Facebook Pixel Τετ α τετ Ινδίας, Γαλλίας και Μπαγκλαντές
| 2023-06-14 12:34:00

Τετ α τετ Ινδίας, Γαλλίας και Μπαγκλαντές

Sportdog Team
Τετ α τετ Ινδίας, Γαλλίας και Μπαγκλαντές

Ο Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ συναντήθηκε με ομόλογούς του εκπροσωπούσαν τις χώρες τους στη σύνοδο κορυφής των G20.

Συνάντηση με εκπροσώπους των G20 από τη Γαλλία, το Μπαγκλαντές και το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποίησε ο Ινδός Υπουργός Εξωτερικών, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ, σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, στο Βαρανάσι του Ουτάρ Πραντές.

Ο επικεφαλής της ινδικής διπλωματίας με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μπαγκλαντές, Αμπντούλ Μομέν, τον Υπουργό Κρατικής Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου Άντριου Μίτσελ και την υπουργό Κρατικής Ανάπτυξης της Γαλλίας, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Ινδός ΥΠΕΞ απηύθυνε χαιρετισμούς στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και τον λαό της Ρωσίας με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της χώρας.

Ο Τζαϊσανκάρ είπε επίσης ότι η Ινδία προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας στο πλαίσιο της Ειδικής και Προνομιακής Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Τζαϊσανκάρ είχε συναντηθεί με τον Λαβρόφ κατά τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των BRICS στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής νωρίτερα αυτό το μήνα και συζήτησαν θέματα της επικαιρότητας, της διμερούς ατζέντας, καθώς και διεθνή και περιφερειακά προβλήματα.

Οι δύο υπουργοί εξήραν επίσης το δυναμισμό της συνεργασίας στους σημαντικότερους τομείς της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ινδίας και Ρωσίας.

Ο Τζαϊσανκάρ προήδρευσε της Συνόδου των Υπουργών Ανάπτυξης των G20 μεταξύ 11 και 13 Ιουνίου και συνολικά 200 εκπρόσωποι παρουσιάστηκαν στην συνάντηση.

Η Σύνοδος των Υπουργών Ανάπτυξης στο Βαρανάσι έλαβε χώρα εν μέσω αυξανόμενων αναπτυξιακών προκλήσεων που έχουν επιδεινωθεί από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, τη στενοχώρια του χρέους, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τη ρύπανση και την απώλεια βιοποικιλότητας, την αύξηση της φτώχειας και της ανισότητας. κρίση κόστους ζωής, διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας σε όλο τον κόσμο και γεωπολιτικές εντάσεις και συγκρούσεις.

Η συγκέντρωση στο Βαρανάσι ακολούθησε της Συνόδου Κορυφής της Φωνής του Παγκόσμιου Νότου, η οποία φιλοξενήθηκε από την Ινδία τον Ιανουάριο του 2023.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνεδρίαση του Βαρανάσι θα έχουν επίσης αντίκτυπο στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η συνάντηση θα αποτελείται από δύο κύριες συνεδριάσεις -- μία με θέμα «Πολυμερισμός: Συλλογικές Δράσεις για Επιτάχυνση της Προόδου προς τους ΣΒΑ» και μία άλλη με θέμα «Πράσινη Ανάπτυξη: Προσέγγιση Ζωής (Τρόπος Ζωής για το Περιβάλλον).

Στη σύνοδο των Υπουργών Ανάπτυξης της G20 στο Βαρανάσι εκπονήθηκε ένας νέος οδικός χάρτης για την ανάπτυξη της παγκόσμιας γεωργίας σε 20 αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας.

Γεωπόνοι επιστήμονες από όλα τα έθνη προσέφεραν έναν καταιγισμό ιδεών για τα ζητήματα της γεωργίας, της γεωργικής εκπαίδευσης, της έρευνας κ.λπ. στη συνεδρίαση των G20.

Η Σύνοδος των Υπουργών Ανάπτυξης του Βαρανάσι πραγματοποιήθηκε εν μέσω αυξανόμενων αναπτυξιακών προκλήσεων που έχουν επιδεινωθεί από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, την κρίση του χρέους, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τη ρύπανση και την απώλεια βιοποικιλότητας, την αύξηση της φτώχειας και της ανισότητας, το κόστος της κρίσης διαβίωσης, των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας σε όλο τον κόσμο και των γεωπολιτικών εντάσεων και συγκρούσεων.

Η Υπουργική Σύνοδος Ανάπτυξης των G20 ήταν μια ευκαιρία για συλλογική συμφωνία για ενέργειες για την επιτάχυνση της επίτευξης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) και την ενίσχυση των συνεργασιών για την ανάπτυξη, το περιβάλλον και το κλίμα, αποφεύγοντας δαπανηρούς συμβιβασμούς που εμποδίζουν την πρόοδο για την ανάπτυξη χωρών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags