Μας μπέρδεψαν. Ή, τα μπέρδεψαν. Συγνώμη, αλλά θα προχωρήσω σε καταγγελία, καθώς σε μια περίοδο κατά την οποία οι Έλληνες χάνουμε το ένα κεκτημένο μετά το άλλο μαζί με τον μπούσουλα, έρχονται ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να ανατρέψουν κι άλλα δεδομένα.

Κύριοι των δύο ομάδων, εμείς ξέραμε πως στο ποδόσφαιρο παίζετε μπάλα αλάνας και στο μπάσκετ είστε κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη. Λοιπόν, τι ήταν αυτό που μας παρουσιάσατε αυτό το Σαββατοκύριακο στα μεταξύ σας ντέρμπι;

Ματσάρα στο ποδόσφαιρο και παιδική χαρά στο μπάσκετ; Πώς θα την αντέξουμε κι αυτή την ανατροπή; Εμείς είχαμε προετοιμαστεί να δούμε (φάμε) σούπα το Σαββατόβραδο και να χορτάσουμε θέαμα την Κυριακή. Κι εσείς τι κάνατε; Τα ανάποδα! Ε, είστε ή δεν είστε για καταγγελία;

Τέλος πάντων, για το ποδόσφαιρο τα είπαμε στο προηγούμενο θέμα. Χορτασμένοι τα είπαμε. Ευχαριστημένοι. Γεμάτοι. Τώρα θα τα πούμε νηστικοί. Για το μπάσκετ, το οποίο εν προκειμένω επέστρεψε στον όρο «μπασκετάκι».

Τα χάλια τους τα αράπικα είχαν και οι δύο αιώνιοι στο Οάκα. Ο ένας, ο Παναθηναϊκός, ήταν σαν γέρος, κουρασμένος κι άρρωστος. Σαν να περίμενε να πάρει το σορόπι του για τη βγάλει κι απόψε. Να περάσει αυτό το βράδυ και βλέπουμε. Αυτό περίμενε. Να κερδίσει όπως-όπως και να πάει για ύπνο, να ξεκουραστεί. Χωρίς ενέργεια, χωρίς διάθεση, χωρίς καθαρό μυαλό, χωρίς το μάτι που γυαλίζει, το μάτι που τον έχει μετατρέψει σε κυρίαρχο της Ευρώπης τα τελευταία 15 χρόνια. Ο πιο κορεσμένος Παναθηναϊκός όλων αυτών των χρόνων.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr