Facebook Pixel Κασμίρ: Η κυβέρνηση που δίνει τα χρήματα στον λαό και όχι στους "εκλεκτούς"
| 2023-04-11 10:02:00

Η κυβέρνηση που δίνει τα χρήματα στον λαό και όχι στους "εκλεκτούς"

του Γεωπόλδου
Η κυβέρνηση που δίνει τα χρήματα στον λαό και όχι στους "εκλεκτούς"

Τί αναφέρει έκθεση για τη διάθεση κεφαλαίων σε μία χώρα που ταλαιπωρήθηκε από μεγάλη ανέχεια, αλλά βρίσκεται σε δρόμο τρομερής ανάπτυξης.

Οι κάτοικοι στο Τζαμού και το Κασμίρ έγιναν μάρτυρες  δαπάνης των υψηλότερων κεφαλαίων στο οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο του εμβληματικού Σχεδίου Κεντρικής Χορηγίας (CSS).

Σύμφωνα με μια έκθεση, το 2021-2022, το συνολικό ποσό που έλαβε η περιοχή στο πλαίσιο των Σχεδίων Κεντρική Επιχορήγησης (CSS) ήταν 857.911.154 εκατομμύρια Ευρώ το οποίο αυξήθηκε σε 1 δις Ευρώ κατά το 2022-23, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 15 %.

Σύμφωνα με την έκθεση, είναι για πρώτη φορά μετά από περίπου 70 χρόνια που περίπου λίγο πάνω από 1 δις Ευρώς έφτασαν στον απλό άνθρωπο χωρίς μεσάζοντες και μεσίτες, καθώς οι ψηφιακές συναλλαγές έχουν εξασφαλίσει ότι κανείς δεν μπαίνει μεταξύ της κυβέρνησης και του λαού.

«Ο αποτελεσματικός μηχανισμός που τέθηκε σε εφαρμογή μετά το 2019 έχει εξασφαλίσει  διαφάνεια. Τα χρήματα που εισρέουν στο Τζαμού και το Κασμίρ δεν προορίζονται για κανένα εκλεκτό τμήμα της κοινωνίας.

Η κατάργηση του άρθρου 370 έχει τερματίσει την εποχή του νεποτισμού», αναφέρεται στην έκθεση.

«Από το καθεστώς κατώτερου επιτεύγματος έως το καθεστώς του πρωτοπόρου από το 1947 έως το 2019, η περοοχή έλαβε το 10 τοις εκατό των χρημάτων των φορολογουμένων για το ένα τοις εκατό του πληθυσμού της Ινδίας παρά το γεγονός ότι η οικονομία της παρέμενε εύθραυστη», πρόσθεσε.

Η διοίκηση έχει διασφαλίσει ότι θα δοθεί η απαιτούμενη προσοχή στα εμβληματικά σχήματα στο πλαίσιο του μηχανισμού CSS. Διεξάγονται τακτικές συνεδριάσεις αξιολόγησης για να διασφαλιστεί ότι επιτυγχάνονται οι ίδιοι οι σκοποί τέτοιων συστημάτων και οι κοινωνικοί στόχοι από αυτούς.

«Οι κατευθυντήριες γραμμές που θέτει η Κεντρική Κυβέρνηση για την εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων ακολουθούνται», ανέφερε.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους κατά το οικονομικό έτος 2022-23, η απασχόληση για 2.63.595 άτομα δημιουργήθηκε στο Τζαμού και στο Κασμίρ στο πλαίσιο διαφορετικών συστημάτων.

Η συνολική απόδοση της περιοχής υπό διαφορετικές παραμέτρους καταγραφής ανάπτυξης και προόδου έχει βελτιωθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

«Τα προγράμματα βάσει των οποίων έχουν δημιουργηθεί οι ευκαιρίες απασχόλησης περιλαμβάνουν: 1.67.932 στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημιουργίας Απασχόλησης του Πρωθυπουργού (PMEGP), 35.564 στο πλαίσιο της Mission Youth, 34.200 στο πλαίσιο της αποστολής αγροτικής διαβίωσης του Τζαμού και του Κασμίρ (JKRLM), 8.457 στο Τζαμού και Κας Women's Development Corporation (JKWDC), 5.331 στον τομέα Χειροτεχνίας και Χειροτεχνίας, 2.834 στο Himayat (DDUGKY), 2.818 στην κτηνοτροφία προβάτων, 2.193 στην SC/ST/OBC Corporation, 1.576 στο National Urban Livelihoods (NUL6 και 2 Mission Mission) η γεωργική παραγωγή εκτός από δεκάδες άλλες σε διαφορετικούς τομείς», ανέφερε η έκθεση.

ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags