Σεξ: Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία μίας υγιούς σεξουαλικής ζωής δεν αφορά τις στάσεις ή τις τεχνικές, το μέγεθος των προσόντων σου ή το πόσες αντοχές έχεις. Αφορά πόσο χρόνο, ενέργεια και θέληση ξοδεύεις για να ικανοποιήσεις τη σύντροφο σου και τις ανάγκες της. Με άλλα λόγια; Έχει να κάνει με το πόσο προσπαθείς να την προετοιμάσεις ερωτικά κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών.

«Τα προκαταρκτικά κάνουν ένα άτομο να νιώσει επιθυμητό, αλλά και τον καθένα να ποθήσει ή ακόμα και να νιώσει πως χρειάζεται τον ή την σύντροφο του. Δεν είναι τυχαίο που αποκαλούνται ως το «πιο σέξι μέρος του σεξ»», λέει η σεξολόγος και εκπαιδευτικός σεξουαλικότητας Lisa Hochberger. «Τα προκαταρκτικά αντιπροσωπεύουν το κομμάτι εκείνο του σεξ κατά το οποίο ο ένας ικανοποιεί τις ανάγκες του άλλου και μαθαίνουν και οι δύο τι είναι ωραίο, τέλειο, αισθησιακό και τι όχι. Είναι κομμάτι της σεξουαλικής εμπειρίας που επιτρέπει σε ένα ζευγάρι να έρθει πιο κοντά και να συνδεθεί τόσο σε σωματικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο».

Και παρόλο που για εσένα μπορεί να μην είναι απαραίτητα για να φτιάξουν τη διάθεση και να σε προετοιμάσουν σωματικά, τα προκαταρκτικά για τις γυναίκες είναι απαραίτητα ώστε να μπουν στο κατάλληλο mood και να κλιμακωθεί ο ερεθισμός τους στο μέγιστο. Όπως άλλωστε υποστηρίζει και ο Hochberger, «οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο να νιώσουν απόλαυση, μιας και τα σώματα τους είναι διαφορετικά από τα αντρικά. Για εκείνες, η αντίδραση των γενετικών τους σημείων δεν είναι απαραίτητα σημάδι της σεξουαλικής τους επιθυμίας. Αντίθετα με τους άντρες, τα γεννητικά όργανα των γυναικών μπορούν να ανταποκριθούν σε μία ποικιλία ερεθισμάτων. Μία γυναίκα μπορεί να είναι υγρή και το σώμα της να στέλνει όλα τα μηνύματα ότι είναι ερεθισμένη, αλλά η ίδια να μην αισθάνεται ότι βρίσκεται στην απαραίτητη διάθεση.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορεί το σώμα της να είναι στεγνό χωρίς κανένα σημάδι πως είναι ερεθισμένη ενώ η ίδια να λέει ότι είναι έτοιμη να κάνει σεξ. Γι’ αυτό και συχνά, κάποιοι άντρες μπερδεύονται και πιστεύουν ότι η γυναίκα είναι έτοιμη για σεξ ενώ για πολλές γυναίκες το καλύτερο μέρος της διαδικασίας είναι αυτό που χτίζει τη διάθεση».

Δε ασχολείσαι αρκετή ώρα

Οι σεξουαλικές επιθυμίες των γυναικών είναι σίγουρα πιο περίπλοκες από εκείνες των αντρών. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι γυναίκες δυσκολεύονται περισσότερο να ικανοποιηθούν σε σχέση με το αντίθετο φύλο. Γι’ αυτό, είναι λογικό για έναν άντρα να βαρεθεί, να κουραστεί ή να απηυδήσει την ώρα των προκαταρκτικών. Ο Hochberger εξηγεί ότι είναι σημαντικό, όταν έρθει η ώρα τους, να πάρεις το χρόνο σου και να αφοσιωθείς πλήρως σε αυτά, παρά να προσπαθήσεις να ξεμπερδέψεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. «Αν θέλεις να κάνεις τη σεξουαλική διαδικασία να διαρκέσει περισσότερο, θα σε βοηθήσει το να επεκτείνεις χρονικά τη διαδικασία των προκαταρκτικών. Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό όταν τα προκαταρκτικά γίνονται βιαστικά. Είναι κομμάτι του σεξ που θα έπρεπε να παίρνει το χρόνο του έτσι ώστε και οι δύο μεριές να χτίσουν τον ερεθισμό τους και την επιθυμία τους».

Διαγράφεις απλώς υποχρεώσεις από τη λίστα

Μία μεγάλη εσφαλμένη αντίληψη και στα δύο φύλα σε ό,τι αφορά στο σεξ είναι ότι αυτό πρέπει να κόβεται σε κομμάτια και μέρη. «Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες τείνουν να βλέπουν το σεξ σε στάδια: προκαταρκτικά, αυτό καθ' αυτό και οι κινήσεις μετά. Πρέπει όμως να αντιμετωπίζεται ως ένα κομμάτι που περιλαμβάνει πολλά είδη πράξεων, λέει η Kelly J Connell, ειδικός και θεραπεύτρια. «Είναι απολύτως εντάξει να σταματήσεις τη διείσδυση για να ξεκινήσεις να παίζεις με τα δάχτυλα σου, το στόμα σου ή οτιδήποτε άλλο σας ικανοποιεί σαν ζευγάρι».

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com