ΣΕΞ: Για έναν περίεργο λόγο τα τελευταία χρόνια έχει πέσει πολλή δουλειά στα ερευνητικά κέντρα που ασχολούνται με το αντρικό μόριο και την αντρική σεξουαλική υγεία, εν γένει. Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του ενδιαφέροντος των επιστημόνων έχει να κάνει με τις ανησυχητικές διαστάσεις που παίρνει η στυτική δυσλειτουργία (πάνω 500 εκατομμύρια άντρες πάσχουν παγκοσμίως, με το 20% του αριθμού να αφορά σε ηλικίες κάτω των 40).

Ωστόσο, ένα άλλο σημαντικό ποσοστό ερευνών έχει να κάνει ολοκάθαρα με αισθητικά κριτήρια, αφού σήμερα, όλο και περισσότεροι νέοι και σεξουαλικά υγιείς άντρες νιώθουν ανασφάλεια για την εικόνα των γεννητικών τους οργάνων.

Όπως, για παράδειγμα, αυτή η πρόσφατη μελέτη από ομάδα Ελβετών ερευνητών του πανεπιστημίου της Ζυρίχης, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Journal of Sexual Medicine, που θέλησε να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ένα πέος που έχει χειρουργηθεί εξαιτίας διαφόρων αιτιών, όπως:

- Προβλήματα υποσπαδίας (μια κατάσταση, κατά την οποία το άνοιγμα της ουρήθρας βρίσκεται στην κάτω πλευρά του πέους)

- Φίμωση (όταν το τμήμα του δέρματος το οποίο καλύπτει τη βάλανο είναι πολύ στενό με αποτέλεσμα οξύ πόνο κατά τη στύση)

- Αποκατάσταση της νόσου Peyronie (εξαιτίας δυσμορφίας της κλίσης του πέους)

- Πλαστική επέμβαση επιμήκυνσης ή πάχυνσης πέους

- Σοβαρός τραυματισμός ή ακρωτηριασμός πέους από ατύχημα ή καρκίνο

- Θεραπεία λεύκανσης πέους

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι επιστήμονες ζήτησαν από τις συμμετέχουσες να βαθμολογήσουν ποιο πέος θεωρούν ελκυστικότερο έπειτα από κάποιου είδους επέμβαση και να αξιολογήσουν αν και κατά πόσον τις ενοχλούσε μια ουλή, μια σειρά από επουλωμένα ράμματα, δυσχρωμίες ή άλλες αισθητικές ιδιαιτερότητες των γεννητικών οργάνων -όπως τα "μπλε μπαλάκια".

Παρόλο το πλήθος εικόνων από πέη με μετεγχειρητικά «κουσούρια», οι 105 εθελόντριες -σε ποσοστό 80%- δεν επικέντρωσαν την προσοχή τους σ’ αυτά τα σημάδια, ούτε καν βαθμολόγησαν με κριτήριο το μέγεθος ή το πάχος των αντρικών μορίων που παρατηρούσαν.

Τις υψηλότερες βαθμολογίες πήραν τα πέη που διατηρούσαν μια αρμονική αναλογία όσχεου-άξονα-βαλάνου με κορυφαίο διακριτικό γνώρισμα την φροντισμένη ηβική τρίχα.

«Όπως ακριβώς ένας άντρας δεν θα αξιολογήσει την ερωτική του παρτενέρ με βάση μια επέμβαση στήθους ή αιδοιοπλαστικής, έτσι ακριβώς και μια γυναίκα, δεν ενδιαφέρεται για κάποιο σημάδι, αλλά για το “πακέτο”», λένε οι συγγραφείς της ελβετικής μελέτης. Κάτι που ταυτίζεται απολύτως με ένα άλλο εύρημα ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, με βάση το οποίο 75% των γυναικών προτιμούν έναν άντρα με υψηλή αίσθηση φροντίδας των τριχών των γεννητικών οργάνων του. Και καταλήγει η μελέτη στο εξής: Η περιποιημένη εικόνα του πέους σου, μπορεί να σε κάνει πολύ πιο σέξι συγκριτικά με κάποιον με διπλάσια προσόντα.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com