα Δημοκρατία. Μισό αιώνα πίσω. Και τι έγινε δηλαδή αν έχει πάει ή αν δεν έχει πάει φαντάρος. Είναι λιγότερο Ελληνας; Λογική που παραπέμπει σε Φαήλο Κρανιδιώτη, Κασιδιάρη και Μπαλτάκο.

Κι αν, όπως έχει πει ο ακαδημαϊκός Ζωρζ Πιλαλί, ο περί ου ο λόγος Κορωνάκης «δεν είναι από δω»; Κι αν είναι από τα Λιόσια; Κι αν εν πάση περιπτώσει, αν γίνει κανένας πόλεμος, να πάνε να πολεμήσουνε οι μονιμάδες. Η δουλειά τους είναι. Με αυτά τα επιχειρήματα πάνε να κοντράρουν τον ΣΥΡΙΖΑ; Πού νομίζουν ότι απευθύνονται; Στους βετεράνους χωροφύλακες της μάχης του Μακρυγιάννη εναντίον των κομμουνιστών στα Δεκεμβριανά του 1944; Οσοι βρίσκονται ακόμα εν ζωή, ή έχουν άνοια ή ψηφίζουν Χρυσή Αυγή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο εθνικά υπερήφανος αισθάνεται ο Κοντονής που στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του έβαλε εκπρόσωπο της ΟΥΕΦΑ;

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags