Οι επισκέπτες αντιπρόσωποι συνήψαν μνημόνια συμφωνίας για στενή συνεργασία με ιδιωτικά νοσοκομεία της Ινδίας. Αυτά τα μνημόνια περιλαμβάνουν τη συνεργασία κλινικών, την κλινική έρευνα, την ανάπτυξη ικανοτήτων, τα ιατρικά ταξίδια στην Ινδία, τη βοήθεια στην ανάπτυξη της νοσηλευτικής εμπειρογνωμοσύνης, τη διδασκαλία και πολλά άλλα, σύμφωνα με τη δήλωση που κυκλοφόρησε το υπουργείο Υγείας. Νωρίτερα, στις 26 Απριλίου, Ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα εγκαινίασε τη Σύνοδο Κορυφής "One Earth, One Health: Advantage Healthcare India 2023" μέσω βίντεο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη δύναμη της Ινδίας στην ολιστική υγειονομική περίθαλψη, δηλώνοντας ότι «έχουμε ταλέντο, τεχνολογία, ιστορικό και παράδοση», λέγοντας ότι η παράδοση της Ινδίας στην προληπτική υγεία. Τα τελευταία χρόνια, η Ινδία έχει αναδειχθεί ως ένας προσιτός προορισμός για υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και ευεξίας παγκόσμιας κλάσης, οδηγώντας τη χώρα να γίνει ένας σημαντικός κόμβος για ταξίδια ιατρικής αξίας. Η σύνοδος κορυφής τόνισε τη σημασία της Ινδίας στο ιατρικό δυναμικό, παρέχοντας παράλληλα ευκαιρίες για συνεργασίες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών. Οι επισκέπτες εκπρόσωποι υγείας της ξένης κυβέρνησης εκμεταλλεύτηκαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν ιδιωτικά και κυβερνητικά νοσοκομεία στο Δελχί.

Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη σχέση μεταξύ των κυβερνήσεων της Σομαλίας και της Ινδίας, δουλεύοντας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που αναζητούν υγειονομική περίθαλψη. Εν τω μεταξύ, σε επίσκεψη του Αναχίτ Αβανεσιάν, ο υπουργός Υγείας της Αρμενίας, εξέφρασε τον θαυμασμό του για την καλά οργανωμένη σύνοδο κορυφής, λέγοντας ότι η Αρμενία ανυπομονεί να προωθήσει συνεργασίες στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης με την Ινδία. Ο Σαχ Αμπντουλά Μαχίρ, υπουργός Υγείας της κυβέρνησης των Μαλδίβων, δήλωσε ότι οι συμπολίτες του επιλέγουν την Ινδία ως προτιμώμενο προορισμό για ποιοτικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και η χώρα προσβλέπει στην περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών της με την Ινδία για βελτιωμένα ταξίδια ιατρικής αξίας.

Επίσης, στη σύνοδο κορυφής, ο δρ. Ζαχίντ Μαλέκε, υπουργός Υγείας και Οικογενειακής Πρόνοιας του Μπαγκλαντές εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την κυβέρνηση της Ινδία για τη διασφάλιση της ποιότητας της υγειονομικής περίθαλψης για τους πολίτες του Μπαγκλαντές. Επαινώντας την πρόοδο της Ινδίας στον τομέα των ταξιδιών ιατρικής αξίας, ο Δρ Αχμέντ Χουσεΐν Σεχατά Ελσόβκι, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας της Αιγύπτου δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής θα ενισχύσει περαιτέρω τη σχέση μεταξύ Ινδίας και Αιγύπτου στον τομέα.