Facebook Pixel Γιατί η βιομηχανία της Σιγκαπούρης μετακομίζει στην Ινδία;
| 2023-06-14 11:25:00

Γιατί η βιομηχανία της Σιγκαπούρης μετακομίζει στην Ινδία;

του Γεωπόλδου
Γιατί η βιομηχανία της Σιγκαπούρης μετακομίζει στην Ινδία;

Η Σιγκαπούρη είναι σημαντικός επενδυτής στην Ινδία, με επενδύσεις 140,99 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Απρίλιο του 2000 έως τον Σεπτέμβριο του 2022, καθιστώντας την τον δεύτερο μεγαλύτερο επενδυτή της χώρας.

Το ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον της Σιγκαπούρης και οι ισχυρές εμπορικές σχέσεις με την Ινδία έχουν προσελκύσει πολλές ινδικές εταιρείες για να δημιουργήσουν βάσεις στην πόλη-κράτος. Με περίπου 9.000 ινδικές εταιρείες εγγεγραμμένες στη Σιγκαπούρη, σημαντικές εταιρείες όπως ο Όμιλος Tata, η Mahindra & Mahindra, η Reliance Industries, η AdGroup, η Infosys και η Wipro έχουν δημιουργήσει δραστηριότητες εκεί. Το διμερές εμπόριο μεταξύ Ινδίας και Σιγκαπούρης έφτασε τα 30,11 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το οικονομικό έτος 2021-22, με τη Σιγκαπούρη να είναι ο 6ος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ινδίας και η Ινδία να είναι ο 12ος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Σιγκαπούρης.

Η Σιγκαπούρη είναι επίσης σημαντικός επενδυτής στην Ινδία, με επενδύσεις 140,99 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Απρίλιο του 2000 έως τον Σεπτέμβριο του 2022, καθιστώντας την τον δεύτερο μεγαλύτερο επενδυτή της χώρας. Οι κορυφαίοι τομείς, που προσελκύουν άμεσες ξένες επενδύσεις (ΑΞΕ) από τη Σιγκαπούρη, περιλαμβάνουν υπηρεσίες, όπως λογισμικό και υλικό υπολογιστών, εμπόριο, τηλεπικοινωνίες, φάρμακα και φαρμακευτικά προϊόντα και μεταποίηση.

Η εκστρατεία "Make in India" της Ινδίας, που ξεκίνησε το 2014, στοχεύει στην προώθηση της μεταποίησης και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να βελτιώσει την ευκολία της επιχειρηματικής δραστηριότητας έχουν οδηγήσει στην άνοδο της Ινδίας στον δείκτη ευκολίας επιχειρηματικής δραστηριότητας της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η Ινδία στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο του μεταποιητικού τομέα στο ΑΕΠ στο 25% έως το 2025.

Εν μέσω διαταραχών της αλυσίδας εφοδιασμού και γεωπολιτικών εντάσεων, η Ινδία έχει προσελκύσει εταιρείες όπως η Apple, η Samsung, η Kia, η Boeing, η Siemens και η Toshiba να μεταφέρουν τις κατασκευαστικές τους δραστηριότητες στη χώρα. Οι εταιρείες της Σιγκαπούρης, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστών συμβάσεων που υποστηρίζουν πολυεθνικές εταιρείες, έχουν επίσης μετατοπίσει τις δραστηριότητές τους στην Ινδία. Η Enterprise Singapore έχει συμβάλει σημαντικά στη διευκόλυνση της εισόδου των εταιρειών της Σιγκαπούρης στην Ινδία και στην υποστήριξη της ανάπτυξής τους μέσω ευνοϊκών πολιτικών και οικονομικών ευκαιριών. Το Ταμίλ Ναντού, το πιο βιομηχανοποιημένο κράτος της Ινδίας, υπήρξε κεντρικό σημείο για τους κατασκευαστές της Σιγκαπούρης, με περίπου 39.000 εγγεγραμμένα εργοστάσια στο κράτος.

ΠΗΓΗ: Insightbusiness.in

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags