Facebook Pixel Κολυμπούν στο χρήμα! Αυτή είναι η GIFT CITY – Εναλλακτική λύση της Silicon Valley
| 2023-04-26 21:33:00

Κολυμπούν στο χρήμα! Αυτή είναι η GIFT CITY – Εναλλακτική λύση της Silicon Valley

Sportdog Team
Κολυμπούν στο χρήμα! Αυτή είναι η GIFT CITY – Εναλλακτική λύση της Silicon Valley

Ουσιαστικά μια ειδική οικονομική ζώνη, η GIFT City εξυπηρετεί ένα πλήθος υπηρεσιών που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση, όπως τραπεζικές υπηρεσίες, ράβδους χρυσού, ασφάλειες, μίσθωση πλοίων, χρηματοοικονομική τεχνολογία και δανεισμός. Έχει γίνει ένα σημαντικό θέρετρο για τους ιδιοκτήτες εκκίνησης, τους επιχειρηματίες και τους επενδυτές.

Μια σημαντική απόφαση ελήφθη το 2015 για την ανάπτυξη ενός ισχυρού χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ινδία. Αυτό πραγματοποιήθηκε με την ίδρυση του πρώτου διεθνούς κέντρου χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Ινδίας, δηλαδή του Gujarat International Financial Tec-City (GIFT City).

Η τοποθεσία του GIFT City λειτουργεί στο μέγιστο. Χτισμένη στην περιοχή του Γκαντιναγκάρ και του Αχμενταμπάντ, η πόλη παρέχει οικονομίες κλίμακας όσον αφορά την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος για τις επιχειρήσεις, την εκπαίδευση, τις εξαγωγές, τη διεθνή χρηματοδότηση και τις ξένες επενδύσεις.

Ουσιαστικά μια ειδική οικονομική ζώνη, η GIFT City εξυπηρετεί ένα πλήθος υπηρεσιών που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση, όπως τραπεζικές υπηρεσίες, ράβδους χρυσού, ασφάλειες, μίσθωση πλοίων, χρηματοοικονομική τεχνολογία και δανεισμός. Με την ενοποιημένη ρυθμιστική αρχή, το ανταγωνιστικό φορολογικό καθεστώς και τους επιεικείς εταιρικούς νόμους, η πόλη δώρων της Ινδίας είναι στο ίδιο επίπεδο με άλλα εξέχοντα χρηματοπιστωτικά κέντρα του κόσμου.

Η πόλη των δώρων είναι ανταγωνιστής του υπάρχοντος οικονομικού συστήματος που χαρακτηρίζεται από την ισχυρή κυριαρχία των προηγμένων οικονομιών της Δύσης. Καθώς οι δυτικές αγορές, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ, υπόκεινται σε υψηλά επίπεδα κινδύνου τα τελευταία χρόνια, η πόλη των δώρων αναδύεται ως μια σημαντική εναλλακτική λύση, ειδικά για τις ινδικές νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Η αναγκαιότητα της πόλης των δώρων στο χρηματοπιστωτικό τοπίο των αναδυόμενων οικονομιών μπορεί να γίνει κατανοητή καλά στο πλαίσιο της πρόσφατης κατάρρευσης της Τράπεζας Silicon Valley (SVB). Η SVB παρουσίασε χαμηλά επίπεδα διαφοροποίησης όσον αφορά τον κλάδο των πελατών που επένδυσε - κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας - και τους καταθέτες. Μόλις ο τομέας της τεχνολογίας άρχισε να βιώνει μια ανώμαλη πορεία, οι επενδυτές άρχισαν διαδοχικά να αποσύρουν όλο και περισσότερα χρήματα, αναγκάζοντας την τράπεζα να πουλήσει τα έντοκα γραμμάτια της για να συγκεντρώσει κεφάλαια για να καλύψει τη ζήτηση των καταθετών.

Γενικά, τα χρήματα που επενδύονται σε τέτοιες τράπεζες υπόκεινται σε χαμηλά επίπεδα διαφοροποίησης με καταθέσεις ταχείας ενεργοποίησης σε εξαιρετικά πληθωριστικές καταστάσεις, αποδυναμώνοντας την αξία των μακροπρόθεσμων ομολόγων-όλα συμβαίνουν στο οικοσύστημα που χαρακτηρίζεται από αδύναμους τραπεζικούς κανόνες και κανονισμούς και έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των καταθετών.

Εδώ λάμπει η ινδική πόλη των δώρων. Με ένα ισχυρό Ινδικό τραπεζικό σύστημα που δείχνει ταχεία ανάπτυξη και ανθεκτικότητα, η GIFT City έχει γίνει ένα σημαντικό θέρετρο για τους ιδιοκτήτες εκκίνησης, τους επιχειρηματίες και τους επενδυτές. Αυτοί οι ενδιαφερόμενοι περιέγραψαν πρόσφατα την εμπειρία τους με τις αμερικανικές υπηρεσίες που χαρακτηρίζεται από τεράστια αδιαφάνεια.

Αυτό συμβαίνει όταν οι ινδικές νεοσύστατες επιχειρήσεις απέσυραν επίσης καταθέσεις αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων από την SVB και τις στάθμευσαν στην πόλη των δώρων. Σύμφωνα με τον Rajeev Chandrasekhar, Ινδό υπουργό ηλεκτρονικών και Πληροφορικής, Η GIFT City παρέχει στις ινδικές νεοσύστατες επιχειρήσεις ένα καταφύγιο χαμηλού κινδύνου για τις καταθέσεις κεφαλαίου τους.

Η GIFT City έχει εξελιχθεί σε μια υπερσύγχρονη παγκόσμια οικονομική υποδομή που ταιριάζει με τα Κέντρα του Χονγκ Κονγκ, του Λονδίνου και της Σιγκαπούρης. Η χρηματοπιστωτική υποδομή ενισχύθηκε περαιτέρω το 2016 με την προσθήκη του Διεθνούς Κέντρου Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών NSE (IFSC), το οποίο επιτρέπει επενδύσεις σε μετοχές εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ. Για τη διαφοροποίηση των οικονομικών δραστηριοτήτων της πόλης δώρων, οι εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης αεροσκαφών καταχωρήθηκαν το 2021 και για την περαιτέρω διαδικασία, οι συνομιλίες για την εξέταση της μίσθωσης αεροσκαφών ως χρηματοοικονομικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη δυναμική.

Η πόλη των δώρων γίνεται ένας αγαπημένος προορισμός για τράπεζες, οίκους χρηματοοικονομικών συμβουλών, επιχειρήσεις που σχετίζονται με την ασφάλιση και άλλες μορφές επιχειρήσεων που σχετίζονται με τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Ο προϋπολογισμός της ινδικής κυβέρνησης για το 2022-23 διέθεσε επίσης τον προϋπολογισμό για την παροχή υπηρεσιών για το παγκόσμιο κεφάλαιο για την προώθηση της "πράσινης" χρηματοδότησης, του Διεθνούς Κέντρου Διαιτησίας και των διεθνών πανεπιστημίων που ειδικεύονται στη χρηματοοικονομική διαχείριση, τη χρηματοοικονομική τεχνολογία και τους τομείς STEM. Με την ίδρυση του Διεθνούς Χρηματιστηρίου χρυσού της Ινδίας (IIBX), η Ινδία στοχεύει επίσης να εξαλείψει τις αναποτελεσματικότητες της αγοράς και να τυποποιήσει τις τιμές του χρυσού, ενισχύοντας την αγορά χρυσού της Ινδίας.

Η πόλη των δώρων είναι μια πόλη οράματος που σκοπεύει να δημιουργήσει έναν κόμβο μακροζωίας για τον ηλικιωμένο πληθυσμό, καθώς η Ινδία αναμένει να έχει μεγαλύτερο ποσοστό του ηλικιωμένου πληθυσμού τις επόμενες δύο δεκαετίες. Επιπλέον, η GIFT City αναπτύσσεται ως πόλη παγκόσμιας κλάσης με διπλή χρήση. Όχι μόνο ως οικονομικό κέντρο, αλλά η GIFT City θα παρέχει επίσης χώρο για ακίνητα που θα του προσφέρουν μια έξυπνη Πόλη παρόμοια με καλά σχεδιασμένες κατοικημένες περιοχές. Η πόλη σχεδιάζει να περιλαμβάνει το 22% των κατοικιών (14 εκατομμύρια τ.μ.). ft) και 11% (6 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα). ft) του κοινωνικού χώρου.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags