Το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα αντικειμενικό. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, δεν επιβεβαιώνονται πάντα τα προγνωστικά, γι΄ αυτό έχει και την πλάκα του. Επειδή πολλές φορές εμφανίζεται η έκπληξη...


Στην Τούμπα, όμως, δεν είχε πλάκα. Κι ο ΠΑΟΚ έκανε πλάκα, απέναντι στην ομάδα - πλάκα της ΑΕΚ. Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν πλήρως, ο καλύτερος κέρδισε και μάλιστα σβήνοντας τη μηχανή για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Στο οποίο η ΑΕΚ ήταν για λύπηση και ο ΠΑΟΚ τη λυπήθηκε. Ή, απλώς, έκανε συντήρηση δυνάμεων γιατί ακολουθεί δύσκολη εβδομάδα με ταξίδι στο Ταταρστάν και μάχη στο "Καραϊσκάκη".

Πολλοί λένε πως αυτή η μάχη στο Φάληρο, θα είναι μία από αυτές που θα κρίνουν πολλά στο φετινό πρωτάθλημα κι έστω κι αν είναι πολύ νωρίς ακόμα, η εικόνα που δείχνει ως τώρα ο ΠΑΟΚ θέτει από μόνη της το ρώτημα: «Λες να μπορέσει να χτυπήσει στα ίσα τον Ολυμπιακό στην κούρσα για τον τίτλο;».

Την επόμενη Κυριακή θα έχει μια ευκαιρία για μια «πρώτη» απάντηση. Το σίγουρο είναι πως ο φετινός ΠΑΟΚ δείχνει πως έχει δυνατότητες. Δεμένη ομάδα, από την εποχή του δον-Φερνάντο, ταλαιπωρήθηκε πέρυσι από τις ασυναρτησίες της διοίκησης στο θέμα του προπονητή, ωστόσο και πάλι πάτησε στα πόδια της και έκανε μια καλή σεζόν. Φέτος, έχει και προπονητή. Κι αυτό φαίνεται. Γιατί πέρα από την ποιότητα του άξονα Κοντρέρας - Παύλου Γροθία - Βιεϊρίνια (θα μου επιτρέψετε να πιστεύω πως είναι η πιο ποιοτική τριάδα άμυνας - κέντρου - επίθεσης στο πρωτάθλημα), σε αυτά τα πρώτα ματς βλέπουμε κι άλλα. Βλέπουμε δουλειά προπονητή. Βλέπουμε πολύ παιχνίδι από τις πτέρυγες με Έτο και Λίνο, πολύ τρέξιμο και αλληλοκαλύψεις από τους παίκτες που βρίσκονται μπροστά τους (Σάλπι - Βιεϊρίνια στο ματς με την ΑΕΚ), πολύ πρέσινγκ, έναν κυνηγό - κίλερ όπως ο Κλάους, βλέπουμε και ομοιογένεια, βλέπουμε και πάθος.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr