Το 74-70 στο ΟΑΚΑ αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τους δύο αιώνιους. Και επί της ουσίας δεν επιτρέπει σε κανέναν να νιώθει χαρούμενος. Ο Παναθηναϊκός νίκησε μεν τον Ολυμπιακό, αλλά δεν τον συνέτριψε όπως θα επιθυμούσαν οι οπαδοί του. Ο δε Ολυμπιακός, έφυγε ηττημένος, αλλά κράτησε τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα. Αν οι δύο ομάδες δεν έχουν απώλειες σε άλλα ματς, το -4 επιτρέπει αισιοδοξία ως προς την πρωτιά στην κανονική περίοδο.

Επί της ουσίας, τίποτα δεν άλλαξε μετά την πρώτη μάχη των δύο καλύτερων ελληνικών ομάδων. Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε ότι υπερέχει, δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο και σε ρυθμό ρελαντί έφτασε στην επικράτηση. Κι όλα αυτά σε ένα ματς που είχε 11 ασίστ και έκανε 22 λάθη. Με λίγα λόγια οι γηπεδούχοι έκαναν κακό παιχνίδι, δεν είχαν πραγματικά διακριθέντα, ακόμα και ο Διαμαντίδης έκανε 8 ασίστ και 7 λάθη. Πάρα πολλά για τα δεδομένα του. Ακόμα κι έτσι νίκησαν καθαρά και δίκαια κι αυτό ουδείς το αμφισβητεί.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του ήταν εξίσου κακός. Με 3/21 τρίποντα, 17 λάθη και μόλις 9 ασίστ, αφήνει τη στατιστική να μιλάει από μόνη της. Τουλάχιστον είχε έναν διακριθέντα, τον Γιώργο Πρίντεζη, που είχε 18 πόντους και μάλλον αδικείται από το χρόνο συμμετοχής του. Τα 19 λεπτά που έπαιξε ήταν λίγα σε σχέση με την προσφορά του.

Συνολικά αν το δει κανείς, είναι ένα από τα χειρότερα ματς αιωνίων τα τελευταία χρόνια. Η ποιότητα δεν ικανοποίησε κανέναν, ουδέποτε καθηλώθηκε ο θεατής, το μπάσκετ δεν κέρδισε τίποτα. Οι ομάδες δεν εγκλωβίστηκαν ακριβώς στις άμυνες των αντιπάλων, γιατί υπήρχαν πολλά ελεύθερα σουτ από θεωρητικά εύστοχους παίκτες. Τα 39 λάθη των δύο ομάδων, κέρδισαν κατά κράτος τις 20 ασίστ.

Αυτό βόλεψε τον Ολυμπιακό που ακόμα ψάχνεται και θέλει να κερδίσει χρόνο. Ο Παναθηναϊκός νίκησε, κράτησε αλώβητο το ΟΑΚΑ, όμως με δεδομένη την κατάσταση των δύο ομάδων, κάτι τέτοιο είναι το αυτονόητο. Χρειάζεται κι αυτός βελτίωση...

ΠΗΓΗ: sday.gr