Facebook Pixel Κασμίρ: Ενθουσιασμένοι οι ξένοι τουρίστες με την ομορφιά του
| 2023-07-07 12:27:00

Ενθουσιασμένοι οι ξένοι τουρίστες με την ομορφιά του Κασμίρ

Sportdog Team
Ενθουσιασμένοι οι ξένοι τουρίστες με την ομορφιά του Κασμίρ

Φέτος η περιοχή αναμένεται να υποδεχτεί 20 εκατομμύρια τουρίστες.

Κασμίρ: Απολαμβάνοντας ένα Kashmiri Khewa και χυμό φρούτων σε ένα πολυσύχναστο εστιατόριο στο Lal Chowk, μια ομάδα τουριστών από την Τσεχική Δημοκρατία πραγματοποιεί παρθενική επίσκεψη στο Κασμίρ. Έχοντας επαίνους για την ομορφιά του Σριναγκάρ, η ομάδα μετάνιωσε που επισκέφτηκαν το μέρος μόνο για τρεις μόνο ημέρες, αλλά υποσχέθηκε να έρθει ξανά για ένα μακρύ ταξίδι σύντομα για να εξερευνήσει τη φυσική ομορφιά της κοιλάδας.

«Είχαμε ακούσει πολλά για το Κασμίρ από φίλους που επισκέπτονταν συχνά αυτό το μέρος. Κάπως έτσι, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τη Σριναγκάρ. Αυτή τη φορά το ταξίδι μας περιορίζεται σε τρεις μέρες μόνο. Έχουμε προγραμματίσει να επισκεφθούμε την Dharamshala», είπε η Michieli, μια τουρίστας, η οποία ηγείται της ομάδας των πέντε τουριστών, η οποία γοητεύτηκε από την ομορφιά του Σριναγκάρ, ειδικά από τη λίμνη Νταλ. «Η λίμνη είναι όμορφη. Τα μέλη της ομάδας απολάμβαναν το κολύμπι στη λίμνη και έκαναν επίσης μια βόλτα με shikara για να εξερευνήσουν τη λίμνη», πρόσθεσε

Η Michieli είπε ότι αν και το Srinagar μοιάζει με μια ανεπτυγμένη πόλη,  υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση. «Υπάρχει περιθώριο για περισσότερη ανάπτυξη. Η κυκλοφορία μπορεί να ισορροπιστεί», τόνισε.

Ένας άνδρας μέλος της ομάδας είπε ότι περισσότεροι τουρίστες από ευρωπαϊκές χώρες σχεδιάζουν να επισκεφθούν το Κασμίρ φέτος. «Μερικοί από τους φίλους μας περιμένουν διακοπές. Μπορείτε να περιμένετε περισσότερες αφίξεις ξένων τουριστών φέτος», είπε. Σε μια ερώτηση σχετικά με τον καιρό, είπε ότι ο καιρός ήταν λίγο ζεστός για αυτούς, αλλά «είμαστε χαρούμενοι». Επαίνεσε τον λαό του Κασμίρ και το φαγητό. «Οι άνθρωποι εδώ είναι τόσο φιλόξενοι και το φαγητό είναι εκπληκτικό», είπε.

Φέτος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 15000 ξένοι τουρίστες έφτασαν στο Κασμίρ, ξεπερνώντας τους περσινούς αριθμούς. Με τους τουρίστες από ευρωπαϊκές χώρες να επισκέπτονται το Κασμίρ, οι τουριστικοί πράκτορες και η διοίκηση της περιοχής είναι αισιόδοξοι.

«Είναι πράγματι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη. Αναμένουμε σημαντική άνοδο στις αφίξεις ξένων τουριστών στο Κασμίρ φέτος», δήλωσε αξιωματούχος του τμήματος τουρισμού. Όπως αναφέρουν οι τοπικές αρχές, μετά τη συνάντηση των G-20 στο Σριναγκάρ, οι αφίξεις ξένων τουριστών έχουν αυξηθεί σημαντικά σε όλο το Κασμίρ. Φέτος στο Κασμίρ αναμένονται 20 εκατομμύρια τουρίστες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags