Facebook Pixel Ινδία: Μία γυναίκα έγραψε ιστορία! Σημαντική η συμβολή της κατά του κορωνοϊού
| 2023-05-22 17:39:00

Μία γυναίκα έγραψε ιστορία στην Ινδία! Σημαντική η συμβολή της κατά του κορωνοϊού

Sportdog Team
Μία γυναίκα έγραψε ιστορία στην Ινδία! Σημαντική η συμβολή της κατά του κορωνοϊού

Αποτελεί μέλος της Βασιλικής Εταιρείας. Είναι κορυφαία ερευνήτρια γύρω από τις ιογενείς λοιμώξεις που αφορούν τα παιδιά.

Η Δρ. Γκαγακντέεπ Κανγκ, διάσημη μικροβιολόγος και ιολόγος, είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην Ινδία. Συνέβαλλε στην καταπολέμηση του Covid-19 και στη χώρα της τη χαρακτηρίζουν "νονά του εμβολίου της Ινδίας".

Είναι η πρώτη Ινδή γυναίκα που εξελέγη μέλος της Βασιλικής Εταιρείας, η πρώτη που επεξεργάστηκε το εγχειρίδιο Τροπικής Ιατρικής του Μάνσον και μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής των ΗΠΑ από το 2022. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Khalsa Vox πέτυχε πολλά πρώτα στην επαγγελματική της ζωή.

Σε συνεργασία με τους Δρ. Χαντρακάντ Λαχάρια και τον Δρ. Ραντέεπ Γκουλέρια συνέγραψε το "Till We Win: India's Fight Against the Covid-19 Pandemic." Όπου στίασε στα κεφάλαια που ανιχνεύουν την ιστορία των πανδημιών και την πρόοδο των φαρμάκων και των εμβολιασμών.

Η Κανγκ είναι κορυφαία ερευνήτρια γύρω από τις ιογενείς λοιμώξεις που αφορούν τα παιδιά. Επικεντρώνεται επίσης στην υγιεινή και την ασφάλεια του νερού, σε άλλες εντερικές λοιμώξεις και στις επιπτώσεις της πρώιμης παιδικής λοίμωξης στα παιδιά.

Η Ινδή ιατρός έλαβε το βραβείο Infosys για τις επιστήμες της ζωής το 2016 για τη συμβολή της στη γνώση του ροταϊού και των φυσικών ιστοριών άλλων μολυσματικών ασθενειών.

Εκλέχθηκε ως μέλος της Βασιλικής Εταιρείας το 2019, γράφοντας ιστορία, αφού έγινε η πρώτη Ινδή γυναίκα που πέτυχε κάτι τέτοιο. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags